Ja nav nepieciešams liels mērces daudzums, tad lieliska mērce sanāk no pamata sastāvdaļām vien (gaļiņa, sēnes) un 1 paciņas saldā krējuma (35%). Sacep visu ar garšvielām, sāli, pielej saldo krējumu un turpina sautēt līdz krējums sabiezē pats.
Ja izmanto skābo krējumu, tad pieliec to, sacepini (ja ir pietiekams treknuma procents, tad krējums nemaz nevar palikt nekāds, kā raksti).
Tad pielej pienu vai ūdeni, uzsildi līdz burbulim, un biezināšanu veic pamazām. Krūzītē sajauc 3ēdamkarotes miltu ar ūdeni tik daudz, ka veidojas krēmīga masa. To lēnām lej pannā, kopējā šķidumā, visu laiku maisot. Lej līdz mērce sasniedz vajadzīgo konsistenci vai nedaudz pirms vajadzīgās konsistences.
Pagaršo, pieliec nepieciešamās garšvielas.
Ja darīsi, kā uzrakstīju, nevar nesanākt.