Labie stāsti par attiecību krīzes pārvarēšanu

Reitings 12
Reģ: 01.10.2013
Sveikas, meitenes!

Šovakar man ļoti vajag kādu iedvesmojošu stāstu.
Situācija tāda - attiecības 6 gadi, dzīvojam kopā, viņš ir brīnišķīgs cilvēks, taču pēdējā laikā attiecībās vienkārši "kaut kā nav". "
Šodien sākām par to runāt - viņš uzskata tāpat. Abi domājam, ka pēc via, kas pārdzīvots kopā nevar tā vienkārši visu izbeigt - taču ko darīt liets labā - nav skaidrs.

Lūdzu padalieties ar labajiem stāstiem - kā Jums izdevās izglābt attiecības, kad liekas ka viss brūk...?
01.10.2013 18:43 |

Reitings 341
Reģ: 13.01.2011
Manuprāt, šādas situācijas ir ļoti skumjas.
Es varētu ieteikt jums abiem izkāpt no savas komfortzonas (mājas, datora, dīvāna), un sākt kopā vakaros kaut ko aktīvu darīt. Iet uz salsas nodarbībām, tenisu, orientēšanos. Iepazīt vienam otru vēl neredzētos apstākļos, lai kļūtu atkal interesanti.
01.10.2013 20:29 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Iepazīt vienam otru vēl neredzētos apstākļos, lai kļūtu atkal interesanti.

+++
Mums gan stāžs uz pusi mazāks - 3 gadi. Bet, pat ja iezogas ikdienas rutīniņa un nevar tā uz sitienu kaut kur aizbraukt, kaut ko ieplānot, kaut kā uzrodas situācijas, kurās varam ļaut viens otram izpausties.
Piemēram, vakar bijām uz kantrī koncertu. Neesam baigi šī stila piekritēji, bet tas vienoja, pēc tam pārrunāt iespaidus, sabikstīties koncerta laikā par smieklīgiem momentiem. Vai, kaut vai elementāri aizdodoties pie sen neredzētiem draugiem kopā. Vēl kas patīk - vakariņas vienmēr ēdam kopā, paralēli skatoties ziņas. Tad varam izdiskutēt par visu ko, dažreiz kaut vai arī izstrīdēties - bet tas vismaz ir interesanti, un neaprobežojas ar trulu - kā tev iet? ko tu par to vai šito domā?
Tās ir tādas mazās ikdienas lietiņas, ko noteikti varat apspēlēt savai situācijai. Bet pie jebkuras iespējas izmēģināt visu ko darīt kopīgi - tieši tā, kaut vai kaut kādus salsas kursus vai da jebko :)
01.10.2013 20:38 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man jau liekas ka jums attiecībās dzirkstele ir izdzisusi. Kā tu teici, kad jūs kaut kur aizbraucat tad viss ir super, tad varbūt tādas sajūtas ir jāievieš mājās, piemēram kopā gatavojot est - ne to ko vienmēr bet ko interesantāku - kādu saldo ēdienu kaut vai. Vai tā vietā lai katrs pie sava datora sēdētu, vajag kopā kādu filmu paskatīties. Kādu vakaru nopirkt vīnu un iedzert sveču gaismā. Kaut vai ja katrs sēžat pie sava datora un tu izlasi ko interesantu, pastāsti viņam par to un padiskutējat kopā, vai pasmejaties. Kad ir laiks aizejat kopīgi kur - izstādi, teātri, kino, utt. Vienkārši iedomājies tās sajūtas kuras jums ir kad jūs kur aizbraucat atpūsties un tad iedomājies kas varētu tādu "brīvības ''sajūtu ievest mājās. Sniedz viņam masāžu, vai viņš tev, vai viens otram kaut vai :D

Katru reizi kad es ar vīrieti esmu kopā mēs izdomājam ko interesantu pagataot est un tad kopā mokamies uztaisīt visu pareizi, un ja kas neizdodas tad izrunājam ko vajadzētu savādāk darīt. Vajag komunicēt ar cilvēku. Protams arī kādu dienu tu jau vari aiziet un nopirkt kādu mazliet nerātnāku apakšveļu un viņu pārsteigt ;) Vai kādas muļķīgas kaķa austiņas nopirkt un tad tēlot kaķeni :D
01.10.2013 21:33 |

Reitings 12
ad varbūt tādas sajūtas ir jāievieš mājās, piemēram kopā gatavojot est - ne to ko vienmēr bet ko interesantāku - kādu saldo ēdienu kaut vai. Vai tā vietā lai katrs pie sava datora sēdētu, vajag kopā kādu filmu paskatīties. Kādu vakaru nopirkt vīnu un iedzert sveču gaismā.

paldies, šis lika aizdomāties. visos ikdienas darbos un steigā kaut kā neienāk prātā tik vienkāršas idejas, turklāt attiecību sākumā mēs to visu darījām...
01.10.2013 22:09 |

Reitings 554
Reģ: 22.03.2013
Izmetiet laukā datorus un momentā jutīsiet uzlabojumus. Tupat visu laiku pie saviem kompjiem un tad brīnaties,ka pat nerunājat savā starpā. Mūsdienās cilvēki tālāk par datora ekrānu vairs neredz.
01.10.2013 22:14 |

Reitings 8272
Kādreiz es arī teiktu, ka dzīvot atsevišķi - tas būs beigu sākums, bet šobrīd es saku - tas var palīdzēt, noteikti ne vienmēr, bet var. Jo kādreiz pēc ilga laika kopā cilvēkam aiziet ciet, pats nezina, ko grib un neilgs vai ilgāks laiks vienam var palīdzēt. Bet nerekomendēju, diezgan riskanti.

+++

un tāpēc arī, ja divatā dzīvo, nevar būt dzīvoklī divi datori un divi tv, jo cilvēki tad atsvešinās. katrs skatās to, k ogrib un ar to arī viss beidzas. ejiet vakaros kopīgās pastaigās. ejiet kopā uz veikalu ar kājām, ja tas ir iespējams. noteikti, ja kko gatavo, tad pamēģini ko jaunu. tādā veidā arī var pārsteigt otru cilvēku. varbūt jūs arī pārāk daudz laika pavadāt kopā. varbūt to katru vakaru rīvējaties viens gar otru vai sēžat katrs savā stūrī, zinot, ka otrs dara to pašu, bet varbūt jums vajag jaunas intereses? tas ir atsevišķas intereses, lai jums būtu ar ko padalīties vienam ar otru.
par padzīvošanu atsevišķi nekad neesmu atbalstījusi. zinu, ka vienam pazīstamam pārim tā jau ir norma. kā par daudz kašķu un ikdienas, tā padzīvo atsevišķi. manuprāt, tas nav īsti normāli. ir arī dzirdēti veiksmes stāsti, bet neesmu redzējusi personīgi.
02.10.2013 08:58 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man tiesi skiet, ka vai nu vajag aizbraukt kada celojuma vai tiesi otradi-vienai uz paris dienam aizbraukt kur, lai sailgotos.
iespejams, ka attiecibam vajag ieiet jauna faze. piemeram, ja neesiet precejusies, berni nav...varbut der padomat vai sis cilveks ir tas ar kuru es velos nopietnas attiecibas ari turpmak, ne tikai draudzesanos...
02.10.2013 09:13 |

Reitings 2494
izejat cilvēkos... Man liekas, ka katru reizi, kad mums iestājas rutīna - vienkaŗši uzņemam dzīves apgriezienus un sastādam tādu gada programmu, ka nepaspējam ikdienā viens otram apnikt - treniņi, draugi, izbraucieni, ceļojumi (pa Latviju un kādas arī ārpus) .. dzīvojam tā, lai ir interesanti.. nevis katra diena ju tāpat vienāda un vakarā katrs sēžam pie sava datora... es vispār datoru mājās ieslēdzu 2-3 reizes nedēļā.. un tad visbiežāk lai paklausītos mūziku ... nodarbinat sevi daudzpusīgi.. lai nav tā, ka viens otram krītat uz nerviem... aizej Tu ar draugiem vai vismaz pasportot... un lai Tavs draugs iziet viens pats ar draugiem ... vai aiziet uz sporta zāli... tisci man - tas palīdz...
02.10.2013 09:21 |

Reitings 2494
nu man tā doma bija, ka vajaga kopīgas intereses (ceļojumus, izbraucienus pie dabas, draugu apciemošana, SPA divatā) .. un vajaga arī atsevišķas nodarbes (sports, meiču/veču vakari) ... lai nav tā kā Sany teica - katru vakaru rīvēšanās vienam ap otru...
02.10.2013 09:24 |

Reitings 12
murr murr paldies par ieteikumiem :)

es tik ļoti ceru, ka tas tiešām palīdzēs...
02.10.2013 19:13 |

Reitings 8272
manuprāt, jūs viens otram esat par daudz. cik daudz laika jūs pavadāt kopā un cik daudz atsevišķi?
lai gan dīvaini šķiet,kā divi iemīlējušies cilvēki viens otram var būt par daudz, bet tā ir, ja katram nav savas brīvās telpas. citiem tā vsp nav problēma, jo katram atšķirās ikdienas ritms, līdz ar ko šie cilvēki viens otra trūkumu izjūt regulāri (kā drīzāk ir manās attiecībās), bet ir, kuri kopā ir nepārtraukti, reizēm par arī strādā kopā. nepieciešams tas, lai jūs sailgotos viens pēc otra, bet to nevajadzētu risināt ar atsevišķi padzīvošanu. tas arī nenozīmē, ka jums ir tikai naktī gultā jāsatiekas, bet jums noteikti vajag iegūt katram savus iespaidus ikdienā, kas nav darbs, un arī kopīgi iespaidi, kas arī viss kopumā vieno. jums būs jaunas sarunu tēmas, jauni mērķi.
bet arī jau minētā attiecību stāvēšana vienā periodā arī veicina visu autores situāciju vēl vairāk, jo mums visiem ir nepieciešama dinamika, kkādu notikumu attīstība. pat par darbu saka, ka cilvēkam vienā amatā jābūt ne ilgāk kā 7 gadus. citi, protams, var darīt vienu darbu visu mūžu, bet šis darbs jums ir jādara kopā. ja nav nekādas attīstības, izaugsmes, viss paliek vienmuļš, sen iepazīts un pat paredzams. un tā interese jau arī līdz ar to noplok, jo nekā jauna jau nav.
03.10.2013 14:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits