Man, piemēram, neviens vairs neiestāstīs, ka pastāv neārstējamas slimības - viss sākas cilvēka galvā.
Tb, piemēram, bērni, kas grūtniecības laikā no mātes mantojuši HIV/AIDS sliktās domas domājuši? Kaut kā tā, ja? Cilvēki, kas piedzimuši ar Dauna sindromu arī visi kā viens bez izņēmumiem arī sliktas domas domājuši? Ar "domu spēku" taču varētu 47 hromosomas pārveidot par 46ām... kurš gan to nespēj...
Tieši šovakar uzgāju vienu grāmatu, nu jau esmu izlasījusi līdz pusei. Ciniskas un sāpīgas domas tur tiek paustas, kam es nepiekrītu un dzīvē vēl neievēroju, diemžēl šīs idejas diezgan daudz ko izskaidro. Tevis dotajā piemērā bērns visdrīzāk izpērk vai nu savu iepriekšējo dzīvju negatīvās domas un darbus kopā ar vecāku agrākajām kļūdām.
Tevis dotajā piemērā bērns visdrīzāk izpērk vai nu savu iepriekšējo dzīvju negatīvās domas un darbus kopā ar vecāku agrākajām kļūdām.
http://en.wikipedia.org/wiki/Victim_blamingparasti iet kopā ar pozitīvās domāšanas marasmu. Jābūt ciniskam idiotam (kurš pats visdrīzākais ar tādu nelaimi nav saskāries) lai iedomātos, ka bērns izpērk savu vainu. Ja cilvēks nav idiots, tad noteikti pamanīs, ka tam nav absolūti nekādu evidenču, kamēr ir acīmredzmas evidences tam, ka eksistē gan iedzimtas slimības, gan neārstējamas slimības, kuras izraisa gan ģenētisku sakritību, gan arī dzīves apstākļi, un tam nav nekāda sakara ar cilvēka domāšanas "pozitivitāti" vai murgainām iedomām par iepriekšējām dzīvēm.
Ja jāmin piemēri no savas dzīves tad viens ir bizness, kā citu varu minēt, ka pavasarī savai vizualizācijas kartei pieliku bildi, kurā bija attēlots pāris, kas man likās loti simpātisks vizuāli. Sanāca tā, ka vasarā sagāju kopā ar čali (mēs gan jau pašķīrāmies), kas ir ļoti līdzīgs džekam bildē, ko biju pielikusi. Tikai nesen to piefiksēju..
Un vēl bija minēts, ka bez maz vai nevajagot palīdzēt grūtībās nonākušiem (slimiem, trūkumcietējiem utt.), jo viņi izpērk iepriešējo dzīvju grēkus un ar šīm ciešanām iziet mācību un var palīdzēt, cik grib, bet šī mācība viņiem tā vai tā jāapgūst.Jā, un viens no viņu grēkiem noteikti ir tas, ka viņi iepriekšējā dzīvē palīdzēja grūtības nonākušiem tā vietā, lai būtu "pozitīvi domājoši" ciniķi... Pat vēl vairāk: visi izvarotāji, slepkavas un citi kaitnieki patiesībā neko sliktu nedara, viņi tikai sniedz mācību tiem, kas to pelnījuši. Piemēram, ja kāda nonāk grūtībās, jo ir izvarota, tad tas ir tāpēc, ka maksā par saviem pagātnes grēkiem, un izvarotājs patiesībā izdara labu darbu un tādējādi nodrošina sev bonusus nākošajai dzīvei.
Par tām slimībām - no filozofijas skatu punktu jautājums būtu, kāpēc tieši šis un nevis kāds cits (jā, ir arī daudzi citi) ir piedzimis slims, kaut kādai sakarībai ir jābūt.