Kā apklusināt bērnus?

10 gadi
Reitings 264
Reģ: 06.04.2011
Nesen uzsāku strādāt bērnudārzā. Grupiņā ir 4 gadus veci bērni (aptuveni 10). Nodarbības beigās viņi mani vairs vienkārši neklausa, es situ plaukstas un saku ,,kuš'', bet tas nelīdz; viņi neklausa, kad nodarbības otrajā pusē saku, lai apsēžas vietās. No dabas man ir diezan klusa balss, tāpēc skaļi nobļauties man sagādā problēmas.
07.10.2013 21:58 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
bieži vecāki nemaz nezin kā viņu bērni uzvedas bērnudārzā
07.10.2013 22:28 |

Reitings 84
Reģ: 20.08.2013
IESIST? un vēlāk nonākt tiesas priekšā? šaubos ka tas būs risinājums...
Bērni tak arī runā un stāsta...
07.10.2013 22:30 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
bieži vecāki nemaz nezin kā viņu bērni uzvedas bērnudārzā
Bērnudārzā bērni uzvedas līdzīgi kā vecāki uzvedas mājās. Kā arī bērni ar kādu pārdzīvojumu mēdz būt agresīvāki un nepaklausīgi.

Ja bērnus neaudzina vecāki, tad gribot negribot ar to jānodarbojas audzinātājām
Es gan tā neuzskatu. Lielā audzināšana sākas mājās,pārējais,manurpāt,ir tikai papildelementi.

IESIST? un vēlāk nonākt tiesas priekšā? šaubos ka tas būs risinājums...
Bērni tak arī runā un stāsta...
Nekas vairāk par reportāzu Bez Tabu Latvijā nebūs par tādu gadījumu.
07.10.2013 22:34 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Kā var likties normāli, ka auklīte/audzinātāja var iesist bērnam? Šausmas...
07.10.2013 22:35 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tik mazi beerninji nespeej ilgi fokuseet savu uzmaniibu! Ievies pauziites, savieno nodarbiibu ar speeleem, kur ir jaakustaas vai vienkaarshi 5 minuutes pameetaajat kolektiivi bumbu.
07.10.2013 22:39 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Kada ir Tava izglītība?
Tu esi auklīte vai audzinātāja šajā bērnudārzā?
Rodas iespaids, ka Tevi pieņēma darbā, aizgāji - o, strādāšu ar bērniem! upss, nesanāk..
Jo cilvēks, kas studējis un ieguvis izglītību pedagoģijā, zin, ko nozīmē bērni. Varbūt esi pirmajā praksē?
Ieteikumi - apsvērt savu spēju vispār strādāt šajā jomā, jo 10 bērni vel ir mazs skaitlis, diemžēl.
Citi ieteikumi - atkarīgs no pašas grupiņas, vai ir kāds līderis, kas vairak pavelkas uz blēņām, un citi tam seko? (tad var pastiprināti pievērst uzmanību, lai vienmēr ir ar ko nodarboties, par labiem darbiem skaļi paslavēt) vai bērni vispār ir pietiekami nodarbināti? kādas ir prasības?
Kapēc domā, ka kliegšana uz četrgadīgiem bērniem atrisinās neklausīšanu?
07.10.2013 22:43 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Tik mazi beerninji nespeej ilgi fokuseet savu uzmaniibu! Ievies pauziites, savieno nodarbiibu ar speeleem, kur ir jaakustaas vai vienkaarshi 5 minuutes pameetaajat kolektiivi bumbu.

+++ pilnīgi piekrītu Kristai

bet es parasti ja ir kas neklausa paķeru aiz rokas stingri sāku ar viņu runāt un sav'\a ziņā kaut kā nosodu lieku aiziet apsēsties citur kur bērni nav vai savādāk.. parasti visi sīkie tajā brīdii kalusās kad citu norāj..

šausmas, stingri saķer aiz rokas un liek iet sēdēt stūrī - pasaki, lūdzu, kurā bērnudārzā strādā - lai es savējo nesūtītu uz turieni!!!
07.10.2013 22:44 |

Reitings 18
Reģ: 28.08.2013
nesaprotu kapec cilveki atbild ar naidu..ja prasa tad japalidz..ne velti seit tada iespeja..ja nav ieteikumu vnk nerakstat..jeb ko macoties vai lai cik kruts papirs būtu uz rokas nekad nav nepareizi zinasanas papildinat..
07.10.2013 22:53 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Nu tā saķert aiz rokas un aprunāties man gan vēl šķiet tīri saprotami un normāli.
07.10.2013 22:53 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
diezan klusa balss, tāpēc skaļi nobļauties man sagādā problēmas.

Vienīgo iespeju ka pirmsskolas pedagoģe redzi skaļi nobļaujoties?????????? Nopietni?
07.10.2013 23:12 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Mēnesi nostrādāju bērnudārzā pie 2-3gadu veciem bērniem(jā,man joprojām nepatīk bērni,bet mani nepadzina tāpēc,ka slikti pret tiem izturējos :D). Apspriežoties ar mammu,kura ir pedagoģe grupiņā ar tāda paša vecuma bērniem,gan secināju,ka es nekad nevienam šo bērnudārzu neieteiktu,lai arī privātais mūsu audzinātājai nebija nekādas sajēgas par audzināšanu.Principā bērni tur bija kā armijā,pat biju šokā,ka neviens nebļauj,neskrien,taču jā...
Nodarbības vajag interesantākas veidot,mums nodarbības bija pa 30minūtēm,visas tās 30 minūtes viņi arī sēdēja un darbojās,neviens pa gaisu negāja un nebļāva.Ja nu kāds sāka bļaut(bija pāris tādi niķīgāki),tad lieliski nostrādāja draudi aizsūtīt gulēt vai sūtīt uz mazo grupiņu pie bebīšiem,jo tikai tur drīkst raudāt un bļaut par neko.Ātri nomierinājās.
Bija gan viens puika,kuru pat es labprāt ņemtu uz mājām,kas uz jebkuru aizrādījumu atbildēja ar humoru un nāca pielīst,lai tik šo nelamā,taču tai pašā laikā divreiz nebija jāatkārto.
08.10.2013 00:42 |

Reitings 1997
Par tiem draudiem,lai ticētu kādreiz tos vajag arī īstenot.Kāds tiešām arī tika aizsūtīts uz guļamistabu,lai iet gulēt vai tiešām vests uz to mazo bērnu grupiņu.Tad viņi tiešām zināja,ka to var arī izdarīt un uztvēra to nopietni.
08.10.2013 00:45 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
lieliski nostrādāja draudi aizsūtīt gulēt vai sūtīt uz mazo grupiņu pie bebīšiem

Nja, viena rausta aiz rokām, cita draud. Un vēl pedagogi skaitās. Ja neprot strādāt ar bērniem un nezina kā to darīt, tad labāk izvēlēties citu profesiju.
08.10.2013 00:56 |

Reitings 1997
Neesmu pedagogs un nebūšu,bet nesaskatu neko šausmīgu,ja bērnam pasaka-gribi iet gulēt?citi bērni nebļauj,kāpēc tu viens/a bļauj?Paskaties citi ausis spiež ciet!Ja gribi bļaut būs jāiet gulēt! Vai arī otrs variants-gribi iet pie bebīšiem?Tikai bebīši šitā raud,iedos tev knupi,uzvilks pamperu un varēsi bļaut.Negribi nu tad uzvedies kā liels cilvēks.
Kas tajā biresmīgs?Neviens jau nedraud pa muti sadot.
08.10.2013 02:17 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
piebaro viņus! :D
08.10.2013 02:59 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
It kaa mazie nevareetu raudaat aiz paarguruma. Dazkaart tieshi diendusa ir tas, kas ir vajadziigs nikjiigam beernam. Izgulj stresu un peec tam pamostaas laimiigs. Vieniigais, tam nevajadzeetu buut kaa sodam, bet kaa opcijai, lai beernam nerastos nepareizs prieksstats par guleetieshanu. Sodam labaak izmantot ir to pashu time-out paaris minuutes uz benkja lai paseezj un nomierinaas.
08.10.2013 04:42 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Harmony, tie ir draudi, bērni tiek iebiedēti, es negribētu,lai aukles un audzinātājas draud manam bērnam- kā Krista teica,to vajag pasniegt savādāk.
08.10.2013 08:01 |

Reitings 138
Reģ: 16.08.2013
Tie nav draudi, bet audzināšana! Interesanti, jūs pašas negājāt bērnudārzā? Laikam esat aizmirsušas, kā audzinātājas jūsu grupiņu audzināja.
Ko es atceros - ja kāds uzvedās nepaklausīgi, viņam lika stāvēt kaktā kādu laiciņu. Bieži visiem redzot. Pārējie bija iebiedēti, jo tas bija briesmīgākais sods, un visi paklausīgi spēlējās un uzvedās.
Bija arī cita iebiedēšana, bet lielākoties netika pielietota, jo kad pateica, tad parasti nepaklausīgais nomierinājās un līdz ar viņu visi pārējie.
Es nesaprotu, kā tad savādāk lai tiek galā, ja ne ar iebiedēšanu, piesolot kaut ko nepatīkamu? Ja pateiks tikai - nu nedari tā, tā nevar darīt, mazie taču laidīs gar ausīm!
08.10.2013 08:17 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Es nesaprotu, kā tad savādāk lai tiek galā, ja ne ar iebiedēšanu, piesolot kaut ko nepatīkamu? Ja pateiks tikai - nu nedari tā, tā nevar darīt, mazie taču laidīs gar ausīm!

Man ir pieredze, kas rāda, ka bērnu nevajag obligāti iebiedēt. Bērni ir ļoti emocionāli, pie kam, viņi saprot arī citu emocijas. Ar viņiem tiešām var runāt. Ja saki, ka kaut ko nevar darīt, paskaidro arī, kāpēc. Ja nav paskaidrojošās daļas, bērnam nav nekādas argumentācijas pārtraukt savu nodarbi. Ja paskaidrosi, ka tas, ko bērns dara, citus apbēdina, un ierādīsi citu nodarbi - problem solved.
Protams, tāda runāšana ir laikietilpīga un nogurdinoša. Fiziska aizskaršana un iebiedēšana strādā daudz ātrāk un vieglāk, kāpēc tad jāķēpājas ar kaut kādu runāšanu, ne?

Un jā, es atceros, kādas bērnībā bija audzināšanas metodes, nē - saviem bērniem es tā negribētu...
08.10.2013 08:31 |

Reitings 138
Reģ: 16.08.2013
No sākuma jau, protams, paskaidroja, bet zini taču kādi bērni? Paklausīgākie jau uzreiz saprata, bet ar tiem nepaklausīgākajiem cīnījās tā.
Es nebiju vispaklausīgākā no meitenēm, bet ne reizi nestāvēju kaktā. :D Tikko atcerējos, ja kādam darīja pāri vai vēl kā nesmuki uzvedās, bija arī jāiet pie audzinātājas sēdēt blakus, ja aizrādīja un neklausīja. Nu nezinu, kas tur tik slikts?
08.10.2013 08:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits