Par vai pret kažokādām

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Tikko nopirku sev ziemas jaku-no abām pusēm velkamu,no vienas puses parasta jaka ar truša spalvas detaļām ap kaklu un rokām.No otras puses viscaur trusis. Loti klasiska un eleganta,visu Rīgu izmeklēju un pārsvarā ir tik tādas krieviski paskata jakas ar visādām liekām detaļām un protams ne labākās kvalitātes.Lidz beidzot atradu kas loti patika Ivo nikkolo.
Tad tāds jautājums vai esat pret vai par kažokādām?
07.10.2013 19:22 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Esmu par ādu un kažokādām.
07.10.2013 20:42 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Margrietiņa, tu jau atkal otrā grāvī brauc. Vai tiešām ir viegli dzīvot ar tādu "visu vai neko" attieksmi pret tādām lietām?

Es nevienu nesaucu par stulbu un nevienu neuzskatu par Dievu, uzdevu jautājumu uz kuru dzīvniekaizstāvji izvairās atbildēt, jo... nevar? :D

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Tieši tā - cilvēki slēpj savu kuslo miesu aiz bisēm un attaisno citu slepkavošanu ar intelektuālo pārākumu :) Tas, ka augsts intelekts ir tikai nelielai daļai cilvēces, viduvējiem prātiem netraucē sajūsmā spiegt par kažokādām, izgudrotajiem ieročiem un savu vietu "piramīdas augšgalā" :)

Reitings 139
Reģ: 27.08.2012
Pret. Vizuāli pat nepatīk, it sevišķi, kad tantes ziemā saģērbj tos kažokus, kas padara viņas 2/3 reizes lielākas un resnākas, tādas tusnes :D
07.10.2013 20:43 |

Reitings 5516
cilvēki slēpj savu kuslo miesu aiz bisēm

... aiz bisēm, kuras noteikti izgudroja šinšilas un lapsas vēl pirms cilvēka rašanās. :D

Var jau iztikt bez tiem "viduvējiem prātiem", no tā daudz lielāka augstprātība skan nekā no "piramīdas augšgala". :D
07.10.2013 20:45 |

Reitings 277
Reģ: 03.06.2009
Pret, kopš (pat ne-)noskatījos video par kažokādu iegūšanu Ķīnā. Tā tiek iegūta no dzīviem dzīvniekiem un katru reizi, kad redzu kažokādu, acu priekšā tas skats. Lieta tāda, ka ķīnieši sūta kažokādas bezmaz uz visām pasaules valstīm un nekad nav garantija, ka tieši šīs ādas nav novilktas dzīvniekam dzīvam esot. Tāpēc nēsātu, ja nesātu, tikai tādu kažokādu, kuras izcelsme būtu man zināma, t.i., meža dzīvnieks, nošauts mežā un tikai, nevis dzīvnieku fermās. Vēl apsveru domu iegādāties jēra kažoku, jo jā - aitas mēs ēdam un tas ir nedaudz cits stāsts. Kopumā varu iztikt ar vilnas mēteli vai siltu jaku. Nekādas problēmas.
07.10.2013 20:46 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Margrietiņ, vai tev piens garšo? Vai garšo lašmaizītes?
Meitenes, nebūsim divkosīgas!

Pienu, šķiet, nekad neesmu dzērusi, varbūt bērnībā pagaršoju vienreiz un sapratu, cik negaršīgs tas ir. Pie pārējā vēl strādāju, lai kļūtu par veģetārieti. Viss nenotiek vienā dienā, sāku ar citiem maziem solīšiem, bet centīšos, lai kādreiz būtu dabai draudzīgā visās jomās.

Ance, kāds tad ir tas jautājums, uz kuru dzīvniekaizstāvji nevar atbildēt? Es teiktu, ka nevis nevar - bet negrib. Neesmu Cosmo pirmo dienu, tāpēc zinu, ka šī tēma var aiziet 40lpp un katra puse runās savu taisnību, jo tai, manuprāt, stulbajai pusei nekas nepielēks.

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
delusion, tāda nu ir tā skarbā pasaule. Pati gan esi divkose. Bērni Ķinā var indēties nost, bet šinšilām jāvairojas bez bēdām.

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
delusion, tāpēc mūsu smadzenes ir lielākas, jo spējam radīt debesskrāpjus un atombumbas.
Es kaut kā nebiju pamanījusi, ka šinšilas sēdētu Cosmo vai dejotu naktsklubos.

Es tagad nezinu - smieties, vai raudāt par šādu komentāru :D Twiddy, Tu esi daudzus debesskrāpjus uzcēlusi un zini, kā radīt atombumbu? :D Vai arī piesavinies citu cilvēku sasniegumus?
Sēdēšana Cosmo un tusēšana naktsklubos ir pārākā attīstības pakāpe? Nopietni?

Būsim reāli - piramīdas augšgalā ir tārpi, jo beigu beigās, tie mūs apēdīs. Pieļauju, ka Sibīrijas mēris arī netusē klubos, bet spēj noslaktēt jebkuru divkājaino.
07.10.2013 20:48 |

Reitings 15092
Ļoti nepatīk, bet tas nav žēluma pret dzīvniekiem dēļ - ādas izstrādājumus nēsāju, bez gaļas nevaru dzīvot un nedomāju par nabaga lopiņiem, kurus nokauj.. Man vnk bērnības trauma - kad biju maza, mani vislaik ģērba kažokos - sarkanā, oranžā, koši lillā.. Visiem bija normālas pufaikas, bet es kā tāds lillā lācis vazajos... Fuj! Riebums laikam uz visu mūžu! :D
07.10.2013 20:49 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Gribetu, lai draugs uzdavina, jo patik un pati nevaru atlauties nopirkt kazoku.
07.10.2013 20:51 |

Reitings 5516
Neesmu Cosmo pirmo dienu, tāpēc zinu, ka šī tēma var aiziet 40lpp un katra puse runās savu taisnību, jo tai, manuprāt, stulbajai pusei nekas nepielēks.

Redz, atkal agresija, cenšanās iedzelt. Tev politikā jāiet, tur tos talantus novērtē. :D

Es neiestājos, kā jau teicu, ne par, ne pret, mani vienkārši interesē dažādu cilvēku argumentācija un, ja "stulbās" puses argumentācija ir skaidra, tad "gudrās" puses argumenti izšķīst pāris elementāru jautājumu priekšā. Gaidu, kad man kāds pateiks foršu atbildi vai argumentu, tad likšos mierā. ":D
07.10.2013 20:52 |

10 gadi
Reitings 10290
neitrāli.
pati sev negribu, jo nejūtos, ka man vajadzētu kažogu.
Kad es būšu lepna kundze, lēnā gaitā pārvietošos papēžzābaciņos no sava jaunā auto līdz darbam, tad moš.
Tagad es nezinu, manuprāt, neizskatītos kažoks man.
07.10.2013 20:53 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
... aiz bisēm, kuras noteikti izgudroja šinšilas un lapsas vēl pirms cilvēka rašanās.

Lai neieslīgstu garās, bezjēdzīgās diskusijās, uzrakstīšu pēdējo komentāru no manis šajā diskusijā par to jautājumu, uz kuru laikam Ance domā, ka dzīvniekaizstāvji nespēj atbildēt.

Cilvēkam saprāts nav dots, lai nogalinātu savam priekam. Ja tā pavisam godīgi, es vēl varu saprast nogalināšanu gaļas dēl - arī dzīvnieku pasaulē galu galā visi nedzīvo mīļi apskaujoties, bet daži ir gaļēdāji. Taču neviena šinšila nenogalina otru šinšilu, jo viņai gribas sev kažoku vai ādas zābakus ziemā. Nevar attaisnot slepkavības prieka pēc tikai tādēļ, ka otrs ir "zemāks". Ja pieturas pie Ances ideoloģijas, tad Hitlers pareizi darīja ar ebrejiem - viņi bija zemāki, viņiem pēc Hitlera domām nebija prāta spēju, viņi nebija tie augstākie jeb ārieši, tātad var nogalināt. Ja cilvēks var izmantot savas prāta spējas tikai nogalināšanai un priekam par to, ka nogalināja otru (piem, medības), tad viņš ir stulbs vai psihiski slims. Cilvēks kaut kādā ziņā ir augstāks par tām pašām šinšilām, bet tas augstums ir domāts citām lietām citās jomās, nevis nogalināšanai.
07.10.2013 20:54 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Mīļās dzīvnieku aizstāves!
Protams, dzīvnieki ir jāmīl un jāciena. Protams, sevi nevajag agresīvi uzskatīt par pārāku un staigāt apkārt šaujot nost kaķus. Nevienā brīdī neesmu sevi uzskatījusi par piramīdas augšgalu, bet ir jānorij lepnums un tas jāatzīst. Iesaku paskatīties uz to plašāk.
Mēs visi pārtiekam viens no otra. Nabadzīgākie ražo mums luksusa preces uz savu asaru rēķina. Vai zini, cik daudz pašnāvību ir notikušas Iphone ražotājrūpnīcā? Tāpat kā valstu vadoņi pārtiek no nodokļiem, ko maksā māmiņa, raujoties divos darbos. Norij dusmas, un esi pateicīga par to, kas tev ir. Vai izmet visu tehniku, uz dzīvniekiem testēto kosmētiku un ej dzīvo mežā (bet ko gan tu tur ēdīsi?)

Tārpi ir barības ķēdes posms, tāpat kā cilvēks, nevis piramīdas augšdaļa. Bet tā jau ir cita tēma.
07.10.2013 20:55 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Esmu PRET dzīvnieku nogalināšanu, bet patīk kažokādas. Sev gribētu kādreiz. Lūk, tāda dubultmorāle.

Gaļu ēdu un ļoti garšo, bet ja būtu pašai jānogalina, kļūtu par veģetārieti. Tas ir fakts.

Un būsim reālas - kažoks nav tāda lieta, ko vidusmēra cilvēks var atļauties pirkt katru sezonu jaunu. Bieži vien sievietei mūža garumā ir max 1-2 kažoki (nerunāju par turīgiem cilvēkiem, kuri tādu prieku var atļauties itin bieži). Un jau nogalinātiem zvēriņiem tas nepalīdzēs
07.10.2013 20:56 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Ja pieturas pie Ances ideoloģijas, tad Hitlers pareizi darīja ar ebrejiem - viņi bija zemāki, viņiem pēc Hitlera domām nebija prāta spēju, viņi nebija tie augstākie jeb ārieši, tātad var nogalināt.

:D Vot tā, Ance.
07.10.2013 20:57 |

Reitings 5516
Ja pieturas pie Ances ideoloģijas, tad Hitlers pareizi darīja ar ebrejiem - viņi bija zemāki, viņiem pēc Hitlera domām nebija prāta spēju, viņi nebija tie augstākie jeb ārieši, tātad var nogalināt.

Ej ārstēties. :D Man nav nekādas ideoloģijas šajā jautājumā, es jau kuro reizi saku. Es vienkārši uzdevu jautājumu, tu jau man piesien kaut kādus uzskatus.
07.10.2013 20:59 |

Reitings 2
Reģ: 07.10.2013
GRIBU KAZOCINU PUKAINU
07.10.2013 21:02 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Pret. Gaļu arī neēdu.
07.10.2013 21:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits