Veloceliņi un gājēji

Reitings 615
Reģ: 20.10.2009
Šodien pastaigājoties sanāca, ka gāju pa veloceliņu. Pēkšņi lielā ātrumā pretī brauca riteņbraucējs, kurš speciāli stūrēja savu braucamo tieši man virsū, taču pēdējā mirklī paspēja pabraukt malā. Protams, ka mani aizķēra. Biju ļoti dusmīga, jo es taču negāju pa visu ceļu un ne jau speciāli gāju pa riteņbraucēju ceļu, bet vienkārši uz to momentu.

Pēc šādiem gadījumiem mēdzu vispār netuvoties riteņbraucēju celiņiem.
Starpcitu šis nav pirmais šāda veida gadījums. Vai Jums arī tā ir gadījies?
02.10.2013 23:56 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vēl bīstamāki par bērniem ir pensionāri, ārzemju tūristi, kas iet pa 2 vai 4 :D Tiešām!
Viņi it kā iet taisni pa savu trajektoriju, es viņus uztveru, kā pieaugušus cilvēkus, ar ko rēķināties (ja redzu bērnus, esmu gatava sagaidīt jebko) un tad kad esmu pietuvojusies, pēkšni sagrīļojās vai sametās tieši kā reiz manā braukšanas zonā.
Esmu iemanījusies arī zvanīt, kādus teju 20 metrus pirms tuvojos grupai, bet viņi nedzird, tad zvanu vēlreiz un vēlreiz, līdz viņi sadzird, kad esmu jau klāt un tad lec neprognozējamā virzienā.

Kopumā uzskatu, ka gājējiem ļoti jāpiedomā pie šo velo un gājēju zonas ievērošanas.
Tas nekas, ka kāds visu laiku staigā pa savu pusi un tikai uz mirklīti velo zonā. Ja es tajā mirklītī braucu, tad tieši tajā mirklī un tieši man tas traucē.

Bet vislabākā situācija, manuprāt, ir uz Skolas ielas velo celiņa. Tur tas velo braucēju ātrums ir pietiekami iespaidīgs, ka gājēji acīmredzami respektē braucošos, pirms šķērso celiņu.
03.10.2013 09:02 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es nestaigāju pa velo ceļu un jā, zinu tādus velobraucējus, kas šādiem gājējiem brauc virsū, jo citādi laikam šajā Banānijā neviens nesaprot, kas ir gājēju ceļš un kas velo. Redzi, tu vairs pa šo celiņu neiesi, misija izpildīta.
03.10.2013 09:11 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
ja es braucu pa veloceliņu man nenormāli kaitina tie kas vazājas pa veloceliņu, tā pat ja eju ar kājām pa gājēju celiņu tad man kaitina riteņbraucēji.
03.10.2013 09:15 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
Attieksme jāmaina gan gājējiem, gan velo braucējiem.
Gadījums - ar draugu braucam pa ietvi, ļoti lēnām, jo daudz cilvēku. Viens rajona pamatiedzīvotājs speciāli uzgrūžas manam draugam un piegāja priekšā man bļaujot, ka gājējiem priekšroka. mēs braucām pa ielas pusi, bet viņam bija vēl visa ietve blakus līdz ēkai. Sāka jau bez maz kulakus vicināt, tikai mazliet sabijās, kad draugs nokāpa no riteņa, bet nu konflikts, bez kura varēja iztikt.

šādu stāstu ir bezgala daudz. tāpēc, kad esmu uz ietves, esmu uzmanīga un pacietīga, bet, ja uz velo celiņa ir gājējs, tad gan varu nogriest ceļu, vai aizķert somu, ja savādāk nesaprot ceļazīmes.
03.10.2013 09:18 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Nez, man jūsu problēmas, es tikai esmu saskārusies kādas 3x ar zem riteņiem skrienošiem bērniem, vienmēr savācos jo arī skatos uz priekšu, citādi cilvēki man gadās laipni, vai arī es neredzu negācijas!
03.10.2013 09:27 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
autore, tu taču pati biji vainīga, un tieši tā - nav jātuvojas riteņbraucēju celiņiem, pavisam vienkārši.

Tāpat arī riteņbraucējs nerīkst barukt pa gājēju ceļu, ietvi izņemot ja viņš netraucē gājējus. Turklāt dzīvā satiksmē uz ietves vai gājēju ceļa, riteņbraucējam ir jāiekļaujas plūsmā : respektīvi jāpārvietojas gājēju ātrumā.
03.10.2013 09:29 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Pavisma vienkārši, nav ko vazāties pa veloceliņiem un ja ej pāri paskaties uz abām pusēm. Reāli nesaprotu tos, kas vazājas. Ppāri ceļam arī iet neskatoties un tā vienkārši izdomā pastaigāties pa braucamo daļu?

Un riteņbraucēji drīkst braukt pa braucamo daļu kaut ar 10km/h ne tālāk kā 1 metrs no malas.
03.10.2013 09:56 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Ir vietas, kur veloceliņi ar gājēju ietvi tiešām nejēdzīgi mijas un tajā vietā gan gājējam jāskatās, gan arī riteņbraucējam jāpiedomā, nevis jālamājas. Piemēram pie VEF, kur Narvesen kiosks un tramvaja pietura.
03.10.2013 10:32 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
kaaaa mani tracina, ka ir cilvēki, kas nesaprot velo celiņu būtību! Vai nu tantuku bariņš stāv uz velo celiņa un sarunājas par jaunākajiem notikumiem, vai nu grūtnieces ar ratiem iet ne-pa velo ceļu (viņam ar ratiem tač arī tur paredzēts/atļauts iet?)
03.10.2013 10:38 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Būs Tev mācība un vairs neiesi pa velo celiņu. Tas nav domāts cilvēkiem, kas pārvietojās ar kājām. Tas būtu tas pats, ja tu sāktu iet pa šoseju un dusmotos, ka kāds tev brauc virsū. Nav ko līst uz velo celiņiem un miers.
Vācijā ja staigāsi pa velo celiņiem dabūsi sodu, ja brauksi ar riteni pa pretējo pusi, arī dabūsi sodu.
Latvijā arī vajadzētu likt sodus, kas pārvietojās nepareizi.
03.10.2013 11:36 |

Reitings 1531
Reģ: 19.08.2013
Pa veloceliņiem cenšos nestaigāt. :D Vienu reizi gāju un brīnījos kāpēc visi garām braucošie velosipēdisti signalizē un tad paskatījos - bāc, es taču eju pa veloceliņu. :D
Pa "koplietošanas" ietvēm eju kā uzvarētāja, jo ar velosipēdu pa ietvi drīkst pārvietoties, ja tas netraucē gājēju pārvietošaos. (nav precīzi kā noteikumos, bet tas teikums spilgti saglabājies atmiņā).
03.10.2013 11:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits