Sveikas!
Šodien kaimiņiene izstāstīja bēdas.Vēlējos uzzināt,varbūt kādai ir līdzīgi un var ieteikt ko darīt.
Kaimiņienei bērns ( 8 gadi) un vīrietis,kurš ir bērna tēvs jau 6 gadus nemaksā alimentus.Viņa izskrējusies pa tiesām,bet bez rezultātiem.Tiesu izpildītājai pēkšņi ir pazudis izpildraksts,jau otro reizi.Problēma ir tāda,ka viņa nezina ko darīt,jo bērna tēvs nestrādā šos gadus oficiāli,bet gan ārzemēs vai Latvijā,saņemot "aplokšņu naudu",tātad oficiāla darba viņam nav.Kaimiņiene,protams,bērnu par saviem līdzekļiem lolo,tomēr kaut kāda naudiņa pa sliktu nenāktu,it īpaši no bērna tēva.Tēvs par bērnu neizrāda nekādu interesi,parāds iekrājies un neuzskata par vajadzību kaut kā atmaksāt un palīdzēt bērna audzināšanā,vismaz materiāli.Kaimiņiene centās kaut kā sarunu veidā vienoties par to,kā palīdzēs bērnam,bet vīrietis tā arī pateica : "Es oficiāli nestrādāju,man nav ienākumu,tu no manis neko nevari piedzīt."
Kā lai rīkojas šajā situācijā?Varbūt kādai ir bijis līdzīgi?Man pilnīgi sametās slikti tajā brīdī,kad viņa stāstīja par šo attieksmi.Viņa pati ļoti daudz ir centusies izdarīt un sieviete ļoti apņēmīga,bet pilnīgi bez rezultātiem. :(