1. Ievads
Ievadā ir pieņemts dot atsauci uz avotu, kur uzzinājāt vai atradāt šo darba piedāvājumu. To var un vajadzētu pateikt vienā teikumā.
2. Piedāvājums un pamatojums
Atcerieties, ka Jūsu motivācijas vēstule (tieši tāpat kā CV) savā būtībā ir Jūsu “pārdošanas” dokumenti. Jums ir īsi, bet pārliecinoši jāspēj pamatot:
1) kāpēc Jūs esat piemērots šim darbam?
Piemēram, Jums ir atbilstoša pieredze, prasmes un zināšanas, vai Jums ir liela interese par attiecīgo nozari, vēlme apgūt attiecīgās iemaņas vai vienkārši jau sens sapnis strādāt tieši šādu darbu.
2) Ko uzņēmums iegūs, pieņemot Jūs darbā?
Piemēram, pieredzējušu profesionāli, kas nodrošinās konkrētu rezultātu, vai entuziasma pilnu kolēģi, kas ir gatavs mācīties, lai palīdzētu uzņēmumam sasniegt savus mērķus.
Šim aprakstam nevajadzētu būt pārāk garam. Tā varētu būt viena-divas rindkopas, kurās brīvā formā Jūs varat rakstīt par kādiem no šiem jautājumiem,
kāpēc atsaucaties uz šo darba piedāvājumu;
kas Jūs piesaistīja darba piedāvājumā;
ko domājat par attiecīgo uzņēmumu vai strādāšanu tajā;
kāda ir Jūsu pieredze;
kādas ir Jūsu zināšanas un prasmes;
kādi ir Jūsu profesionālie sasniegumi iepriekšējās darba vietās;
kādas ir Jūsu īpašības;
ko esat gatavs dot;
ko vēlaties iegūt;
kādas ir Jūsu vēlmes par nākošo darbu vai darba devēju;
kādi ir Jūsu mērķi;
utml.
3. Nobeigums
Nobeiguma sadaļā būtu labi norādīt, ka Jūs priecātos saņemt uzaicinājumu uz interviju, lai darba devējs klātienē varētu izrunāt visus jautājumus un pārliecināties par Jūsu atbilstību piedāvātājam amatam. Tāpat var pieminēt pieklājības frāzi, ka pateicaties par savas kandidatūras izskatīšanu. Un neaizmirstiet vēstules beigās parakstīties.
57days, puisis, kas mūsu kantorī nodarbojas ar personāla atlasi, saka, ka CV bez foto viņam patīk labāk, jo tad nešķiet, ka kārtējā dāmīte mēģina izbraukt ar smukām acīm.
vai man vienīgajai liekas nedaudz smieklīgi, lai cilvēku paaicinātu uz interviju uz pārdevējas amatu ir jāraksta motivācijas vēstule?
Es saprotu, ka ir nepieciešama motivācijas vēstule,ja pretendē uz tiešām nopietnu amatu, bet uz pārdevēju???
es protams, arī rakstītu motivācijas vēstuli uz jebkuru vietu, kur vēlos iet strādāt.
es vienkārši domāju,ka tādam amatam vajag motivācijas vēstuli? sētnieka amatam arī jāsūta motivācijas vēstule,vai?
cilvēks var skaisti sarakstīt un viņu uzaicina uz interviju