Kopš manā dzīvē ir ienācis dižais cosmo forums (nejauši uz tā uzdūros, rakājoties pa google), jūtu, ka tas pārvēršas par manu atkarību. Pirmos mēnešus (gadus?) tikai lasīju, tad piereģistrējos.
Kad kaut ko daru pie datora/planšetes, tā neviļus tiek slēgts arī cosmo forums. Nevainīgā doma "es jau tikai fiksi uzmetīšu aci uz to, kas tur jauns" pārvēršas par kārtējo manas dzīves stundu(-ām), kas pārsvarā ir nejēdzīgi iztērēta. Protams, nelasīju forumu, kad biju aizņemta darbā, skolā utt., taču brīvo laiku pavadīju un pavadu totāli nelietderīgi, neproduktīvi, īpaši tagad, kad man tā ir pietiekami.
Esmu sapratusi, ka vēlos tikt vaļā no šīs atkarības, pirmais solis izdarīts - atzīta problēmas esamība. Kad tiks izdzēsts mans profils, kā lai atturas no jauna profila cepšanas pēc laika, kad būšu atkal sailgojusies pēc komentēšanas? Esmu manījusi, ka ne viena vien lietotāja (neprecizēšu kura), kas ir saņēmusies izdzēsties, ir atgriezusies.
Bija veiktas manipulācijas ar rūteri mājās, kas ierobežoja manu piekļuvi šim portālam, taču mobilo internetu planšetē jau neapstrādāsi (varbūt to var izdarīt?). Kā arī, manuprāt, šāda fiziska atradināšana nav tik efektīva, kā manis pašas spēšana pretoties kārdinājumam.
Kādas ir jūsu attiecības ar forumiem? Neizjūtat caurvītas atkarības stīgas, kuras veicina nelietderīgu laika patēriņu? Esat par to aizdomājušās Pastāstiet par savu pieredzi un laiku te! :)
Gan jau šī diskusija man palīdzēs te neatgriezties :D