Man nav laika!

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Vakar ar kaiminieni,kurai divi mazi beerni ,aizrunaajaamies par so teemu.Viss saakaas ar to,ka vina teica-ja buutu vairaak laika ,noteikti daarzs buutu koptaaks un arii maaja kaartiigaaka uttEs teicu,ka tie beerni vareetu buut arii 5,ja buutu veeleesanaas,tad noteikti viss buutu citaadi...
Saaku domaat vispaarinaati par so teicienu-laikam ir taisniiba,ka taa aizbildinaasanaas ir tad,ja nav pietiekosi liela interese.Es domaaju arii attieciibaas .Redzu to arii savaa gimenee...
09.10.2013 17:55 |

Reitings 16208
Zhanna-nu es saku...:D:DMan laikam jauniibas nekad nav bijis ,jo atceros ,bija kaadi 10gadi laikam ,kad vasaraas jau straadaaju fermaa(Kandavaa) un bija jaacelaas 3am.Man taa patika taas riita celsanaas un taa fermas smarza utt.Loti garsoja tikko izslaukts piens arii.Laikam visa dziive faktiski bijusi saistiita ar loti maz guleesanu-karma!!!
09.10.2013 18:49 |

Reitings 350
Reģ: 05.07.2011
man miegs ir svēta lieta, ja brīvdienā neuzlieku kaut vai tajos 11os to modinātāju, tad varētu gulēt līdz diviem. bet nu nepatīk man visu dienu nogulēt, tāpēc lieku vien to kaitinošo signālu, ceļos un daru :)
09.10.2013 18:56 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Emmanuelle- agra celsanas ir loti laba karma:) Man loti patik agri riti, bet man taja joma ir ko piestradat, jo loti patik gulet no ritiem- ta ari ir karma.
09.10.2013 18:57 |

10 gadi
Reitings 1153
Reģ: 03.08.2011
Laika pietiek tam, kam tu laiku velti!
09.10.2013 19:02 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Es uzskatu, ka laika var pietrūkt, te jau minēti piemēri par diviem darbiem utt. bet man vienmēr smaidu ir izraisījuši cilvēki, kas strādā vienā darbā vai tikai mācās un strādā trīsreiz nedēļā un sūdzas par laika trūkumu.
09.10.2013 19:06 |

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
krista - piekritu ari tev, bet mes jau katrs spriezam pec sevis. Man sobrit ir ta, ka laiks pa pilnam, bet nekam nekam nav laika :D
09.10.2013 19:08 |

Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
Es ari piekritu Kristai. Var but ta, ka reali nav laika, stradajot 2 darbos, studejot utt. Par miegu, es vispar uzskatu, ka jabut vismaz 7h miega, jo tad organisms atpusas, bet ja regulari ir muega bads, tad kada vel ekonomesana uz miegu. Piekritu, ka ieejot ritma var daudz ko padarit. Jo mazak jastrada, jo vairak atslabsti. Man nav bijis ta, ka ir garlaicigi un nav ko darit, es priecatos, ja man ta butu. Visu laiku esmu skrejiena.
Varu piekrist, ka ir cilveki, kuriem nekad nebus laika un ta ir ka atruna. Nav laika nekam. Es saprotu, ka cilveki ir aiznemti, tacu es personigi censos kaut vai ar telefona palidzibu sazinaties, palidzet.
09.10.2013 19:15 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Galvenais, lai ir laiks bērniem un vīram, pārējais ir otršķirīgs...
09.10.2013 19:17 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Galvenais, lai ir laiks bērniem un vīram, pārējais ir otršķirīgs...

to biju domājusi par ūber iekopto dārzu un sterilo vidi mājās.
09.10.2013 19:27 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Gribu iet uz ādīšana skursiem ,bet nav laika !!!
protams jau bus maksas ,bet kurs mācīs adīt pa velti .Gribu sev un vīram zeķes pati adit ,naudas pietiekami ,lai dziju pirktu.bet zeķēm žēl tērēt tos 5 ls ,jo gribu labas un siltas zeķes.
09.10.2013 19:30 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Ja bezbērnu mājsaimniece, kuras vienīgais pienākums ir uztaisīt vakariņas un izšrubīt māju sūdzas par aizņemtību un laika trūkumu, tad tā ir smieklīga koķetērija, bet, ja sievietei ir bērni plus astoņu stundu darba diena, tad laika trūkums ir pilnīgi iespējama parādība un par kādām atrunām būtu kauns runāt un kaut ko pārmest;) Gribētos redzēt to sterilo perfekto mājas vidi, kad mājās ir bērni katrs ar savām vajadzībām un nogurums pēc darba... Tāda pārcentība un pārcilvēka tēlošana psihuškā var beigties. Un kam tas vajadzīgs???
09.10.2013 19:43 |

Reitings 16208
Antonello-runaajot par beerniem un tiiru maaju!Man vienmeer ir bijusi kaartiiga maaja,laikam no pasa saakuma maceeju iedaliit to savu laiku taa,ka visu paspeeju.Man nekad nav "sterils"-sterils nav noteikti iistais vaards arii par daarzu!Tomeer vienmer ir taa,ka prieks skatiities!
Taa bija ,kad bija pavisam mazs dziivokliitis, un taa ir tagad,kad lielaaka maaja.Laikam ir paveicies ar kaartiigiem viiriesiem arii!Tas noteikti liels pluss!:)
09.10.2013 20:28 |

10 gadi
Reitings 143
Reģ: 25.12.2012
Laiks ir visu laiku. Mainās tikai prioritātes. ;)
09.10.2013 21:53 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Man grūti spriest, kā ir, kad ir bērni vai 3 darbi, bet manā gadījumā man ir slinkums, nevis laika trūkums. Man patīk slinkot, skatīties visādas filmas vai raidījumus pa tv, sērfot netā un gulšņāt uz dīvāna. Man ir slinkums šrubēt māju (bet reizēm jau saņemos), pat lasīt grāmatu vai pieķerties maģistra darbam.
09.10.2013 22:46 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Ir lietas, kam laiku vienmēr var atrast. Periodiem cilvēks var dzīvot ļoti noslogotu dzīvi un paspēt visu, taču ilgi organisms to nevar vilkt. Un vai vajag visu vienmēr paspēt? Galvenais, lai dzīves prioritārās lietas sakārtotas, blakuslietas jau var arī vilkties līdzi astītē. :)

Man vispār patīk, ja mijas tādi dzīves skrējienā periodi ar mierīgāku plūdumu. Tad, kad viens vai otrs ieilgst, iestājas rutīna. :)
09.10.2013 23:03 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
bet man vienmēr smaidu ir izraisījuši cilvēki, kas strādā vienā darbā vai tikai mācās un strādā trīsreiz nedēļā un sūdzas par laika trūkumu.

Nu tas arii gluzji nav raadiitaajs. Ir cilveeki, kas leeni lasa un vinjiem patieshaam nav laika nekam citam. Ir dazas programmas, kur klaatienee studeejot vairaak par pusslodzi pastraadaat nevari, jo savaadaak laika neatliek nekam citam. Ir darbi, kuri atrodaas 2h braucienaa no maajaam. Taa vareetu turpinaat un turpinaat.
Atpuuta arii ir nepiecieshama, lai cilveeks nepaardegtu. Var buut veeleeshanaas dariit daudz ko, bet cilveeks ar praatu saprot, ka labaak nevajag, jo nespees visu pavilkt. Protams, darbaholikji to noraksta uz slinkumu, bet manaa skatiijumaa ja vien bads neklauvee pie durviim, cilveekam nav jaasabeidz sava veseliiba un nav jaaizspiezj sevi kaa citronam. Ja man buutu jaaizveelaas starp 1h raveeshanu vieniigajaa briivajaa diennakts stundaa un starp mieriigu atpuushanos no saspringtaas dienas, man nezaaleem laika nebuus, taapat arii nostaadiishu augstaak savu vajadziibu atpuusties par paareejo cilveeku luugumiem. Vieniigais cilveeks, kura deelj es vareetu upureet savu vieniigo atpuutas briidi, ja grafiks ir aarkaartiigi noslogots, kam citam, ir mans viirs ar noteikumu, ka vinjam taa paliidziiba ir patieshaam nepiecieshama.
09.10.2013 23:09 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Vienmēr mani mulsinājusi tā cilvēku lepošanās - maz guļu un ļoti daudz strādāju, un redz kā, visu vienmēr izdaru un paspēju. Bet, piedodiet, cilvēks nav robots, viņš nevar mūžīgi rauties, tikai tāpēc, lai apkārtējo acīs neizskatītos slinks. Cilvēks, kurš nekad nav izgulējies, nav produktīvs. Tāpat arī tā mūžīgā lepošanās "mana mamma darīja n-tos darbus,ravēja, vārīja,cepa, marinēja, šmorēja, strādāja algotu darbu utt. vienmēr izskatījās kā dieviete, izaudzināja daudzus bērnus utt., māja bija vienmēr kārtībā" ar domu, ka, cik laba ir tāda raušanās. Bet kādreiz esat tā godīgi pajautājušas mammām, cik daudz nervu tas prasījis un vai tāda "varonība" ir bijusi tā vērta un vai viņas to novēlētu savām meitām? ;)
09.10.2013 23:24 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Nesaprotu, kāpēc sievietes tā noņemas ar bērniem. Vīriešu pie sāniem nav? Varbūt vajag apdomīgāk izvēlēties ... Laika nav tāpēc, ka sievietes bieži vien pašas sev uzkrāmē pienākumus pa diviem trim.

Uzskatu un vienmēr tā uzskatīšu, ka darbs nav cilvēka personības noteicējs. Bet Latvijā jau tādus nevajag, par smalku stilu pieņem darbaholismu un lepošanos ar "sasniegumiem" sveša uzņēmuma labā.
09.10.2013 23:30 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nesaprotu, kāpēc sievietes tā noņemas ar bērniem. Vīriešu pie sāniem nav? Varbūt vajag apdomīgāk izvēlēties ...

Varbūt vajag katram arī kristāla bumbu uz galda, kas pateiks, kurš būs tas īstais un kurš nesagādās vilšanos? :D
09.10.2013 23:33 |

Reitings 16208
Antonello-loti labi sapratu tavu domu un tomeer...nu mees visas te mazliet laikam paarspiileejam,bet es teiksu no dziives...Mana mamma vienmeer bijusi loti, loti aktiiva-taada laikam vienkaarsi daba.Cilveeks labi juutaas buut aktiivs ,un nekad nav slimojusi.Vina vienmeer saka-nebija laika!Otrkaart-vinai patika viss tas ,ko vina dariija .Tur arii veel "taa oga"!!!
Viss ,ko es daru man loti patiik!Es negulu taapeec ,ka nevaru atlauties-tas ir mans dziives veids....viss iespeejams esmu savas mammas spogulis!
Es te nedomaaju tagad pieraadiit,cik laba esmu,bet laikam loti biezi tomeer ir taa,ja kaut ko loti ,loti gribam ,tad varam atrast laiku ...Taa gribeesana ir loti svariiga jebkuraa procesaa.
Man taapat ir dienas,ka nemu vieglaak-dariisu tikai to ,ko veeleesos,piemeeram visu dienu gleznoju....!
09.10.2013 23:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits