Liene, nepiekritīšu gan. Amatos uz kuriem tēmē mūsu jaunatne (Tajos, kur ir 500+ alga), kaut kādas priekšzināšanas ir nepieciešamas. Citādi ļoti ilgu laiku aizņem tā zaļā gurķa apmācība, kas uzņēmumam jau ir nerentabli lielā daļā gadījumu. Ja darba devējs izsludina vakanci uz amatu ar attiecīgu atalgojumu, gurķim nav ko piedāvāt. Viņam nav ne pieredzes, ne zināšanu, taču gurķis ir lepns - viņš nebūs ar mieru šo pieredzi iegūt ar mazāku atalgojumu. Tur tā sāpe.
Es, piemēram nespēju iedomāties, cik laika man aizņemtu, ja man tagad kāds gurķis būtu jāapmāca savam amatam. Tā padomājot, ko es ikdienā daru, man tas viss ir pierasts un liekas sīkumi, bet, ja būtu jāmāca kādam citam, tas aizņemtu mēnešus. Precīzi pat nepateikšu cik. Tas tomēr ir nenormāls informācijas apjoms.
Tāpat es domāju, ka Tu nevēlētos medicīnas aprūpē šādu gurķi, nevēlētos, lai skolā Tavu bērnu māca gurķis, nejustos arī īpaši pārliecināta, ja tiesā Tevi aizstāvētu tāds gurķis.
Jā, es piekrītu, ka jauniešiem ir svaigākas idejas un vieglāk pieņemt visu jauno, bet ne visur tas der.