The Secret, Positive thinking un viss tas, kas pirms dažiem gadiem uznāca ar popularitātes vilni :)

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
Vai lādai no jums, kas ir noticējušas labo domu materializācijai, ir kāds reāls piemērs no dzīves, kas to pierādītu?
kārtoju plauktus, atradu "the secret" grāmatiņu un aizdomājos, gribētos uzzināt kādu piemēru (ne tikai piemērus, kas minēti grāmatā vai līdzīgās grāmatās, kuriem puslīdz tikai var noticēt :) )

es atceros tikai tādus ekstrēmus piemērus, piemēram, vīrietis, kas izveidojis plakātu ar lietām, ko vēlētos, atrada to pēc gadiem un gan māja, gan mašīna, kuras foto bija licis plakātā viņam tiešām piederēja. un sieviete, kurai bija vēzis katru dienu balsī teica paldies par ārstēšanu un vēzis pārgāja. neticu gan, tie piemēri ir ekstrēmi, varbūt kādai ir kaut kas reāls?
15.10.2013 12:26 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Paris-loti daudzi cilveeki paarspiilee visu , tad tas vairs nav veseliigi...!
15.10.2013 20:26 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Mērfijs, Tolle, Vīlma, Heija, Osho, Zēlands, Norbekovs, Mandino, ... tā ir zinātne un īstā literatūra, kuru vajadzētu lasīt. Jo šie - ļoti, ļoti gribu!!! uzdzen smīnu. The Secret to ir piemērojis patērētāju sabiedrībai, kurus īsti neinteresē nekas cits, kā savs labums.
15.10.2013 20:32 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kristiana-es piekristu varbuut par naudu,jo pirmkaart arii taa energija nedos to naudu,ja prasiitaajs minees ciparu tikai,nepamatojot,kur to izlietos...Par veseliibu es noteikti varu teikt,ka pozitiiva energija,kura straavo no cilveeka loti ietekmee veseliibu,slimiibas norisi arii.Es pati to izbaudiiju uz savas aadas-izmeeginaaju sevi aarsteet ar domu,ka esmu "veselaakais cilveeks uz pasaules" un beigaas arii esmu...!Esmu ieveerojusi ,ka tie cilveeki,kuri loti iecikleejas savaas slimiibaas un loti biezi saka,ka neviens viniem vairs nevar paliidzet utt ,noiet "pa burbuli" aatraak ,ka tie cilveeki ,kuri spariigi rosiisies taalaak ,ar domu-es par to domaasu riit!Mani tiesi izaarsteeja otrs variants...man nebija laika iedzilinaaties sevii,bija tik daudz ko dariit ...un peec briiza zinaaju-esmu pilnigi vesela!
Te man iznaak mazliet paarspiileet ar vaardiem varbuut,bet taa doma ir skaidra!
Taa graamata dod loti labu "ievadu" muusu domaasanaa...taalaak maums jaariikojaas pasaam!
15.10.2013 20:42 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Es nelasīju komentārus, pirms uzrakstīju savējo, tāpēc nevarētu teikt, ka mans komentārs attiecās uz kādu personīgi. Izņēmums bija weee komentārs par transērfingu.
Man nav tā pozitīvākā attieksme pret Bērnas grāmatu, jo man principā kaitina lietas, uz kurām panesas visi - cilvēki pēkšņi pamostas, it kā domu spēks būtu kāds jaunatklājums un lielām acīm sludina šo brīnumu pārējiem. Nē, nu labi, katrs dara, kā vēlas.
Par veselību es neko nesaku, man prieks Emmanuelle par Tavu pieredzi! Man šķiet, ka tas ir arī skaistākais - saprast, ka - kamēr mans prāts ir kārtībā - es spēju visu. Man, piemēram, neviens vairs neiestāstīs, ka pastāv neārstējamas slimības - viss sākas cilvēka galvā.

Patiesībā nauda un materiālās vērtības ir mūsu pašu enerģija, un tāpēc ir muļķīgi skandināt gribu, gribu, gribu!!!, ja cilvēks pats neko neliek pretī, neveido vajadzīgo platformu, lai vajadzīgais ienāktu viņa dzīvē.
15.10.2013 20:57 |

Reitings 110
Reģ: 29.06.2013
Runājot par tēmu, ir laba grāmata "Smile or Die", ko sarakstījusi vēzi pārdzīvojusi sieviete, animēts video rullītis par grāmatu: http://www.youtube.com/watch?v=u5um8QWWRvo

Nebūtu jau nekas traks, ja pozitīvās domāšanas tirānija būtu tikai nevainīga izglītības trūkuma izpausme, par nelaimi patiešām tas daudzus cilvēkus noved līdz pilnīgam ārprātam gan domās, gan rīcībā.
15.10.2013 21:05 |

Reitings 110
Man, piemēram, neviens vairs neiestāstīs, ka pastāv neārstējamas slimības - viss sākas cilvēka galvā.

Tb, piemēram, bērni, kas grūtniecības laikā no mātes mantojuši HIV/AIDS sliktās domas domājuši? Kaut kā tā, ja? Cilvēki, kas piedzimuši ar Dauna sindromu arī visi kā viens bez izņēmumiem arī sliktas domas domājuši? Ar "domu spēku" taču varētu 47 hromosomas pārveidot par 46ām... kurš gan to nespēj...
15.10.2013 21:34 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Tb, piemēram, bērni, kas grūtniecības laikā no mātes mantojuši HIV/AIDS sliktās domas domājuši? Kaut kā tā, ja? Cilvēki, kas piedzimuši ar Dauna sindromu arī visi kā viens bez izņēmumiem arī sliktas domas domājuši? Ar "domu spēku" taču varētu 47 hromosomas pārveidot par 46ām... kurš gan to nespēj...

Tieši šovakar uzgāju vienu grāmatu, nu jau esmu izlasījusi līdz pusei. Ciniskas un sāpīgas domas tur tiek paustas, kam es nepiekrītu un dzīvē vēl neievēroju, diemžēl šīs idejas diezgan daudz ko izskaidro. Tevis dotajā piemērā bērns visdrīzāk izpērk vai nu savu iepriekšējo dzīvju negatīvās domas un darbus kopā ar vecāku agrākajām kļūdām.
15.10.2013 21:44 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Es dzīvoju ar šāda veida domāšanu.
Visvairāk izbrīna ka tie, kas ir skeptiski noskaņoti par šo jomu tiešām uskata, ka pozitīvā domāšana sola "brīnumus" no zila gaisa, kas liecina, ka šie "zinātāji" nav nemaz iedziļinājušies un izpratuši šo tēmu.
Pozitīvā domāšana tieši ir smags darbs ar savu apziņu un nostādnēm. Tas viss nav tik vienkārši kā izskatās.

Ja jāmin piemēri no savas dzīves tad viens ir bizness, kā citu varu minēt, ka pavasarī savai vizualizācijas kartei pieliku bildi, kurā bija attēlots pāris, kas man likās loti simpātisks vizuāli. Sanāca tā, ka vasarā sagāju kopā ar čali (mēs gan jau pašķīrāmies), kas ir ļoti līdzīgs džekam bildē, ko biju pielikusi. Tikai nesen to piefiksēju..
15.10.2013 22:12 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kristiana, un OSHO nav pelēkajai masai, reklāmas triks? Loģiski, ka ir, bet kāda nozīme, ja tas strādā? Tāpar ar the Secret! Komerciālisms jau nemaina būtību un principus, kas izteikti, piekrīti?
15.10.2013 22:14 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Tieši šovakar uzgāju vienu grāmatu, nu jau esmu izlasījusi līdz pusei. Ciniskas un sāpīgas domas tur tiek paustas, kam es nepiekrītu un dzīvē vēl neievēroju, diemžēl šīs idejas diezgan daudz ko izskaidro. Tevis dotajā piemērā bērns visdrīzāk izpērk vai nu savu iepriekšējo dzīvju negatīvās domas un darbus kopā ar vecāku agrākajām kļūdām.

Nesen lasīju krievu autoru Svijašu un viņam par šo bija tieši tāds pats izskaidrojums.
Un vēl bija minēts, ka bez maz vai nevajagot palīdzēt grūtībās nonākušiem (slimiem, trūkumcietējiem utt.), jo viņi izpērk iepriešējo dzīvju grēkus un ar šīm ciešanām iziet mācību un var palīdzēt, cik grib, bet šī mācība viņiem tā vai tā jāapgūst.

Tad nu par šo viedokli ļoti aizdomājos un tiešām ir grūti pieņemt kaut ko šādu..
Kaut gan no otras puses, diezgan loģisks skaidrojums lai arī cinisks, jā..
15.10.2013 22:41 |

Reitings 110
Tevis dotajā piemērā bērns visdrīzāk izpērk vai nu savu iepriekšējo dzīvju negatīvās domas un darbus kopā ar vecāku agrākajām kļūdām.

Jā, blame the victim
http://en.wikipedia.org/wiki/Victim_blaming
parasti iet kopā ar pozitīvās domāšanas marasmu. Jābūt ciniskam idiotam (kurš pats visdrīzākais ar tādu nelaimi nav saskāries) lai iedomātos, ka bērns izpērk savu vainu. Ja cilvēks nav idiots, tad noteikti pamanīs, ka tam nav absolūti nekādu evidenču, kamēr ir acīmredzmas evidences tam, ka eksistē gan iedzimtas slimības, gan neārstējamas slimības, kuras izraisa gan ģenētisku sakritību, gan arī dzīves apstākļi, un tam nav nekāda sakara ar cilvēka domāšanas "pozitivitāti" vai murgainām iedomām par iepriekšējām dzīvēm.

Ja jāmin piemēri no savas dzīves tad viens ir bizness, kā citu varu minēt, ka pavasarī savai vizualizācijas kartei pieliku bildi, kurā bija attēlots pāris, kas man likās loti simpātisks vizuāli. Sanāca tā, ka vasarā sagāju kopā ar čali (mēs gan jau pašķīrāmies), kas ir ļoti līdzīgs džekam bildē, ko biju pielikusi. Tikai nesen to piefiksēju..

Būtu labi, ja tu piefiksētu visus pārējos 99% gadījumus, kad nekādas šādas (pat no pirksta izzīstas) sakarības nenotiek. Piemēram, tev avatarā ir melnādaina sieviete. Tas nozīmē, ka tu aprecēsies ar melnādaino sievieti?
15.10.2013 22:59 |

10 gadi
Reitings 2587
Jackie, acīmredzot pietiekami daudzi "skolotāji" skaidrojumu ņem no reinkarnācijas idejas, nedaudz pamainot un pielāgojot savai "mācībai". Konkrēti šis autors nebūs manis lasītais, taču, manuprāt, mēs nekādi nevaram otram palīdzēt iziet viņa "mācību". Varam mēģināt, bet efekts nāks pie mums.

well, varbūt Tev ir labāks izskaidrojums? Varbūt Tu domā, ka pasaulē zied tikai puķes un dzied putni, nekādu ciešanu, nekādu mācību, nekādas attīstības un cilvēka "laušanas" uz labo? Redz, ne jau konkrētais bērns ir vainīgs, bet viņa apmaldījusies dvēsele. Ne jau es uzreiz skrienu un krītu par šīm sāpīgajām idejām, bet tur tomēr kaut kāds pamats. Neba cilvēks iedomājies, ka visu zina, visu var, pār visu noteicējs. Arī ārstiem dzimst slimi bērni, sportiskiem pāriem mazuļi mirst, un ne jau Āfrikā cilvēki izmirst.
15.10.2013 23:12 |

10 gadi
Reitings 2587
Par tām slimībām - no filozofijas skatu punktu jautājums būtu, kāpēc tieši šis un nevis kāds cits (jā, ir arī daudzi citi) ir piedzimis slims, kaut kādai sakarībai ir jābūt. Un tas ir ļoti sāpīgi, bet nezināšana tikai vairo negativitāti, dusmas utt., kas arī apkārtējiem galu galā neko labu nedod. Ceļš izpratnes virzienā - man šķiet, ka lielākā daļa mācību nenogriež kā ar nazi un "dzīvo tālāk, kā prot", tās piespiež mācīties un mainīties. Lūk, tur ir jēga, nevis bezgalīgās ciešanās par lāstiem uz mūžu maza bērna nelaimē.
15.10.2013 23:18 |

Reitings 110
Un vēl bija minēts, ka bez maz vai nevajagot palīdzēt grūtībās nonākušiem (slimiem, trūkumcietējiem utt.), jo viņi izpērk iepriešējo dzīvju grēkus un ar šīm ciešanām iziet mācību un var palīdzēt, cik grib, bet šī mācība viņiem tā vai tā jāapgūst.
Jā, un viens no viņu grēkiem noteikti ir tas, ka viņi iepriekšējā dzīvē palīdzēja grūtības nonākušiem tā vietā, lai būtu "pozitīvi domājoši" ciniķi... Pat vēl vairāk: visi izvarotāji, slepkavas un citi kaitnieki patiesībā neko sliktu nedara, viņi tikai sniedz mācību tiem, kas to pelnījuši. Piemēram, ja kāda nonāk grūtībās, jo ir izvarota, tad tas ir tāpēc, ka maksā par saviem pagātnes grēkiem, un izvarotājs patiesībā izdara labu darbu un tādējādi nodrošina sev bonusus nākošajai dzīvei.

well, varbūt Tev ir labāks izskaidrojums? Varbūt Tu domā, ka pasaulē zied tikai puķes un dzied putni, nekādu ciešanu, nekādu mācību, nekādas attīstības un cilvēka "laušanas" uz labo?
wtf? Izskaidrojumu es tev jau minēju. Tu nemāki lasīt? Konkrētu dauna sindromu izraisa noteiktas ģenētiskas sakrītības. Te vari palasīt sīkāk: http://www.medicalnewstoday.com/articles/145554.php Pričom te puķes un dziedoši putni un pārējais fuflo?

Par tām slimībām - no filozofijas skatu punktu jautājums būtu, kāpēc tieši šis un nevis kāds cits (jā, ir arī daudzi citi) ir piedzimis slims, kaut kādai sakarībai ir jābūt.

Šis jautājums nav vispār adresējams filozofijai, bet gan empīriskām zinātnēm, kas pēta slimību cēloņus, tāpat kā filozofija nemeklē atbildi uz jautājumu, piemēram, kāpēc notiek saules aptumsums. Filozofija pēta jautājumus tikai par metafiziku, tai skaitā, par fizikas likumu dabu, kas nosaka arī cilvēka uzbūvi un slimības, ar kurām cilvēki var slimot.
15.10.2013 23:34 |

10 gadi
Reitings 2587
Jā, protams :) Man prieks, ka Tev un Tavai zinātnei ir atbildes uz visiem pārējai cilvēcei nezināmajiem jautājumiem.
15.10.2013 23:43 |

Reitings 110
grecia, tā pozitīvā domāšana laikam ir nopietni kaitējusi tavai saprašanai. Neesmu teicis, ka man vai zinātnei būtu atbildes uz visiem pārējai cilvēcei nezināmajamiem jautājumiem. Tas, ka ir zināms, kas izraisa dauna sindromu un ka to neizraisa nedz pagātnes grēki, nedz "pozitīvās domāšana" trūkums, nenozīmē, ka ir zināms arī VISS pārējais.
15.10.2013 23:52 |

10 gadi
Reitings 2587
Nekad neesmu bijusi pozitīvās domāšanas pārstāve pēc būtības. Es meklēju atbildes par sevi
šai pasauli. Tas, kas mani līdz tam noveda, nav nekas jauks. Izskatās, ka Tev uz jautājumu, piemēram, kāpēc ārā ir silts, pietiek ar atbildi - jo spīd saule. Toties mani interesē, kāpēc spīd saule, kāpēc tā spīd tieši šodien, kāpēc tā ir iekārtots, ka tai ir jāspīd šodien, un kā līdz tam ir nonācis un kurš par to atbildīgs, ka tā spīd šodien.
16.10.2013 00:01 |

Reitings 110
Pirmkārt, baidos, ka tev nav tādas informācijas, lai zinātu, kas mani interesē vai neinteresē. Otrkārt, daļa no šiem jautājumiem nav jēdzīgi, jo satur apšaubāmus pieņēmumus, piemēram, to, ka kāds ir atbildīgs par saules spīdēšanu. Nu, līdzīgi tu varētu jautāt, kāpēc Dombrovskis licis saulei Latviju tik maz apspīdēt? Treškārt, nav skaidrs, kāda tam ir relevance jautājumā par neārstējamām slimībām. Protams, tu vari vienmēr meklēt vieniem cēloņiem citus arī jautājumā par dauna sindroma cēloņiem, par to nav šaubu, bet tas jau nemaina to, ka tam nav nekādas saistības ar kaut kādu "pozitvīo domāšanu".
16.10.2013 00:14 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Taas lietas, ko daudzas ir mineejushas, ir visparastaakie meerkji un ja nekas aarkaarteejs negadaas, tie meerkji tiek sasniegti ar vai bez kolaazjas paliidziibas. Par negatiivo runaajot - cik tad ir taas negatiivaas domas, kas piepildaas? 1 no miljarda? Ja tieshaam domaam buutu taads speeks, tad visi laimeetu loterijaas un peec tam dabuutu ar meteoriitu pa galvu. Bet nee, taa diemzeel vai par laimi nav. Cilveekam vispaar ir tieksme pieskjirt mistifikaaciju un simbolismu visdazaadaakajaam lietaam, lai vinjam buutu sajuuta, ka vinjsh kontrolee savu dziivi. Ja 2 reizes no 100 kaut kas notiek par ko ieprieksh bija aizdomaajies, tam tiek dazkaart pieskjirta iipasha noziime un taa tiek pasludinaata par likumsakariibu. Peec shaada principa radaas arii visas maanjticiibas.
Kaa piemeeraa par ritenjbraukshanu un notriekshanu var noveerot, ka cilveeks iedomaajaas par negatiivo, jo tam ir pamats t.i. liela iespeejamiiba. Visticamaak, komenteetaajas zemapzinja saprata, ka komenteetaaja brauc pa biistamu celju, taapeec arii taada doma ieshaavaas praataa.
16.10.2013 00:36 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Krista, kursos mums mācīja visu šādu pozitīvo domu un sevis noskaņošanas galveno likumu - gribēt, līmēt kolāžā, vizualizēt, prasīt Visumam - ko nu katrs dara - ir jēga tikai to, ko pats vari ietekmēt. Lielāka vīra alga, silts laiks vasarā vai laimests loterejā ir lietas, ko savā wishlistā likt nav vērts, jo to piepildījumu cilvēks pats ietekmēt nevar. Tas vēlreiz sasaucas ar manis rakstīto par to, ka visu šo pozitīvo domu un kolāžu pamatā ir vienkārši zemapziņas noskaņošana uz mērķi.
16.10.2013 00:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits