pati esmu strādājusi rimi, ir bijuši tādi klienti, kad vienkārši pēc viņu aiziešanas gribas raudāt pilnā rīklē, bet es saņēmos, un mēģināju tieši pretēji būt laipnāka, priecīgāka, jo tādā veidā pati sev un otram cilvēkam uzlaboju garstāvokli. Nu neko nevar padarīt, ja cilvēks atnāk uz veikalu ar sliktu garstāvokli, bet tādu nav daudz, dienā daži būs tādi, kuri bubinās un bubinās, bet būs arī cilvēki, kuri gribēs aprunāties, novēlēs labus vārdus un aizies.
Un man ļoti kaitināja tie cilvēki, kuri nenolika tos preču atdalītājus. Bija gadījums, kad strādāju ātrajā kasē, lielākoties centos pati nolikt tos preču atdalītājus, bet, kad viena sieviete bija savas preces salikusi burtiski kopā ar citu pircēju, es, protams, ātrumā "piesitu" viņas preces klāt tam pirmajam pircējām. Tad man bija jāklausās tādas bļaušanas no viņas puses, viņai esot ļoti jāsteidzas utt, man bija jāsauc vecākā kasiere, kas anulētu, bet vec.kasiere tieši kaut kur kavējās, pircējai nācās gaidīt. Es, protams runāju ļoti laipni un neatbildēju ar to pašu. Tik ļoti jāsteidzas, bet nav laika atvieglot sev un man visu, atdalot preces.
aj, tur bija daudz visādu atgadījumu, bet es vnm centos būt laipna. Nebija jēgas "pavilkties" uz strīdiem, jo tā pat tas pircējs aizies un aizmirsīs, bet manī paliks un krāsies, līdz beidzot uzsprāgšu, piemēram tādā situācijā, kā autore rakstīja - uzbļaušu cilvēkam, kas maksās sīknaudā.
Labi, mums tur tā sīknauda vieži vien noderēja, jo tā diez gan ātri izgāja, atdodot, piemēram, 99 sant, 1,03 ls, 198 Ls utt, visu laiku pa kādiem 3 santīmiem jāatdod sīknaudā, tad attiecīgi sīknauda pietrūkst.
Un vēl ko ievēroju, ka bagātie cilvēki nekad nebija dusmīgi, vienmēr pagaidīja un nebubināja, lai gan man sākumā šķita, ka būs otrādāk, ka viņi būs augstprātīgāki. Jo kas tad es - kaut kāda kasiere, viņš miljonārs (nu piemēram :D ) Arī nabadzīgākie bija ļoti laipni, smaidīgi, centās novēlēt labu dienu/vakaru utt, toties visi tie, kas tuvojās bagātajam galam, bet var redzēt, ka skaita katru santīmu, tie gan bija briesmīgākie, vienmēr par katru sīkumu piekasījās, piemērma, par čiekiem - kāpēc tur nav tā un šitā, kaut gan pats nemaz tā īsti neapskata to ;čeku.
Labi, es tā varētu vēl un vēl rakstīt :D