Braukšanas eksāmens.

Reitings 29
Reģ: 18.07.2012
Čau!

Ir kāda no Jums, kas pēdējā laikā ir likusi braukšanas eksāmenu? Vai vēl joprojām uzdod jautājumus par automašīnu pirms braukšanas eksāmenu?
Saka jau kā kurā vietā, tāpēc ceru šeit atrast atbildi. ;)
10.10.2013 18:56 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Varbut tad nevajag seesties pie stuures

Aija, tavu kategorisko viedokli par braukšanu un nebraukšanu esmu jau lasījusi citās diskusijās. Es nedzīvoju Rīgā, un manā miestā sabiedriskais transports ir milzīga problēma. Man notiekti VAJAG sēsties pie stūres, lai tiktu uz un prom no darba, kaut vai.
10.10.2013 19:59 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Es liku braukšanas eksāmenu pirms ,gadiem diviem, diviem ar pus ,šķiet, slinkums meklēt maku. Man parasīja diez gan daudz tos jautājumus ,gan pra gaismām ,gan par riepu spiediena noteikšanu , bija arī ar itkā "jāuzpumpē gaiss" , par gaismām prasīja , arī par logu tīrītājiem :D vispār bija vienkārši ,ņemto vērā ,ka šie jautājumi ir tīrais štrunts. Tagad draudzene nesen lika ,mēnesi atapkaļ , arī prasīja ,bet krietni mazāk , tikai vienu no visiem ,kurus man uzdeva. Noliku ar pirmo reizi ,bez punktiem, arī stresa nebija ,jo braucu es jau bez tiesībām un diezgan sen, kopš man bija 12 gadi ,šķiet, tad nu uz 18 es dabūju to papīrīti:D
57days ir tieši tāda tipa braucēja ,kurai es ne reizi vien esmu pienākusi un atklāti pateikusi , "Tu nosisties pati grib vai kādu gribi nosist?"
Isperktors ,kurš man vadīja eksmāneu bija tiešām sakarīgs , lai gan teica ,ka viņš esot īsts velns ,bez maz vai speciāli gāžot ,bet to jau parasti saka tie ,kuri nav spējīgi nolikt eksāmenu. Pēc eksmāmena vēl pavilka uz zoba ,ka es esot pat pārāk labi tikusi galā ar jautājumiem par mašīnu , bišk tālāk patirpināja par mašīnām , bija mēmes ,kad es to visu varēju atbildēt:D hahah:D
10.10.2013 20:02 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Es nedzīvoju Rīgā, un manā miestā sabiedriskais transports ir milzīga problēma.
Tu domā, ka miestos Celu satiksmes noteikumi ir kaut kaadi savaadaaki? Un, ja jau tev piipina pat miestos un tu tur arii avaarijas gandriiz izraisi, labaak pilseetaa neraadies. kaut vai sevis pasas drosiibas deel.
10.10.2013 20:04 |

Reitings 3467
biju maps.google.lv "izbraukājusi" pilsētu
OMG, un taadi muusdienaas ir jaunie šoferi!!!! Ko dariisi vietaas, kuras nebuusi izpeetiijusi ar Google maps? Sviests kaut kaads...
10.10.2013 20:05 |

Reitings 3467
57days ir tieši tāda tipa braucēja ,kurai es ne reizi vien esmu pienākusi un atklāti pateikusi , "Tu nosisties pati grib vai kādu gribi nosist?"
Malacis, meitēn! Man arī pāris reizies nācies tādam pateikt visu ko domāju!Nu, nav ko tādām darīt uz ceļa.
10.10.2013 20:07 |

Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
Jelgava taču tagad satiksmes ziņā ir pilnīgs murgs. Es it kā apsvēru likt braukšanu tur, bet kamēr nebūs saveduši pilsētu kārtībā, nemaz tur nerādīšos.
10.10.2013 20:08 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Joprojām daudz kļudos uz ceļa (man pīpina, reiz pat puisis stāvvietā pienāca klāt un pieklājīgi apvaicājās, vai tas ir mans pašmērķis - iekļūt avārijā), pārs reizes esmu knapi izvairījusies no automašīnas, kuru nepamanīju "aklajā zonā".

Varbut tad nevajag seesties pie stuures un apdraudeet ne tikai sevi (tas visiem mazsvariigi), bet arii citus brauceejus un kaajaam gaajeejus? Visi nav radiiti braukshanai.

Jelgavā lieku
Nu, ja tur nevar nolikt, tad tiesaam labaak paarstaaj.
likās, ka viņš speciāli grib iegāzt
Neviens speciaali negrib iegaazt. Vnk instruktors redz, ka taadu uz celja vienu pasu laist nevar, taapeec arii savaac punktus uz siikumiem.

Īstenībā - pilnībā piekrītu Aijai!

Labāk ilgāk pamācīties un tad braukt "pa īstam". :)
10.10.2013 20:09 |

Reitings 17280
Aija, andie, vai tiešām jums īsi pēc tiesību iegūšanas negadījās uz ceļa kļūdas? Vai vairs neatceraties?

Par citu pasažieru un gājēju apdraudēšanu gan meitenei, kas 12 gados braukājusi pie stūres, laikam nevajadzētu izteikties tik kategoriski :)
10.10.2013 20:09 |

Reitings 3467
vai tiešām jums īsi pēc tiesību iegūšanas negadījās uz ceļa kļūdas? Vai vairs neatceraties?
Ne, godigi pasaku, ka negadiijaas, jo, kad liku tiesiibas apzinaajos visus riskus. Turklat, es ciitiigi maaciijos CSN, zinot, ka man nevajadzees braukaat tikai par miestiem. Neviens ne reizi man nav piipinaajis vai veel trakaak - lecis aaraa no auto un lamaajis. Taa kaa aizdomaajies. Cerams, ka tu masiinaa nepaarvadaa citus cilveekus - ja jaa, aizdomaajies par vinju drosiibu (to saku, lasot tavus "piedziivojumus" uz cela).
10.10.2013 20:12 |

Reitings 3467
kas 12 gados braukājusi pie stūres
Vinja nerakstiija, ka braukaaja pa celju! Varbuut pa lauku seetu. Ja tomeer pa celu, tad vinjas vecaaki ir bezatbildiibas kalngals.
10.10.2013 20:13 |

Reitings 419
Reģ: 21.08.2011
Aija ... tavs viedoklis šajā jautājumā tiešām ir lieks :D
Jelgavā tagad lieli remontdarbi un joslas ir mainītas un ir daudz aklo punktu. braucu es labi, gan instruktors to teica, paziņas, ar ko kopā pabraukāju, bet tieši uz eksāmenu es nespēju saņemties, pārāk liels stress.
10.10.2013 20:14 |

Reitings 3467
Jelgava taču tagad satiksmes ziņā ir pilnīgs murgs. Es it kā apsvēru likt braukšanu tur, bet kamēr nebūs saveduši pilsētu kārtībā, nemaz tur nerādīšos.
Zini to pasaku par Rīgu, ka tā nekad nebūs gatava? Tad, luudzams, neraadies te liidz sava muuza galam, ja jau tev taadi siikumi uztrauc! Ko dariisi, ja celaa peeksni "uzradiisies negaidiiti remonta darbi"? Arii teiksi, ka pilniigs murgs, taadeejaadi kriitot panikaa un ar savu riiciibu apdraudot citus?
10.10.2013 20:16 |

Reitings 3467
Aija ... tavs viedoklis šajā jautājumā tiešām ir lieks
Jelgavā tagad lieli remontdarbi un joslas ir mainītas un ir daudz aklo punktu. braucu es labi, gan instruktors to teica, paziņas, ar ko kopā pabraukāju, bet tieši uz eksāmenu es nespēju saņemties, pārāk liels stress.

Pasaki, ko es rakstu nepareizi. Tev stress? Ko dariisi neparedzamaa situaacijaa? Gan jau, ka avaariju uztaisiisi. Izlasi manu ieprieks teikto par tiem remonta darbiem. Nu nevajag tev pie shaadaam probleemaam taas tiesiibas.
10.10.2013 20:19 |

10 gadi
Reitings 3559
Tur jau tā lieta ,ka es neapdraudēju ,ne tad , kad man bija 12 , ne tad ,kad tikko noliku ,un tgd vēl jo vairāk.Ir cilvēki ,kas vnk nav radīti ,lai brauktu ,piemēram ,mans brālis , mana māte ,es vinai ccentos kko iemāčit ,es domāju ,ka es miršu tajā mašīnā ,goda vārds:D ntās reizes ,pēdējā monetā izgriezu līkumu :D
10.10.2013 20:20 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Nedomāju, ka saka "nogriezties pa labi". Kad es kārtoju, pirms 2 gadiem, eksāmenā man teica "nogriezties par labi.. kur iespējams" Un tas jau nu tiešām, manuprāt, nav maldinoši.

+++
Ļoti bieži arī liek nogriezties un tad ķer uz to, vai ievērosi, ka jānogriežas no tramvaja sliedēm vai nē.
Negribētu ticēt, ka neviens nekad nav uzpīpinājis, jo Latvijā braucēji bieži vien ir tik psihopātiski, ka pīpina par neko (tādas situācijas esmu redzējusi diezgan daudz no malas - kāds nevis izbrauc uz galvenā ceļa uzreiz, bet pagaida, kamēr pabrauc garām nākamā mašīna un aizmugurē esošais auto šoferis no tad pīpina uz nebēdu). Protams, ka mēdz pīpināt arī pilnīgi vietā un pamatoti, bet ļoti bieži vienkārši nervi par vājiem.
10.10.2013 20:22 |

Reitings 17280
lecis aaraa no auto un lamaajis

salīdzini ar:
reiz pat puisis stāvvietā pienāca klāt un pieklājīgi apvaicājās, vai tas ir mans pašmērķis - iekļūt avārijā

Tā bija laikam trešā vai ceturtā reize, kad es kaut kur braucu viena pēc tiesību iegūšanas. Viņš pamanīja, ka esmu turpat blakus stāvvietā, un pienāca pabrīdināt, lai es braucu uzmanīgāk. Un lai skatos, ko daru. Pateicu paldies viņam, kopš tā laika tiešām skatos daudz cītīgāk.

CSN es zinu ļoti labi, mācījos rūpīgi. Braukāju galvenokārt pa Rīgu intensīvā satiksmē (strādāju Rīgā). Tur arī tā pīpināšana rodas, ja man gadās pabraukt par agresīvu priekšā kādam vai ātrumā nesaprast, ko tas otrs ir ieplānojis.

Nevajag pašai izdomāt, kāda es esmu braucēja, balstoties uz vienu repliku, kuru es uzrakstīju, cenšoties iedrošināt kādu, kas baidas, ka nekad, nekad nevarēs nolikt tiesības. Es tikai gribēju teikt, ka tiesības var nolikt arī tad, ja vēl nebrauc ideāli, un turpināt mācīties arī pēc tam.

Jā, es VĒL neesmu laba braucēja. Bet domāju, ka pēc kāda laika būšu.
10.10.2013 20:22 |

10 gadi
Reitings 3559
Atvainojos , es arī liku eksāmenu kkur rudenī, lija kā no spaiņa ,ne velna nevarēja redzēt ,kur brauc , nebija tāda punkta ,kur nenotiktu remondarbi , tu vari braukt pa vienu ceļu turp ,bet braucot atpakāl šis ceļš jau bija slēgts remontadbu dēļ, pie tam manā pilsētā ,kur es liku ,ir samērā sarežģīt ,ja salīdzina ar Jelgavu ,tad vnk nošauties var:D Ja nemāk braukt ,tad visādas atrunas izdomāsi ,lai attainsotiu ,ka nav sajēgas ,kā uzvesties uz ceļa.
10.10.2013 20:25 |

Reitings 17280
Un es mēdzu stresot eksāmenos. Visādos. Lai noņemtu spriedzi, izpētīju tās vietas, kur ar instruktoru kļūdījos, Google kartē. Lai būtu pārliecināta, ka visu, ko instruktors izskaidroja, tagad saprotu pareizi.

Ko tas nez liecina par manu BRAUKŠANAS prasmi?
10.10.2013 20:25 |

Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
Aija, tu bieži esi Jelgavā? Zini, kas tur notiek? Pat pieredzējušiem Jelgavas braucējiem ir grūti izbraukt pilsētu, jo tiešām tas, kur drīkst un nedrīkst braukt mainās pa stunām. Iela pusdienlaikā var būt atvērta braukšanai, bet pēcpusdienā jau slēgta, ari zīmes tiek mainītas uz nebēdu.
Btw, parasti nevienu šeit neaiztieku, bet tu pēdējā laikā visās diskusijās izpaudies kā tāda seksuāli neapmierināta mātīte...
10.10.2013 20:27 |

Reitings 17280
naNa, Aija zin visu par visu, par to vari nešaubīties :)
10.10.2013 20:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits