Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

nemāku pagatavot mērces

 
Reitings 333
Reģ: 01.09.2011
lai gan esmu taisījusi vairākas mērces, es viņas neprotu pagatavot man pašai negaršo. citi gan saka, ka ir labi, bet droši vien tikai tāpēc, ka negrib aizvainot manas jūtas. nu kā jūs darat, piemēram , tai ko taisa ar kartupeļūdeni, vai kādu gaļiņu vai to brūno?

es skatos netā lasu, viena skatos rakstīts, ka apcep gaļu pieliek krējumu un pasautē. kādu krējumu saldo/skābo? es pārsvarā taisu ar skābo, bet nu ko tur pasautēs, krējums paliek tāds nekāds. miltūdens arī uzreiz sabiezē.
visam punktu pielika, ka tikko uztaisīju un fū pē, nu negaršo, bet nācās apēst, jo nav tik daudz naudas, lai mestu katru reizi ārā.
07.10.2013 19:33 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja miltuudens sabiezee, liec taadad miltus par daudz. Saldkreejuma meerces gatavo ar saldo kreejumu, parastajaas dazkaart var izmantot pusi uz pusi. Kreejumu liec beigaas, lai nesaiet un nevis to vaari, bet karsee. (lai nav burbulji pa gaisu)
07.10.2013 19:36 |
 
Reitings 333
Reģ: 01.09.2011
esmu mēģinājusi likt maz miltus, tad man pļura sanāk. citi saka, ka no sākuma pieliec krējumu, beigās tik miltus, citi otrādāk. nu kā tad īsti :(
07.10.2013 19:38 |
 
Reitings 433
Reģ: 20.08.2013
labak liec saldokrejumu un ja taisi ar kkadiem kartueliem, tad liec daudz garsvielu jo pielejot saldo krejumu tas uzsuc garscivielas, visu laiku garso :)
kadas merces tiesi intrese vislabak sanak kad taisa no bulijoiem bet arasto balto ar var viens divi uztaisit ar risiem mmm.
07.10.2013 19:38 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Mērces taisu no saldā+skābā krējuma. Tur var būt maltā gaļa, vistas filejas gabaliņi, dārzeņi. Un garšīga ir arī tomāti+sīpoli+šampinjoni+šķinķis mērece ar pastu.
07.10.2013 19:39 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es sakulju miltus ar uudeni un tad leju klaat, kreejumu pieshauju begaas.
07.10.2013 19:40 |
 
Reitings 781
Reģ: 11.02.2010
varbūt tev vienkārši negaršo tādas mērces :D man arī negaršo miltu mērces..
07.10.2013 19:40 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
No pieredzes varu teikt, ka tieši krāsnī gatavotās buljona mērces ir pašas labākās. Par pamatu izvēloties buljonu, pievienojot tam olīveļlu pilīti un protams garšvielas. Voilā.
07.10.2013 19:41 |
 
Reitings 333
Reģ: 01.09.2011
un kā taisa no buljoniem? no buljona kubiņiem jeb īsto no vārītiem kauliņiem? man interesē tādas vieglas, ko , piemēram, pielikt pie kartupeļiem, griķiem, makaroniem. ja gaļa jau ir, piemēram kotletes, karbonāde. tapat kartupeļi, griķi būs sausi, gribēsies kko klāt.
07.10.2013 19:41 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ja nav nepieciešams liels mērces daudzums, tad lieliska mērce sanāk no pamata sastāvdaļām vien (gaļiņa, sēnes) un 1 paciņas saldā krējuma (35%). Sacep visu ar garšvielām, sāli, pielej saldo krējumu un turpina sautēt līdz krējums sabiezē pats.

Ja izmanto skābo krējumu, tad pieliec to, sacepini (ja ir pietiekams treknuma procents, tad krējums nemaz nevar palikt nekāds, kā raksti).
Tad pielej pienu vai ūdeni, uzsildi līdz burbulim, un biezināšanu veic pamazām. Krūzītē sajauc 3ēdamkarotes miltu ar ūdeni tik daudz, ka veidojas krēmīga masa. To lēnām lej pannā, kopējā šķidumā, visu laiku maisot. Lej līdz mērce sasniedz vajadzīgo konsistenci vai nedaudz pirms vajadzīgās konsistences.
Pagaršo, pieliec nepieciešamās garšvielas.
Ja darīsi, kā uzrakstīju, nevar nesanākt.
07.10.2013 19:41 |
 
Reitings 333
Reģ: 01.09.2011
nē man garšo, jo kad vecmamma taisīja ( sen senos laikos :D ) man ļoti garšoja, tagad arī draugs uztaisa man garšo labāk kā manis taisītās. bet viņš visu dara apmēram tāpat. nu kauns man , ka es nemāku uztaisīt normāli.
07.10.2013 19:43 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
zemenīte, no kauliņiem vārītos, tikai un vienīgi! :) Un tādas mērces ir vieglas, nevis pamatēdiens un vari likt klāt kam vēlies ;)
07.10.2013 19:43 |
 
Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Es taisu tā- apcepu rīvētus burkānus un sīpolus+ garšavielas. Tad kad tie apcepušies, tad uz pannu ~ēdamkaroti miltus, mazliet vēl apgrauzdēju. Un tad vai nu pannā vai pārlieku kādā katliņā un tad leju klāt tos škidrumus- pienu visbiežāk. Un visu laiku maisa, lai nepierauj klāt. Kad sāk mest burbuli, tad vēl lieku zaļumus, svaigu ķiploku, citreiz svaigu papriku. Slēdzu nost uguni, lai savelkās. Un viss. :)
07.10.2013 19:45 |
 
Reitings 333
Reģ: 01.09.2011
es pat vienmēr lieku mazāk kā trīs karotes miltu uz krūzīti. es vienmēr daru tā, apcepu gaļu, pielieku krējumu un uzreiz miltūdeni un tad jau man tie brīnumi rodas un pašai negaršo. pat tēvs labāku mērci māk uztaisīt :D
07.10.2013 19:45 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
DIO manaa galaa to sauc par gravy! Ljoti garshiigi ir kopaa ar fri kartupeljiem un sariiveeto mozzarella. To arii var taisiit no daarzenjiem.
07.10.2013 19:48 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
apcepu gaļu, pielieku krējumu un uzreiz miltūdeni un tad jau man tie brīnumi rodas un pašai negaršo

Nu neliec klāt pliku, aukstu miltūdeni! Tas arī visu izčakarē.
Vajadzīgo šķidrumu - tīru ūdeni vai pienu pielej klāt saceptajai gaļai, uzvāri līdz burbulim, un miltūdeni izmanto tikai biezināšanai. Tam miltūdenim ir jābūt ne vairāk, kā puskrūze.
07.10.2013 19:51 |
 
Reitings 333
Reģ: 01.09.2011
ak tad tur laikam tā sāls, jā es tā tiešām daru, ka aukstu miltūdeni pieleju klāt.
07.10.2013 19:53 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Miltūdenim vienmēr būs garša. Es vienmēr miltus apgrauzdēju uz sausas pannas, vai kopā ar citām sastāvdaļām un tikai tad pievienoju šķidrumu (buljonu, pienu utt.)
07.10.2013 19:55 |
 
Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Netaisi miltuudenii..miltus apcep uz pannas ar eļļu..tas arii dod savaadaaku garšu ,negaršo tik miltaini!
07.10.2013 19:55 |
 
Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Un nav nekaada starpiiba,vai auksts vai silts tas miltuudens...es peroniigi tadu miltuudeni taisu ja man meerces ir maz....jo ja man jataisa vairaaak kaa 3 cilveekiem meerce tad noteikti nekaads miltuudens....
07.10.2013 19:58 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Var liet miltuudeni klaat, bet tas ir jaadara pamazaam, nevis jaaiegaazj iekshaa. Leenaam, pa piliitei, visu laiku maisot.
07.10.2013 19:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!