Klusēšana ir daiļrunīgāka par vārdiem

Reitings 870
Reģ: 13.09.2012
Sveikas!
Uznāca vakara pārdomas un gribējās kādu viedokli no malas.
Situācija tāda.
Jau kopš bērnības, kopš pamatskolas laikiem, man nav paticis daudz runāt, stāstīt garus teikumus par jebko, būt ar savu iniciatīvu un doties pie cilvēkiem runāt. Vienmēr paticis klausīties, uzklausīt un tad pateikt savu viedokli, (ja tāds ir) savas domas, ieteikt ko, kas un kā, manupāt. Kā arī labprāt atrodos vienatnē, ar savām domām, pati ar sevi, man nepatīk, ja telpā jāatrodas ar vairākie cilvēkiem. Tad labāk jūtos, ja esmu divatā ar kādu, nevis ar trīs, četriem un vairāk cilvēkiem. Tad es atkal ieņemu klausītāja lomu, nevis oratora lomu. Klausos šo divu cilvēku sarunu. Ja man ir ko teikt, saku, ja nav, tad klusēju. Bieži, ja ir situācijas, kur iepazīstos ar jauniem cilvēkiem, tie man ātri apnīk. Nav vēlmes vairs runāties ar viņiem, taču kā nerunāsi, ja ir katru dienu jāpavada mācību stundas kopā, kā arī dzīvojot kojās ir jākontaktē, tas jādara gandrīz piespiedu kārtā, jo savādāk citu acīs izskatīšos negatīvi, varbūt kā iedomīga, nerunīga (bet tāda jau arī esmu pēc dabas). Jautājums vai šādā veidā nepalikšu bez paziņām, bez līdzcilvēkiem. Jo kopš bērnības vēl tagad nekas nav mainījies.
Nav man draugu, ir tikai ne tuvas paziņas, kolēģi. Un, ja iepazīstos ar jauniem cilvēkiem, ar lielāko daļu man nesapas, jūtu barjeras, tādēļ arī labprāt nesteidzu kontaktēt vairs. Ļoti maz ir cilvēku ar kuriem varu brīvi justies, būt es pati. Pašlaik es vienkārši redzu, ka esmu savā mācību grupā malā sēdētāja, klusētāja, neeju klāt runāt, jo man to vienkārši iekšēji nevajag, es to negribu, un tā gadu no gadiem bijis. Attapos tagad, vai tādejādi līdz pat sirmam vecumam neatradīšu tuvus draugus, ar kuriem man beidzot būs labi, jo tas notiek ļoti reti.
Ja eju pa ielu ar kolēģi, tā man stāsta daudz un plaši par sevi, es uzmanīgi klausos, uzklausu, pasaku savas domas, bet par sevi nestāstu neko (jo pati ar visu tieku galā, kā arī nepatīk cilvēkiem izklāstīt kaut ko par sevi), un tad man jautā "Un, kas Tev jauns"? Atbildu vienā teikumā un kolēģe turpina sav sakāmo : D
10.10.2013 23:03 |

Reitings 870
Reģ: 13.09.2012
Zīle, Tev paveicies :D
11.10.2013 00:40 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Ir svarīgi saprast vai tiešām tas ir raksturs un vienpates būtība ir no sākta gala vai cilvēks ieņēmis prātā to, ka nespēj daudz komunicēt ar citiem un labāk būt vienpatim. Es savā pieredzē esmu novērojusi, ka daži mēdz sevi dēvēt var vienpati, bet patiesībā aiz tā slēpjas kompleksi un tā ir tikai lielā maska - labāk saukt sevi par vienpati, nevis piepūlēties un mainīt kaut ko.
Ja autores gadījumā ir tomēr otra situācija, tad es tiešām varu teikt, ka ir iespējams piepūlēties un mainīt to. Nav jākļūst sabiedrības dvēselei, bet iegūt vienu labu draugu, kas patiesībā ir daudz ir tā vērts, lai mēģinātu sevi atvērt lielākai komunikācijai ar citiem :) Un sliktāk jau no tā nepaliks, ja cilvēks būs atvērtāks un vairāk komunikabls, tas nāks tikai par labu.
11.10.2013 00:50 |

Reitings 145
Reģ: 07.10.2013
Priekš cilvēka, kam nepatīk runāt, tu daudz muldi :D
11.10.2013 02:13 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Mans vīrietis tāds ir, vienīgi laikam darbs iemācīja tomēr izspiest no sevis runas, ja vajag. Esmu par to ļoti, ļoti laimīga, ka viņš tāds ir - jūtos īpaša, ka iekaroju viņa atvērtību, draudzību, jo zinu, ka neviena tuvāka, saderīgāka cilvēka bez ģimenes viņam nav un man nav lieku konkurentu. Fui, negribētu nopietnas attiecības ar super komunikablo ar 100 draugiem. Pati gan esmu ekstraverta, atvērta, labām komunikācijas spējām, auditorijas priekšā uzstājoties arī labi jūtos, bet arī es dažreiz ļaujos pašpietiekamībai un nekad nespiežu sevi komunicēt ja nevēlos. Vnk kopš mana dzīve ir piepildīta, es jūtu, ka man negribas tos cilvēkus tik daudz, cik agrāk.
11.10.2013 10:05 |

Reitings 44
Reģ: 15.10.2013
Man arī liekas, ka šis raksts uzrakstīts tieši par mani.
Manuprāt,tieši šī iemesla dēļ ar mani cilveki negrib vairs kontaktēties. Man pašai es neliekos interesanta. Un man arī nebūtu interesanti ar tādu cilvēku kontaktēties. Nezinu ko darīt lietas labā.

Gribētos būt runātīgāka. Ar cilvekiem ari nepēju ilgi uzturēt sarunu.

Diez ir kāda iespēja, kā to noverst?
15.10.2013 17:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits