man bija pēcdzmedību depresija.
pirms tam domāju, ka tas ir kārtējais māmiņu izgudrojums, bet galu galā pati nonācu galīgi neapskaužamā situācijā.
es šausmīgi daudz raudāju, man bija bailes- visu laiku. katru vakaru baidījos, ka mazais drīz nomirs, ka viņam piemetīsies kāda slimība. arī neskatījos tv vispār, pie datora negāju, žurnālus nelasīju. likās, ka nekam nepietiek laika. man bija problēmas ar krūtsbarošanu, es arī baidījos ēst kaut ko, kas varētu radīt kolikas mazajam, tāpēc pārtiku tikai no bezpiedevu jogurtiem, biezpiena, kefīra.
vēl es nevarēju pagulēt- vakarā aizmigu normāli, bet ap 4 pēc barošanas vairs nevarēju aizmigt, no stresa. apgūlos, miegs nāk, bet kājās tas pretīgais saspringums. pa dienu arī nevarēju pagulēt. tad nu staigāju tāda 4-5h gulējusi, visa bāla, ar lokiem zem acīm.
vispār mana ikdiena gandrīz visa pirmā mēneša garumā ietīta tādā kā murgā. nepatīkami atcerēties.
par bērnu gan tas man netraucēja parūpēties, bet iekšējās sajūtas drausmīgas.
mani atbalstīja mamma. es viņai zvanīju un raudāju klausulē. protams, tādējādi satraucu arī viņu, bet man vismaz palika vieglāk. draugs nesaprata manu šo stāvokli, pārmeta to, diez vai es kādreiz spēšu viņam to piedot.
vispār man palīdzēja nervu zāles. bez tām es nezinu, vai būtu tik ātri tikusi galā. tā kā pārtraucu barot ar krūti, varēju atļauties sākt lietot zāles. un labi, ka tā.
vairs ne reizi neesmu sajutusi tādu spēcīgu izmisumu vai bailes, pat raudājusi ne par ko neesmu. bet pēc dzemdībām bija briesmīgi.