Augstākā izglītība

Reitings 199
Reģ: 29.10.2012
Sveikas, ceru, ka ar šo diskusiju man taps skaidrāk ko man darīt!
Manī mīt motivācijas trūkums, esmu jau trešo gadu uzsākusi jaunu studiju gadu un šobrīd atkal ir sajūta, ka man to nevajag. Pieceļos no rīta un saprotu, ka ne velna negribu kustēt ārā agrajā rītā, lai dotos uz skolu. Liekas, ja sāktos normālā laikā, piemēram, desmitos - tad man vieglāk būtu sevi motivēt, taču problēma nav tikai laikā. Varu piecelties un vienkārši mācīties vai pasēdēt pie kompja, bet uz studijām neiet. Nav tā, ka esmu slinka, ja man vajag un gribu - es tiešām varu kalnus gāzt. Paanalizējot sevi, man liekas, ka man mājsaimnieces būtība ļoti apmierinātu, es dievinu čubināt māju, gatavot ēst, sapņoju par kopīgu mitekli ar savu draugu, nākotnē vēlētos ģimeni, bet arī draugs ir minējis, ka bērniem būs gatavs tikai pēc studijām un kamēr naudu iekrāj, vismaz savi 5 gadi līdz šim ir jāpagaida un kas zina kā mums viss iegrozīsies.
Bet varbūt šeit kāda jūtās līdzīga? Varbūt kāda virs 20 gadiem joprojām nedomā iegūt augstāko izglītību un apmierina, piemēram, pārdevējas darbs?
Manī ir tik liels misēklis galvā, nezinu īsti kā rīkoties. Saprotu, ka visprātīgāk tomēr būtu pabeigt studijas, kas patiesībā mani interesē, bet man tas viss sākt riebties un liekas, ka vispār neesmu radīta studijām.
14.10.2013 15:09 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Pati esmu no tām slinkajām, bet ja ko uzsāku tad lai kā negribētu, ar pabeigšu. Un jā man tieši šis gads ir atslodzes gads, es pavadu laiku trennējoties lai varētu iestāties kur vēlos tālāk - LMA, es apzinājos ka nekur citur negribu mācīties tāpēc ar nemeiģināju pat kur citur iestāties un lieki nodarbināt sevi ar to no kā es tā pat aiziešu prom tik līdz sasniegšu savu mērķi.

Pirms es izlēmu ņemt atslodzi, es tomēr kārtīgi apsvēru savas izvēles, un esot līdzīgās sajūtās es gribu tik teikt ka labāk pabeidz mācības un tad pēc tam viss, dari ko vēlies tālāk, bet uzstādi sev mērķi pabeigt šo un viss. Saprotu ka mācīšanās ir nogurdinoša un laik ietilpīga, it īpaši ja jaapmeklē nodarbības, bet tā pat tev būs ar jāstrādā un tad ar agri jāceļas, un visu dienu jārukā, tā kā nekas īpaši nemainīsies, pienākumi tā pat pastāvēs. Labāk neiec savai ģimenei vilties tevī!
14.10.2013 20:36 |

Reitings 483
Reģ: 15.08.2013
nu es to nenosauktu par slinkumu. man pēc vidusskolas pabeigšanas starpa ir 3 gadi, kāpēc negāju uzreiz mācīties? jo nezināju ko gribu. pagāja gads, divi vēl joprojām nezināju. taču visu šo laiku aktīvi strādāju , centos paplašināt savu redzes loku, līdz beidzot nonācu līdz tam , kas man patīk un ko es tiešām varētu mācīties. tā nu es tagad mācos.
nu pasakiet man kāda ir jēga iet mācīties, piespiesties, paņemt kredītus un beigu beigās tev tas darbs riebsies. cita lieta ir, ja tev konkrētā profesija/zinātne utt patīk, bet kkas ko šī profesija satur nepatīk un ko negribas mācīties, tad gan jāpiespiežas.
14.10.2013 20:39 |

Reitings 996
Reģ: 07.05.2011
Mācīšanās vispār nav nekāda pastaiga. Tas pirmkārt. Gluži loģiski, ka ir jāpiespiež sevi pat, ja tā ir tava sirdslieta! Turklāt reti kurš to var saprast 1. kursā, otrkārt. Skola bija obligāta, bet augstskola vairs nē, tāpēc arī ir šāda situācija.
Mazliet apskaužu tādas meitenes, kurām nodrošina perfektus apstākļus augstskolas dzīvei, jo man nekad nav sanācis izbaudīt studiju gadus, jo visu laiku bija skola, darbs, grāmatas un stress par atzīmēm.
Bet ļoti labi, neej studēt, paliec ar pliku vidusskolu. Vismaz nekad nebūsi man konkurente darba tirgū! :)
14.10.2013 20:49 |

Reitings 483
Cukurbante nu ko tu runā? Tu domā, ka ja ir plika vidusskola, tad cilvēks ir zemē metams un vispār nav nekāds konkurents dzīvē? muļķības, man ir pazīstami vairāki cilvēki, kas ar savu vidusskolas izglītību ir atvēruši savu biznesu un viņiem labi veicas. ok, nepelna miljonus, bet veicas labi. ir izglītoti tāpat, jo visu laiku sevi attīsta.
14.10.2013 20:57 |

Reitings 996
Manā jomā bez noteikti būs zemē metams. ;)
14.10.2013 21:01 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Nu prieks manīm motivācija viennozīmīgi ir alga kādu saņemšu pēc studiju beigšanas .
Un nauda prieks manīm ir brīvība.
14.10.2013 21:02 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es tad laikam esmu iznjeemums. Ne briidi neesmu nozjeelojusi to, ka pametu kaadreiz programmu, kura man nepatika. (Saaku studeet un sapratu, ka daudz kas man nav pienjemams un ka apstriidu esoshaas metodes. To vien dariiju, kaa meeginaaju pasniedzeejiem ieskaidrot, ka patreizeejaas metodees ir nekam nederiigas) Ietaupiiju tik naudu un laiku. Tagad gandriiz 30 gados esmu atpakalj pie maaciibaam, motivaacija ir pat daudz lielaaka kaa agraak bija, nav nepiecieshama gandriiz nekaada piespieshanaas, ar gadiem galva nav dizi gruutaaka palikusi, tieshi otraadi - dziives pieredze ljauj uztvert vielu labaak un vispusiigaak. Ljoti biezji palieku peec lekcijaam, lai uzdotu pasniedzeejiem jautaajumus un lai vairaak uzzinaatu.
Bet ļoti labi, neej studēt, paliec ar pliku vidusskolu. Vismaz nekad nebūsi man konkurente darba tirgū!

Nez, ja cilveekam ir talants uz kaut ko un centiiba, pat ar pliko vidusskolu apsteigs karjeraa cilveeku ar magjistra graadu.
14.10.2013 21:02 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Mācīšanās vispār nav nekāda pastaiga. Tas pirmkārt. Gluži loģiski, ka ir jāpiespiež sevi pat, ja tā ir tava sirdslieta! Turklāt reti kurš to var saprast 1. kursā, otrkārt. Skola bija obligāta, bet augstskola vairs nē, tāpēc arī ir šāda situācija.

1) Cik sapratu no autores stāstītā, viņa jau ir nomainījusi vairākas programmas, tā kā gluži pēc vidusskolas nav. Arī mans stāsts nav par 1. kursu, tā kā tavs izskaidrojums ir garām.

Mazliet apskaužu tādas meitenes, kurām nodrošina perfektus apstākļus augstskolas dzīvei, jo man nekad nav sanācis izbaudīt studiju gadus, jo visu laiku bija skola, darbs, grāmatas un stress par atzīmēm.

2) Skola, grāmatas un stress par atzīmēm ir visiem. Darbs - lielai daļai.
Turklāt nevajag apskaust cilvēkus, ja nezini visus apstākļus. Autore minēja, ka viņai ir kaut kas, ko viņa nevēlas teikt forumā, man arī ir savi apstākļi, nekas nav cukurots.

Bet ļoti labi, neej studēt, paliec ar pliku vidusskolu. Vismaz nekad nebūsi man konkurente darba tirgū!

3) Ne visi ar augstskolas diplomiem strādā labos darbos un ne visi bez diploma - nestrādā vai strādā Maximā. Nevispārināsim.
14.10.2013 21:04 |

Reitings 9169
Manā jomā bez noteikti būs zemē metams.

Kur ir teikts, ka autore pat ar savu izgliitiibu buutu tev konkurente darba tirguu? Ja tu esi zobaarsts, bet vinja juriste, nekaada sakara nav.
14.10.2013 21:04 |

Reitings 996
Manā jomā bez noteikti būs zemē metams.

Uzsvars uz "man". Ir pietiekami daudz profesiju, kurās augstāko izglītību VAJAG.
Varat sniegt cik vien tīk piemērus, ka cilvēks bez augstākās izglītības sasniedza zelta kalnus, bet es uzskatu, ka, ja nav apņemšanās pat tik daudz, cik sesiju nokārtot LV augstskolā, tad nevar runāt par kaut ko citu! Tie, kuriem tas izdevās, vai no tiesas ir Steve Jobs kloni vai vienkārši trāpījās pareizajā vietā un laikā (90.gadu sākums, treknie gadi). Un pat, ja tā- godīgi runājot, cik daudzi to paveica vieni paši, bez vecāku/draugu palīdzības? Bams un bija Hawaii? Diez vai. Parastiem mirstīgajiem ir mazliet jāpiepūlē smadzene. :)
14.10.2013 21:08 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Nav ko mocities. Dzive ir parak skaista, lai to izniekotu darot lietas, kas prasa tadu piespiesanos. Nejaukt ar apnemibu, uzcitibu utt. Macisanas pats svarigakais, manuprat, ir tas process, kuru velams maksimali izbaudit, nevis galarezultats diploms vai grads. Viss tik strauji mainas un attistas, ka, ja gribas but forma, jamacas ir nepartraukti un jaspej kraut diplomi kaudzite.
Apkraujot sevi ar tadiem merkiem un pienakumiem, ka piemeram, obligati jamacas, ja iesakts, tad japabeidz u.tml., cilveks atnem sev loti daudz brivas energijas, kuru var izmantot daudz lietderigak.
Un vel autore tagad nolauzis tos gadus studejot, tapec, ka iesakts.. Pec tam stradas kada netikama darba tikai tapec, ka specialitate.. un ta uz prieksu pa kediti visa dzive pavadita cerez nemogu kaut kadu mulkigu tapec del
14.10.2013 21:11 |

Reitings 9169
Varat sniegt cik vien tīk piemērus, ka cilvēks bez augstākās izglītības sasniedza zelta kalnus, bet es uzskatu, ka, ja nav apņemšanās pat tik daudz, cik sesiju nokārtot LV augstskolā, tad nevar runāt par kaut ko citu!

Nu diploms nozaree, kura nepatiik un nepadodaas, vai diploms kaadaa no nepieprasiitajaam jomaam savienojumaa ar nepietiekamu talantu un pliks vidusskolas diploms ir vienaa plauktaa liekami. It kaa apkaart nebuutu pietiekami piemeeru ar tiem, kuri straadaa veikalos ar sociologa, ekonomista un uznjeemeejdarbiibas vadiibas diplomiem un ar diplomeetaam juristeem, kuras beigaas ir izveeleejushaas straadaat par floristeem, jo tas iet labaak pie sirds.
14.10.2013 21:14 |

Reitings 996
Kur ir teikts, ka autore pat ar savu izgliitiibu buutu tev konkurente darba tirguu? Ja tu esi zobaarsts, bet vinja juriste, nekaada sakara nav.

Man tiešām gluži vienalga, kas viņa ir. Ar šo tekstu es vēlējos parādīt, ka, ja darba devējam jāizvēlas kandidāts ar augstāko izglītību vai bez, priekšroka būs pirmajam. Tas ir bonuss, piekritīsiet? :)
14.10.2013 21:14 |

Reitings 9169
Ar šo tekstu es vēlējos parādīt, ka, ja darba devējam jāizvēlas kandidāts ar augstāko izglītību vai bez, priekšroka būs pirmajam.

Ideaalajaa pasaulee varbuut. Bet patiesiibaa lielaaku lomu visbiezjaak nospeelee paziishanaas, cilveeka personiiba un pieredze. (Nerunaaju par aarstiem, tiesneshiem utt)
14.10.2013 21:17 |

Reitings 483
Cukurbante man ir divi ļoti labi piemēri ( par pārējiem tik sīki, kas un kā nezinu) kas savu biznesu uzsāka pēc treknajiem gadiem. viens tikai aizpagāšgad , un nekas ūber kruts viņam nav vai kāda ģeniālā ideja, vnk māk darīt savu darbu, dara uzklausa, paplašinās un viņam jau pirmajos divos gados ir ļoti laba peļņa, ieguldītie līdzekļi ir atpelnīti.
ar to es negribu teikt, ka augstskola nav nepieciešama vai vēl kā tā, es tikai gribu teikt, ka nav tā, ka cilvēki, kas nav mācījušies augstskolā ir zemē metami :)
14.10.2013 21:17 |

Reitings 996
Zuze, es pavisam noteikti negribēju teikt, ka ir! Mana doma bija tāda, ka ir jomas, kur izglītība spēlē milzīgu jomu.
14.10.2013 21:18 |

Reitings 483
Cukurbante, darba devējs izvēlēsies cilvēku, kas māc darīt savu darāmo, + ja viņam ir pieredze. Ok, ir vietas, kur obligāti vajadzīgs diploms. Bēēt nu padomā, kas gribēs to zaļo gurķi tikko no augstskolas, ja viņam ir cilvēks ar pieredzi ? bet tas jau ir cits stāsts.
14.10.2013 21:19 |

Reitings 199
Īsti nesapratu - tu jau trešo reizi sāc studēt, bet katru reizi savā fakultātē? Kur, pie velna, tu ķer tik daudz naudu?

Pirmajā gadā nošāvu garām ar izvēli. Otrajā bija citas problēmas un paņēmu akadēmisko un tagad turpinu. Un man nav jāķer daudz naudas, jo biju un esmu budžetā.

Atvaino, bet man arī nav nekādi perfekti apstākļi. Arī man ir viss tavs pieminētais ir ikdiena.
14.10.2013 21:33 |

Reitings 199
Un godīgi sakot, vismaz sajutos atviegloti, ka es ne vienīgā ar šādu problēmu, savādāk radās priekšstats, ka te nevienai nav bijis problēmu ar motivāciju trūkumu un es tāda vienīgā.
Soydelaire - nebūšu jau īstā, kas dos padomu, bet nu akadēmisko ņem tikai galējā variantā, pēc tam būs vēl grūtāk atsākt.
14.10.2013 21:38 |

Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
Varu piecelties un vienkārši mācīties vai pasēdēt pie kompja, bet uz studijām neiet.
kompi izslēdz ārā un ej uz studijām. :D un sāc ar too , ka palūdz administrācijai lai tevi nobloķē šeit. ;)
14.10.2013 21:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits