Un diemžēl lielākā daļa to cacu izrādās tādas, kas dzīvo un ir no dzimšanas dzīvojušas Rīgā...Vot man neviesn kas dzimusi Riga uz vecrigu tuset neiet ar papeziem. Jo labi zinam kads tur burgis:D :D :D No bērnības zinam:D
? Smieklīgi ir tad, kad neko nesasniedzis cilvēks, kurš patiešām izskatās kā no dziļiem laukiem ar divām mājām un kūti, nācis, sevi sauc ar lielo, dižo rīdzenieku, lai gan, nezinu, kad mums ieviesa tādu jaunu dalījumu, rīdzenieks un laucinieks..Termins ir bijis vienmer. :D Palasi grāmatas kaut vai:d Un piemers-mums feina setniece, ok nekads dizaiz amast vai super drebes nav. Taču mēs viņū cienam par labi padarītu darbu un laipnību. Lauciniecem to nesaprast dažām:D
Valmiera, Liepāja, Daugavpils - nu jā, mazi ciematiņi, ar savu augstskolu un profesionālu teātri.
Nē , lai dzivo sava Dpili un pievienojas krievijai.
te runā par to, ka cilvēki nez kāpēc ir tur nez kādi savādāki, jo nav dzimuši Rīgā, bet tikai 20 gadus tur dzīvo
Es ka Rīdziniece tos kas te nodzivo pat desmit un vairak gadus par īstiem rīdziniekiem nekad neuzskatīšu. Nu ir un būs tie laucinieki. Cik zinu ta ir visiem kas dzimuši Rīgā.
aut kā atkal neiet kopā, te runā par to, ka cilvēki nez kāpēc ir tur nez kādi savādāki, jo nav dzimuši Rīgā, bet tikai 20 gadus tur dzīvo, bet sētniece jāciena darba dēļ,pat ja viņai nekā nav, bet rīdzeniece taču. Visur sētnieces veic vienādu darbu un visur viņas ir tikai cilvēki.
Vispār, lauķis ir nevis t
Interesanti, kas ir tas izslavētais lauku akcents? Un kur ir tie rīdzenieki, kas tik pareizi runā?Katarm novadam ir savs akcents. Es ne paraks sen atklaju ka tads ir ari ridziniekiem. Jo latgale man jautaja kapec divaini runaju un teloju ridzinieci:D Es braucu pie pazinu radiem ciema, neteicu no kurienes esmu, :D Un ta biezi laukos man teikts ka rigas akcents. Tiesam to nebiju zinajusi.