Ekstraverts vs introverts

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Peedeejaa laikaa arvien lielaaku lomu ienjem karjeras veidoshanaa social skills un social networking. Jo labaak maaki runaat ar paareejiem, komuniceet, jo lielaaka iespeeja ir virziities pa karjeras kaapneem, biezji vien zinaashanas atstaajot otraa plaanaa. Cilveeki vienmeer ir daliijushies divaas grupaas - introvertie un ekstravertie, bet taa vien skjiet, ka introvertums no temperamenta tipa ir paarveerties par ljoti negatiivu iipashiibu un trauceekli dziivee.
Vai taas, kuras pieder pie flegmaatikjeem un melanholikjeem, sajuut sabiedriibas spiedienu uz sevi par to, ka ir paaraak nosleegtas?
14.10.2013 21:31 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Es arī atļaušos teikt, ka temperamentu var mainīt. Pamatā vienmēr paliks tas patiesais, bet, acīmredzot, nav nekādu problēmu neapzināti mākslīgi ieaudzināt sevi savādāk. Es kā reāls piemērs. Visu mūžu esmu bijusi sangviniķis un pēkšņi testa rezultātā parādās kas cits. Izlasot, KĀDAI MAN JĀBŪT PĒC TĀ, KAS ESMU TAGAD, man neatbilst nekas. Tas pats sangviniķis vien esmu, vienkārši mākslīgi apstākļu dēļ, dzīvesvietas, vides un gadu laikā esmu piespiedusi sevi mainīties, kā rezultātā arī temperaments nosliecas uz citu pusi.
Normāli temperaments lēkā tajā pašā kvadrantā, tas var mainīties, ja atrodas tuvu kādai robežai ar citu, bet ļoti daudz ko nosaka arī paša cilvēka raksturs!
Mūsdienās jau vispār, tīrs temperaments ir reti pastāvošs!
15.10.2013 18:07 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Hone-es atjaunoju zinaasanas ,lasot tavus ierakstus!
Man vakar tiesi bija interesanta saruna ar manu kaiminieni,kura ir "galvas tiesu" gudraaka par mani.Vina izteica man komplimentu par manu izskatu-es veel nosmeejos,ka man jaaiet maaciit jaunaas meitenes un pat taada maza lietina ,kaa izskats ir loti svariiga,lai piesaistiitu uzmaniibu.
Vina tik loti labi pateica,ka "ieksaa seez" tik daudz ,ko vareetu pateikt interesantu par savu profesiju,bet tas vienkaarsi nenaak aaraa...!
Es arii izveeleetos maaciities pie pasniedzeeja,kurs ir interesants,gan aareeji ,gan iekseeji -noteikti viss paliktu atminaa daudz labaak,kaa maacoties pie taada,kas pasaka savu sakaamo un viss!
15.10.2013 18:12 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Salna lūk tev acīmredzams piemērs par to, ka cilvēki sabiedrībā kategorizē kā ekstraverts ir labāks par introvertu :) Uhhh... komnetārs ir tieši ar domu, ka ja esi introverts, esi pasīvs, būs mazāk piedāvājumu un vienveidīga dzīve un mazāka veiksmes iespēja, bet ja esi ekstraverts, tad būsi ar lielākām izaugsmes iespējām.
Īpaši teikums
Es gan domāju ,ka viss ir maināms ,ja tikai grib mainīties!

- introvertiem patiesībā būtu jāgrib mainīties un kļūt par ekstravertiem. Ja cilvēkam ir labi, piemēram, bez draugiem, kāpēc viņam būtu jāgrib mainīties? Jo tā ir labi? Labi, tā jau tāda vairāk filozofija.. :)
Uhhh... atvaino, ka ņemu tavu komentāru un te iztirzāju, bet šis bija lielisks piemērs Salnai
15.10.2013 18:14 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Ārēji esmu ekstraverta (sangviniķis), bet iekšēji nereti introverta.
Kā tas izpaužas dzīvē - varu būt draudzīga, komunikabla, gana skaļa, kaut atklāti sakot, vispār negribu komunicēt ar lielu daļu cilvēku.
Tomēr dzīvē jābūt vairāk vai mazāk komunikablam, citādāk, dzīvē tiešām grūti... Tā tas ir.
15.10.2013 18:17 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Emmanuelle prieks, ka mani ieraksti kādam noder :) Par tiem pasniedzējiem runājot, man ir gluži tāpat bijis. Kad bija iespēja izvēlēties kursus, es sākumā domāju - kurš pasniedzējs ir tāds aktīvāks, vieglāk uztverams, humorpilnāks? Un izvēlējos tos, lai gan esmu pārliecināta, ka ne vienmēr viņi bija tikpat kompetenti, kā tie mazāk ''patīkamie''.
15.10.2013 18:18 |

Reitings 182
Reģ: 14.09.2013
Mani secinājumi ir tādi, ka nevar par šo tēmu runāt tik viennozīmīgi. Es vismaz to nespēju.
Man piemēram ir atšķirīgs uzskats par to kas ir veiksme. Neredzu veiksmi tur, kur ārējas izpausmes to nosaka.
Varbūt ir tāda vide, kur cilvēki nevar justies labi. Es parasti meklēju vietas, kur varu būt brīva no dažādiem šādiem ārējiem faktoriem. Iekšēja atraisītība parasti vainagojas ar kaut ko tādu kā
Who is the king? I'm the king!
15.10.2013 23:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits