izdarīt pašnāvību

Reitings 2
Reģ: 28.09.2013
sveikas. uzreiz saku ka šī nav desa un es neesmu trollis. esmu piemirsta cosmo lietotāja un man ļoti vajadzīga palīdzība, padoms. nerakstu no sava vecā profila, jo dažas meitenes te zina mani arī ārpus cosmo. varat arī neminēt kas es esmu, diez vai jūs atminēsiet pareizi.
par situāciju. man ir starp 20 un 30 gadiem, ir bērns un vīrietis ar kuru attiecības nekad nav bijušas spožas, bet pēdējā laikā iet pavisam traki. negribu stāstīt sīkumos jo tas nav nozīmīgi, bet es jūtu tādu bezcerības sajūtu kad domāju par to. un, kādreiz tā nebija, bet pēdējos pāris mēnešos pēc katra strīda vai pat kad iedomājos kāda ir mana dzīve, nē attiecības, es jūtu, to grūti aprakstīt, tādu kā pilnīgi fizisku vēlmi izbeigt savu dzīvi. es laikam neprotu paskaidrot bet tā sajūta ir tik stipra, ka man grūti tai pretoties. vienīgais kas palīdz ir doma par bērnu, bet man bail ka pienaks diena kad ar to nepietiks... es par tādām lietām esmu domājusi jau kopš bērnības, kādu laiku gan bija piemirsies, bet tagad ir galīgi traki kopš vasaras vidus. mans opis pakārās, es baidos, ka ar mani notiks līdzīgi.
es nevaru iet pie psihiterapeita, jo tas ir pārāk dārgi. es nevaru par to teikt savam vīrietim jo es nedomaju, ka viņš to uztvers nopietni, viņš varētu tikai pasmieties un tas būtu briesmīgi. es negribu stāstīt vecākiem jo viņi pārdzīvos. kā palīdzēt sev? kā tikt ar to galā neiesaistot miljonu cilvēku? man ir ļoti bail, ka par to varētu uzzināt bāriņtiesa un tamlīdzīgas iestādes un izlemt atņemt man bērnu. lūdzu, es gaidu kādu padiomu.
28.09.2013 09:44 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Tieši tā kā 57days saka, Tev ir jāiet pie ģimenes ārsta, jāsaka, ka ir smaga depresija un Tev izrakstīs antidepresantus, kuri tiešām palīdzēs.
28.09.2013 11:51 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Noskumusī
http://www.skalbes.lv/ko-darit-ja/tu-juties-izmisis/119

Tur apakšā ir krīzes centra telefona numuri uz kuriem visu diennakti var piezvanīt.

Ņem vērā ieteikumus par ģimenes ārstu, bet ja joprojām baidies, piezvani un parunājies. Labi ir jau tas, ka vismaz šeit mēģini par to runāt, bet tie cilvēki, kas profesionālāk pratīs palīdzēt. Tur var pilnīgi mierīgi izstāstīt visu, kas sakrājies ko teikt, un Tev bez nosodījuma ieteiks, kā labāk darīt tālāk.

Tev ir jāiet pie ģimenes ārsta, jāsaka, ka ir smaga depresija un Tev izrakstīs antidepresantus, kuri tiešām palīdzēs.

Jackie
Ja ģimenes ārsts pats izraksta antidepresantus, tas nav pareizi. Ģimenes ārstam ir jādod nosūtījums pie psihologa, kurš tad arī izvērtēs kādus antidepresantus un kādās devās jālieto. Ar ripiņām vien te nav līdzēts. Tas, protams, atvieglos situāciju, bet nav pareizi ārstēt nevis cēloņus, bet tikai sekas.
28.09.2013 12:15 |

Reitings 6
Reģ: 06.03.2013
Izlasi šo rakstu, īpaši rindkopas par pašnāvniekiem, un tad ceru Tev uznāks liela paš'iedvesma meklēt palīdzību un cīnīties ar depresiju. To es Tev novēlu no visas sirds.

http://www.aura.ema.lv/index.php?lapa=8&sublapa=mate_nave
28.09.2013 12:19 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
paldies par komentāriem. ņemšu prātā to ieteikumu par ģimenes ārstu. uz doto brīdi gan nevaru iedomāties ka es to viņai stāstu, jo man jau te bija grūti to izstāstīt un pirms tam vajadzēja atzīt pašu faktu sev.

Īsti nesaprotu, kāpēc tiek pieminēts ģimenes ārsts. Ne psihologam, ne psihoterapeitam, ne psihiatram nav vajadzīgs ĢĀ nosūtījums. Ir valsts apmaksāti psihiatri, atrodi internetā, zvani un ej pa taisno pie viņiem.
Normāla alternatīva ir arī jau šeit pieminētās Skalbes (ja dzīvo Rīgā, vari aiziet arī uz vizīti pie viņu psihologa/psihoterapeita, nav tā, ka tiek piedāvātas tikai telefoniskas konsultācijas).
28.09.2013 16:54 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Noteikti vajag griezties pie aarsta un izstaastiit situaaciju.VAIRAAK gadijumos tomeer ir taa,kad cilveeks satraukuma,paardziivojuma utt momentos runaa par to ,bet ja ir vesels, tomeer netaisa to pasnaaviibu.Cilveeki ,kuri ir slimi un ir tiesaam nodomaajusi taisiit pasnaaviibu par to daudz nerunaa ,nolien kaktinaa ,atrod iisto briidi un uztaisa!
Ja tu esi vesela un tomeer sanemies un taisi,bet neveiksmiigi -tevi piemeeram atdziivinaas,kaa manaa prasee tas notika,tad "ziimogs" visam muuzam garanteets.
Es piekriitu teorijai,ka visas probleemas ir atrisinaamas,kameer cilveeks dziivs.Ja cilveeks ir slims,tas ir citaadi...!
28.09.2013 16:55 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Un piedāvāju tieši valsts psihiatrus, jo viņi ir vislētākie. Skalbēs palīdzību klātienē var saņemt arī diezgan palēti, bet visi citi psihologi, psihoterapeiti, valsts neapmaksātie psihiatri maksās tiešām sālīti.
28.09.2013 16:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits