Slimnīca

Reitings 88
Reģ: 22.05.2012
Sveikas !
Tās kuras ir gulējušas slimnīcā. Varbūt varat pateikt, kādas lietas jāņem līdzi ?
Man ar vēderu ir problēmas, jau ilgu laiku. Ģimenes ārste neko izdarīt nevarēja, vnm izrakstīja tikai zāles, kuras nekādu labumu nedod.
Tāpēc beidzot nolēmu, kas būs jābrauc uz slimnīcu. Tagad mēģinu noskaņoties. ://
15.10.2013 15:46 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Bet, kur es minu, ka jāsauc Ļuda? Jūs ļoti saasināti uztveriet un interpretējiet pa savam. Tas ir ir cilvēcīgi - nav naudas, saucu ārstu kā varu, loģiski, bet es vairāk runāju par to, kāpēc vispār ir tāda situācija, ka nav naudas absolūti. Es pēdējā laikā vienkārši ļoti saredzu, ka tas spraucās ārā daudzās tēmās un liek aizdomāties.
15.10.2013 21:31 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
O, reāli nokaunos. Nesapratu sarkasmu.
Nekad neesmu tik uzbrūkoša.
Piedod.
15.10.2013 21:32 |

Reitings 13796
Gadās, gadās.
15.10.2013 21:36 |

Reitings 2215
Tā parasti gadās, kad pašam sanāk iet cauri kādai dzīves situācijai, kas gala rezultātā nav bijusi veiksmīga, vai arī beigās tiek secināts "labi, ka es tā, citādak būtu skumīgi..." Tad jebkas, kas skar konkrēto tēmu, tiek uztverts saasināti.
15.10.2013 21:39 |

Reitings 13796
amazing, protams, viss kas saistīts ar bērniem, nāvi, slimībam, sāpēm, stresu ir ļoti jūtīgas tēmas. Bet mans mērķīs absolūti nebija kaut ko norādīt, es tikai apskatu situāciju. Tur jau tā sāls, lai tavs bērns paspētu uz slimnīcu, ir vajadzīgas brigādes, bet ja tu zinātu, cik gadījumos izsauc NMPD, jo sāp galva un prasa Ibumetin ārstaM,tā lūk ir traģēdija, pavisam nopietni...
15.10.2013 21:43 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
amazing

Tev ārsts teica, ka tomēr tam iepriekšējam bija mazāka kaite, nekā tev, vai kā tu to uzzināji?
Bērnu slimnīca kopš augusta arī pārgāja uz uzņēmšanas nodāļas šķirošanas sistēmu. Tāpēc tagad arī bernu Gailezers pacientus, atvestos ar ĀP, nepieņēm.
15.10.2013 21:48 |

Reitings 2215
_paris
Es zinu. Dažreiz tiešām tā ātro saukšana ir bezjēdzīga. Reiz pašai gadījās, ka zvanīju ātrajiem paprasīt par devām, kuras jādod bērnam, kad sākusies smakšana (smaga laringīta lēkme). Mājās pašai ir gan inhalāciju aparāts, gan adrenalīns, gan fiz.šķīdums, bet stresā aizmirsu devas. Tak aizsūtīja brigādi pie manis. Teicu, ka nevajag, bet nē - pie tik maziem bērniem (toreiz ~2 gadi) ātros sūtam un viss. Jo es kā nemediķis nespēju izvērtēt situāciju - vai tā tiešām kārtējā laringīta lēkme vai kas nopietnāks.
Protams, ka ātrie aizbrauca pēc tam prom, bet reāli pie manis mājās nosēdēja gandrīz 2 stundas.
Piekrītu - pie galvas sāpēm, vai augstas temperatūras saukt ātros ir neprāts.
Bet, manuprāt, vēdera sāpes nu gan nav tā lieta ar ko jokot. Ar nosacījumu, ka sāpes ir patiešām asas, akūtas, grūti paelpot, jāraujas čokurā utt.

Un vispār tiešām žēl, ka nav kāda a la brošūra, kur sīkām aprakstīts, kad patiešām jāsauc ātrie, kad jāveršas slimnīcā, kad jādodas momentali pie ārsta utt.
Turklāt, ir jau ārstu konsultatīvais telefons. Tur vismaz varbūt ārsts pēc simtomiem pateiks, ko darīt - saukt/nesaukt ātros.
15.10.2013 21:55 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
varbūt jāsāk ar ģimenes ārsta nomaiņu? :D
15.10.2013 22:02 |

Reitings 2215
julenok,
konkrēti ar mani gadījums bija Gaiļezerā 2010.gadā. Kad atskrēja ginekologs (bija pagājusi nedēļa pēc ķeizara) tad nolamāja ķirurgus. Konkrēti manā klātbūtnē pateica tekstu - jūs maz apzinaties, ka tikko dzemdējusi sieviete ir riska grupā???
Pēc savstarpēji veltītiem skatieniem bija noprotams, ka ginekoloģe dod mājienu - lai tas nekad vairs neatkārtotos, ķirurgs, šķiet, saprata. Bet nu ķirurgs bija pavisam jauns vīrietis. Pilnīgi sajūta, ka tikko no augstskolas. :)

Ar bērnu variants bija bērnu Gaiļezerā šajā ziemā (neatceros vai tas bija vēl 2012.gads vai jau 2013.gads). Atbraucām paši ar bērnu, kam lēkme, gaidīju rindā. Ar ātrajiem, cik veduši ir, nekad neesmu ilgāk par 10 min.gaidījusi un vienmēr varēja redzēt, ka ir stipri vien kritiskāki pacienti - reanimācijas mašīnas, asinis...

Tiešām nezinu, kā ir tagad. āp kājas Ātros pie "man nedaudz sāp galva", "neiziet vēders 2 dienas", "izvēmos vienu reizi" un "sāp mazais kājas pirktiņš" nesaucu :) Es oati priekš sevis vispār nekad ātros neesmu saukusi. Vienu reizi garāmgājēji uz ielas izsauca. Bet tur man skaidri pateica, kas ir kas un palaida ārā no mašīnās, mājās vajadzēja tikt pašai. Bija nepatīkami, mazliet bail, ka atkal slikti paliks utt., bet reāli sapratu un apzinājos - ātrie nav taksis, dzīvībai briesmas nedraud. Tik vien cik kaunu piedzīvošu :)
15.10.2013 22:06 |

Reitings 13796
Amazing, varbūt tev sakrita, ka tās bija reanimācijas mašīnas? Jo ir divas dažādas, parastie ātrie un reanimācijas. Tēvs arī sauca NMPD, bet bija jāgaida uzņemšanā daudzas stundas, tāpat kā citi.
15.10.2013 22:08 |

Reitings 2215
_paris
Viss ir iespējams. Nestrīdos. Zinu tikai to, ka visādi gadās - tad ņem pirmos ar ātrajiem, tad ņem no mediciniskā viedokļa kritiskākos... Pieļauju domu, ka vēl jau iedalās kaut kā pacienti. Varbūt atbraucu uz slimnīcu ar, piemēram, ginekoloģisku vainu - uzņems uzreiz, kaut nav nekas tāāāāāāāds, bet ginekologi ir brīvi. Bet ķirurgi vai kardiologi ir noslogotāki uz to mirkli un tad šķiro pēc pacientiem - kam vaina nopietnāka.
15.10.2013 22:17 |

Reitings 483
Reģ: 15.08.2013
un kā cilvēkam , kas ir NEĀRSTS noteikt, ka šīs sāpes var būt ļoti nopietnas, bīstamas un pat letālas? es atvainojos, ja kādm tas uzkritīs uz nerva, bet man ir bijuši vairāki gadījumi, kad, ja es pati būtu bijusi klāt, tad gan pateiktu ko skarbāku. Bija vecamtēvam gadījums, kad ir slikti, slikti, slikti ĢĀ uzraksta simtiem zāļu utt, bezmazvai tu tak tāpat esi vecs, ko tu vari gribēt? izsauc vienreiz ātros tie pasaka, ka nekas nav, iet dienas labāk nepaliek, izsauc otrreiz, atkal pasaka, ka nekas nav, sauc trešajā dienā, kad jau galīgi švaki tad pasaka, ka infarkts + ( es neesmu mediķis, tāpēc neatceros un nevaru precīzi nosaukt, kas tas bija ) bet kkas tāds kas steidzami jāoperē. un kā tu cilvēks vari zināt, ka tev ir laiks saukt vai nav? ja man būtu tiešām slikti un man būtu vienalga vai tas ir vēderā vai vēl kur es sauktu tos ātros un viss. un ja man bērnam būtu slikti un man nebūtu naudas ka viņu aizvest es sauktu ātros, jo ne es ārsts , ne es zinu cik tas ir nopietni, varbūt pēc stundas es vairs nebūšu. tfu, tfu.
15.10.2013 22:33 |

Reitings 483
Reģ: 15.08.2013
+ mēs nekad nevaram zināt kādā situācijā mēs nonāksim un mums var tiešām nebūt ne santīma pie dvēseles, ne mēs vienmēr varam paredzēt, kas dzīvē gadīsies ;)
15.10.2013 22:36 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Ja būtu bērnam kas nopietns, tad noteikti sauktu ātros,jo manā ģimenē bija vairāki gadījumi,kad paši aizvedām uz slimnīcu un uzņemšanā vajadzēja gaidīt 2-4h, jo vispirms ņēma tos,kas atbraukuši ar ātrajiem. Kad ātrie atved, tad viss daudz ātrāk notiek. Turklāt, nereti tā ir vienīgā medicīniskā palīdzība ko var saņemt nakts laikā visātrāk.
_paris un julenok pārstāv ārstu viedokli,kuriem par maz maksā un kuri uzskata,ka stulbajiem cilvēkiem pašiem taču jāzin kā ārstēties un kas viņiem noticis.
16.10.2013 08:30 |

Reitings 13796
cruel, tā jau nu gan nav :) Paskaties NMPD statistiku un tu sapratīsi. Par stulbiem ārsts varētu uzakatīt tikai tos, kas izauc 3 naktī, jo sāp galva(indivīds lieto alkoholu pēdējo nedēļu, tas parasti nāk vēl klāt.) Par reāliem gadījumiem, kad jāpalīdz, neviens taču neko nesaka.
16.10.2013 08:34 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
_paris, ir, ir Tavs viedoklis no ārsta skatījuma puses, jo mums no medicīnas nozares attālāk stāvošajiem, kam nav tuvumā kāds ātrajos strādājošais, vispār nav ne jausmas, ka cilvēki sauc ātros, piemēram, tādēļ, ka ir pohas ;)
Jūs abas ar jolenok ļoti līdzīgi izteicāties. Nē, nu tas nav slikti, nav ne vainas ko uzzināt arī no virtuves, tikai nepretojies tam faktam :D
16.10.2013 08:54 |

Reitings 13796
womankind, es nenoliedzu to, tas - nē tā nav, bija domāts par cruel teikto -
ārstu viedokli,kuriem par maz maksā un kuri uzskata,ka stulbajiem cilvēkiem pašiem taču jāzin kā ārstēties un kas viņiem noticis.
16.10.2013 08:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits