Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

par parāda piespiedu piedziņu

10 gadi
Reitings 264
Reģ: 29.10.2009
es pašlaik nevēlos dzirdēt gudros padomus kapēc vispār jāņem tāds kredīts. bija, un viss. visu laiku tika maksāts, viss laicīgi utt. pirms mēneša zaudēju darbu, nevarēju samaksāt, sazinājos ar viņiem, viņi piekrita pagaidīt utt. vēl nevaru samaksāt, nav no kā. parādu pavisam noteikti atmaksāšu, bet pagaidām es to neesmu spējīga izdarīt. man sūta vēstules, ka tiks nodots tiesai. bez parādu piedziņas kompānijas pa taisno tiesai. un tad man nāksies atmaksāt piespiedu kārtā. jautājums, ko viņi no manis var attiesāt, ja man nekā nav? nav īpašumā ne dzīvesvieta, ne mašīna, ne dators utt. nav arī oficiāli ienākumi no kā novilkt naudu. kādreiz atsūta kādu naudiņu māsa. ko man reāli šajā situācijā darīt? cietumā liks vai? summa ir ap 300ls
15.10.2013 12:51 |

Reitings 445
Reģ: 05.02.2009
neliks cietumā, vienkārši tad, kad tev būs oficiāls darbs, vilks nost no algas.
15.10.2013 12:55 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Neliks viņi tevi uzreiz tiesā. Tā ir veiksmīga prakse, kā iebiedēt parādnieku. Nodos parādu piedziņas kompānijai, kura ar Tevi sazināsies un pieprasīs parāda atmaksu nekavējoties. Tu vari atbildēt, ka uzreiz apmaksāt nevari visu summu, bet esi atvērta maksājumiem pa daļām. Viņi piekritīs un sastādīs Tev grafiku, pie kura iesaku turēties. Pretējā gadījumā, sabojāsi kredītvēsturi vismaz uz 3 gadiem un dzīvosi bailēs.
15.10.2013 12:56 |

10 gadi
Reitings 264
ja es viņiem varu maksimāli nosūtīt 10ls pagaidām mēnesī, tad man sastādīs tādu grafiku, nebūs tā summa par mazu? jo lielāku vnk nevaru atļauties.
15.10.2013 12:58 |

Reitings 590
Reģ: 28.06.2011
Ar parādu piedziņas uzņēmumu vienojies par grafiku, maksā un viss būs ok.
15.10.2013 12:58 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Atkarīgs no parādu piedziņas kompānijas, autore. Piemēram, ar "Paus Consults" būs grūti vienoties par 10Ls mēnesī, ar "Creditreform" var vienoties. Vēl zinu vienu kompāniju, kurā reāli ir pat vienojušies par 5Ls mēnesī, bet tas acīmredzot ir veiksmīgs stāsts. Arī mani minētie piemēri nevar būt 100% droši, jo strādā dažādi piedziņas speciālisti, piedziņas uzņēmums var mainīt kādus noteikumus. Galvenais- runā un risini! Nesēdi un negaidi "brīnumu", ka kreditors pazudīs pats no sevis. Tas laikam būtu labākais ieteikums.
15.10.2013 13:02 |

10 gadi
Reitings 264
tur jau tā lieta, ka es negaidu, es ar to sms credit sazinājos , sākumā viņi teica jā , ja ok. tagad viņi pat neatbild uz vēstulē, droši vien pēc tam teiks, ka es neesmu likusies ne zinis, kaut man ir visi tie e-pasti saglabāti.
15.10.2013 13:13 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Raksti ierakstītu vēstuli un sūti pa pastu....
15.10.2013 13:19 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
E-pasts, ja vien tev nav drošs elektroniskais paraksts, neskaitās oficiāls dokuments....
15.10.2013 13:21 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
tas, vai tu esi likusies zinis vai neesi, nenozīmē, ka viņi nevar piedzīt no tevis parādu.
ja tā ir mazā aizdevumu izsniedzēju kompānija, tad viņi nesniedz parasti ātri tiesā. sms credīts vsp nesniedz tiesās prasības pieteikumus. vismaz nav vēl dzirdēts. bankas, savukārt, ļoti ātri rīkojas, jo viņi darbojas tieši saskaņā ar noslēgto aizdevuma līgumu.
ja nemaldos, tad par 60 kavētām dienām ir pirmstiesas brīdinājums un tad vēl ir mēnesis laika visai parāda nomaksai vai varbūt iespēja vienoties.

tā kā tev nekā nav, no tevis nevarēs arī neko piedzīt tik ilgi, kamēr tev kkas neparādīsies. kamēr nav tiesas sprieduma, viņi pašrocīgi tev neko nevar noņemt no konta, jo tikai tiesu izpildītājs to ir tiesīgs darīt pēc tiesas sprieduma saņemšanas. tikai tad arī nāktu klāt tiesas izdevumi un tiesu izpildītāja izdevumi.

tas, ka viņi nepiekrīt vienoties, tev neliedz veikt maksājumus. tiesa gan, sms credīt laikam bija tik liela soda nauda, ka tie 10 ls mēnesī aizies tikai procentos. ja tev ir 300 ls, tad pagaidi un nekur neskrien un neko nemaksā. pēc kāda laika viņi paši sāks uzmākties ar maksājumu sadali termiņos. bet tas parasti notiek apmēram tikai pēc kāda gada.
15.10.2013 13:48 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
viņiem arī nav tev obligāti jāatbild. viņiem arī nav pēc likuma ar tevi jāslēdz vsp nekāda vienošanās, ja viņi negrib.
un jā, cietumā tev neliks. bet, kamēr neesi nomaksājusi parādu, labāk nekādus īpašumus neiegādājies uz sava vārda.
15.10.2013 13:50 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits