Zivju ēdājām

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tā kā cosmo ir liels spēks arī virtuvē, nāku pēc palīdzības. Pati zivis neēdu un nekad dzīvē neesmu gatavojusi zivju ēdienus.
Šodien domāju uztaisīt kaut ko, tikai nezinu ko. Atradu ledusskapī paciņu ar zivīm, virsū rakstīts BASA filejas. Izskatās tā :
Ko ar viņām darīt ?
Kā jūs gatavojat tādas filejas un ar ko kopā, kādām piedevām?

Bon appetit ! :D
26.09.2013 14:41 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Ļoti reti gatavoju zivi, bet baltās zivs fileju parasti panēju rīvmaizē - tā man garšo vislabāk.
26.09.2013 15:33 |
 
Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Man pangasijas negaršo, jo es nesaprotu, vai es nemāku viņas gatavot, vai arī vnk tā ir pē kaka, jo viņas man neturās kopā, bet pašķist parasti.. :(
Nereāli uz pannas uzcept, tāpēc tikai krāsnī cepju.. bet ne folijā.. Man folijs vispār neiedveš uzticību, kad tiek termiski apstrādāts
26.09.2013 15:34 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
bāc es tik daudz sarakstīju, bet viss kaut kur pazuda :(
womankind, tātad - zivi cep ķiploku eļļā līdz zeltainai garoziņai. tad pieliek mocarellas gabalus, uz pusēm sagrieztus tomātus un olīvas un sautē zem vāka dažas min.
bellakilla - es laikam sajaucu ar tilapiju. likās, ka pangasija ir slikta tikai tā, kas mums pārdodas saldētā veidā. saldētas zivis nepērku.
26.09.2013 15:43 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Riry - pēc pieredzes varu pateikt, ka, ja cep uz pannas kā karbonādi, viņa nešķīst tad, ja:
1) viņu neatkausē pavisam. ledus gabaliņus nolasa nost, kad ir pakususi un tādu līdz galam neatkusušu arī apviļā visur kur vajag un liek uz pannas
2) pangasiju uz pannas neaiztiek un neapgriež pa 10 reizēm. apgriež uz otru pusi,kad ir brūna viena puse (aptuveni var to noteikt negrozot) un cep otru pusi.
26.09.2013 15:44 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
ā, un piedevas - sautēti spināti ar tiem pašiem ķiršu tomātiņiem un mocarellu. (esmu nedaudz ieciklējusies :D )ar citronu apšļakstu jau gatavu ēdienu.
protams, arī cepeškrāsnī cepti katupelīši ar miziņu, pārkaisīti ar timiānu, ir svēta lieta :) tikai balto zivs fileju nesanāk cept kopā ar tiem kartupelīšiem, zivs ir gatava 3x ātrāk.
26.09.2013 15:47 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Donata, paldies! Izskatās ļoti laba recepte.
26.09.2013 15:49 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
es sakliktu virsū garšvielas (svaigās - dilles, pētersīļus, baziliku, timiānu, rozmarīnu un pārējo,a ks uz balkona vēl nav nosalis) .. ietītu follijā un krāsniņā paceptu.. es tā cepu līdakas un zandartus ... manas mīļākās zivis.. var jau arī vienkaŗši sacept (nedaudz, lai brūna, bet nav gatava) un tad pasutināt saldajā krējumā (ar garšvielām) - bet tas tā pa trekno :D
26.09.2013 15:49 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
tā kā man ļooooti garšo baltā zivs ar tomātiem, pārrastīšu tomēr vēl vienu recepti. īpaši ērti ziemā - ņem tomātus savā sulā no bundžiņas, liek cepties ķiploku eļļā, kamēr nedaudz izšķīst ar garšvielām, olīvām, var arī kaperiem. garšvielas - parastie sāls, pipari, timiāns. atsevišķi sacep fileju līdz zeltainai garoziņai un sautē dažas min. šajā tomātu ''mērcītē''. gatavs.
ja kāds nezin kā taisīt ķiploku eļļu - liek eļļu uz uzkarsētas pannas, pieliek vienu-divus-trīs saspiestus ķiploka zobiņus, pacepina dažas sek. līdz ķiploks atdod savu smaržu eļļai, izņem ķiploku.
26.09.2013 16:05 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
jā, saldajā krējumā ar dillītēm - mmmm :)
26.09.2013 16:06 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
zobiņi ir tjipa domātas daiviņas?
26.09.2013 16:40 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Sany, jā, sorry par rusicismu. ņem ķiploka daiviņu, noloba miziņu, pagriež platu nazi sāniski (vai paņem kādu citu rīku) un saspiež to daiviņu. tā ķiploks atdos savu aromātu eļļai un to būs viegli izņemt veselu ārā.
26.09.2013 16:44 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
ķiploka zobiņi, pirmo reizi dzirdu :D labais :D
26.09.2013 16:45 |
 
Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Kā reiz pengasiju vakar gatavoju. Arī variants- garšvielas, sāls, olīveļļa un laims. Un tad pēc noskaņas- vai nu cepeškrāsnī vai uz pannas. Un ja izjūk, tad izjaucu visu, lai jau ir tādos "salātiņos"
26.09.2013 16:47 |
 
Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Vēl man patīk šādu sasmalcinātu fileju iejaukt rīsos. Un klāt vēl garneles un citas jūras veltes pēc vèlēšanās
26.09.2013 16:49 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Donata - nē, tas nekas, bet baigi mīlīgi izklausījās :)
26.09.2013 16:54 |
 
Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es tada veida filejas parasti sauteja krejuma merciite, dievigi.
26.09.2013 20:47 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits