Aizdomājos..

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Sveikas.
Nesen manā skolā bija lekcija par to,kā uzlabot savu budžetu un kā vieglāk nomaksāt visus maksājumus u.c. Lektors arī aizskāra tēmu- "Latvieši ārzemēs!" un pasniedza to tā,ka mūsējie tautieši,(vairāk viņš sliecās uz jauniešiem),kas aizbrauc prom bez nekādas izglītības un tēlo "krutos" ārzemniekus,un kad atbrauc uz Lv viņi tarba tirgū nevienam nav vajadzīgi,jo viņiem nav nekā,jo viņi ir kā bezsmadzeņu radījumi. Viņš vārda tiešākajā nozīmē atļāvās tā teikt.
Es pati esmu bijusi ārzemēs,pa vasaru piestrādāju un darīju tā viņa saucamo "verga darbu",bet ziniet man bija prieks to darīt jo tam nāca klāt daudz bonusu!
Es labāk apguvu valodu,iepazinos ar citu tautu cilvēkiem,guvi pieredzi,redzēju daudz jauna! Un ir taču arī iespējas mācīties ārzemēs,tāpēc es vienkārši neciešu tādus cilvēkus,kas šādi izsakās par "mūsējiem".
Varbūt kādai ir kāds viedoklis par šo,vai pat pieredze par to,kā šādus aprobežotus cilvēkus izmācīt,vai arī vienkārši varat izteikt par to viedokli.
11.10.2013 09:36 |

Reitings 471
Reģ: 18.06.2013
Draiskā,

tā nav visur. Man ,piemēram, jau ārzemēs dzīvojošie latvieši ir ļoti daudz palīdzējuši ar informāciju, ieteikumiem, izmitinājuši, tāpat arī citiem paziņām. Nav viss tik melns kā mālē.
11.10.2013 10:13 |

Reitings 2001
Queen,tad laikam es nonācu ne īpaši labā vietā,jo es pati savām acīm to redzēju ;)
11.10.2013 10:15 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Man vienmēr ir ļoti besījuši tie skaļie uzskati, ka prom brauc tikai neizglītoti stulbeņi, kam ir vidusskolas vai pamatskolas izglītība un, ka visi, kas aizbrauc strādā fabrikās vai sēņu plantācijās.
Prom brauc arī izglītoti cilvēki, kuri vienkārši vēlas saņemt atbilstošu samaksu par savu darbu vai vēlas labu darbu. Vismaz no mana paziņu loka tādi ir aizbraukuši un viņiem ārzemēs tas ir arī izdevies - visi strādā labos darbos, ir izglītoti, plāno savas ģimenes un atpakaļ braukt netaisās, jo par tur saņemto algu var normāli bērnus uzturēt un normāli dzīvot, nevis eksistēt.

Un pat ja tas ir kāds jaunietis ar vidusskolas izglītību, tad nevarētu teikt, ka Latvijas darba tirgus ir ļoti draudzīgs pret studentiem - visur vajag milzīgu pieredzi, bet darbu, lai dabūtu šo pieredzi dabūt nevar.
Tad ko cilvēkam darīt? Sēdēt mājās un kūkot vai braukt prom, strādāt un nopelnīt? Cilvēki, kas paši sēž iesildītās darba vietās, kuras dabūjuši par blatu to vispār nevar saprast, jo viņiem šķiet, ka Latvijā darbu pakaļ met un to dabūt ir tik pat vienkārši kā nopirsties. Nav tā. Nav.
11.10.2013 10:18 |

Reitings 2001
indie- vārdi vietā! :)
11.10.2013 10:21 |

10 gadi
Reitings 374
Reģ: 29.01.2009
Prom brauc gan izglītotie, gan neizglītotie. Un patiesībā ne jau visiem vajag augstāko izglītību, kādam ir jāstrādā arī "melnie" darbi, atšķirība tā, ka citur tas tiek novērtēts ar augstāku algu, nekā Latvijā. Latvijā tagad daudz runā par to, lai veicinātu profesijas apgūšanu pēc 9.klases, un mudinātu skolēnus mācīties profesionālā mācību iestādē, bet kurš tad to gribēs, ja visi ļoti labi zina, cik lielākā daļa, profesiju pabeigušie, nopelna.

Es uzskatu, ka labāk braukt un kaut ko darīt, nekā sēdēt te, nevarot samaksāt rēķinus, dzīvojot uz pabalstiem vai kādam uz kakla, un čīkstot, ka viss ir tik slikti, tik slikti. Katram sava laime un varbūt tas, kas tur svešumā krauj kastes vai lasa sēnes tā jūtas laimīgs, jo ir kur dzīvot, ko ēst un vēl ceļojumā var aizbraukt, bet cits labāk te "knapi velk galus kopā", bet ir pie savas ģimenes, saviem mīļajiem un arī jūtas laimīgs.
Nu tā kaut kā.
11.10.2013 10:36 |

10 gadi
Reitings 10290
nu, neteiktu gan, ka arodeņu beidzēji slikti pelna.
ja cilvēks ir tiešām LABS elektriķis, santehniķis, galdnieks, mūrnieks utt., tad viņi ļoti labi pelna.

Daudzu cilvēku vienīgā problēma ir slinkums.
11.10.2013 10:43 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Paši vainīgi. Un tie, kas no attāluma noliek Latviju, mums nav nekāds zaudējums - labāk, lai smirdina gaisu ārzemēs, ne uz vietas.
11.10.2013 10:45 |

10 gadi
Reitings 374
piparene, nebūt neteicu, ka visi. Protams, nē!
Piekrītu arī par slinkumu, bet manuprāt, daudziem arī nav īsti "ķēriens" uz to, jā, zina, kas un kā jādara, bet viņš ir elektriķis, santehniķis, mehāniķis utt, nevis LABS šo profesiju pārstāvis, kuram tā ir vairāk vai mazāk sirdslieta!
11.10.2013 10:52 |

10 gadi
Reitings 10290
Roche, es domāju, ka katram cilvēkam ir lieta, kas perfekti padodas.
11.10.2013 10:57 |

10 gadi
Reitings 1660
Ja nepiekrīti pasniedzēja viedoklim, tad tā arī viņam vajadzēja pateikt, nevis klusējot uzklausīt muļķīgu viedokli.
Mana labākā draudzene pabeidza maģistratūru un aizbrauca strādāt uz Īriju, arī noliktavā, pēc tam locīja drēbes, tagad pēc gandrīz 10 gadiem jau ir labs darbs, kas kaulus nelauž un kur maksā labi. Turklāt ir precējusies ar vācieti un trūkumu necieš. :-) Latvijā atgriezties netaisās.
11.10.2013 11:06 |

10 gadi
Reitings 374
piparene, jā, bet ne katrs var šo lietu atrast vai atļauties darīt.
11.10.2013 11:12 |

10 gadi
Reitings 10290
Tas ir Tavs viedoklis.
Manās acīs attaisnojuma nav.
Ir cilvēki, kam lietas padodas, ir tādi, kam jāpieliek lielas pūles, lai visu izdarītu perfekti.

neviens mani nepārliecinās, ka džeks, kas ar mani vakar no rīta autobusā braucot sūca pāris kokčikus un kā baigais pacans sarunājās ar savu čomaku, ir krietns puika, ko dzīve ir nomocījusi, lai gan viņš cenšas no visa spēka.

bet tie, kas sevi attaisno, lai jau..
11.10.2013 11:15 |

10 gadi
Reitings 10290
kas ar mani vakar no rīta autobusā braucot sūca pāris kokčikus

8:00 no rīta.
11.10.2013 11:17 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
domāju, ka pasniedzējs vispārināja un tādā gadījumā es tomēr diezgan daudz % piekrītu. pa lielam turp dodas pamatskolu vai profeni beiguši cilvēki, kam īsti nav mērķu dzīvē. aizbrauc tur, liek bildes dr.lv, cik viss tur kūl utt., atbrauc uz LV, mētā pirkstus pa gaisu un stāsta, ka te viss sucks. bet reāli - paši strādā konfekšu fabrikā un pienes riekstu maisus.
manā paziņo lokā ir daži cilvēki, kas mērķtiecīgi aizbrauca turp mācīties un strādāt, tgd ir ļoti augstu tikuši, ir cilvēki, kas aizbrauca laba darba meklējumos un tgd strādā pasaulē zināmās firmās, un ir vairāki tādi, kas aizbrauca laimi meklēt, un atbilst augstāk minētajam aprakstam. un, nē, es nenonicinu nevienu, vienkārši ir cilvēku daļa, kam tās ārzemes liekas nenormāli kruts pasākums.
11.10.2013 11:21 |

10 gadi
Reitings 374
Man liekas, ka Tu mani nesaprati.
Nerunāju par to, lai attaisnotu cilvēkus, kas necenšas un savu rīti iesāk ar pudeli rokās. Vienkārši teicu, ka ir cilvēki, kas nevar atrast tās lietas, kas viņiem perfekti padodas vai arī tās nekad nebūs tās, ar ko tie pelnīs maizi, bet tas nenozīmē, ka viņi necentīsies citās jomās sevi pierādīt, pat tad, ja vairāk jāpacenšas.
11.10.2013 11:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits