Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Siera kūka.

 
Reitings 10
Reģ: 11.03.2012
Sveikas!
ļooooti gribas mājās pamēģināt pagatavot kūku, bet recepšu daudz un dažādas.

Varbūt kāda varētu padalīties ar pārbaudītu recepti?

Cik krasa ir atšķirība starp siera kūkām no mascorpone un filadelfijas siera? :)
25.09.2013 20:45 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
mascorpones siers ir treknāks. Es izmantoju filadelfijas.
es pameklēšu savu recepti un varbūt uzrakstīšu.
25.09.2013 21:24 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Ceptās/neceptās? :-)
25.09.2013 21:28 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
Jā, filadelfijas ir labāks. Nav tik šķebinoši salda tā kūka tad. Es parasti masā iejaucu mellenes vais granātābolu sēklas :)
25.09.2013 21:32 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Filadelfijas siers mazliet sāļāks, tas man nepatīk, man patīk salds :-) Tāpēv lieku mascarponi.
25.09.2013 21:35 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Es labprāt uzzinātu recepti maigai ceptai siera kūkai - tādai, kura pati kūst mutē. Esmu ēdusi, bet veikalā pirktu un nezinu, kā tādu pagatavot =/
25.09.2013 21:38 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
es gatavoju neceptaas un vnk dievinu.... atkal Jus man ielikaat praataa to siera kuuku :D netikshu valjaa no domas,kamer neuztaisishu :D un neparedishos :D
25.09.2013 21:41 |
 
Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Es gribētu neceptas siera kūkas recepti uzzināt!
25.09.2013 21:41 |
 
Reitings 70
Reģ: 26.08.2013
Es arii - neceptas :)
25.09.2013 21:54 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
mana recepte ir pilnigi ne pec standarta :D tapec nedoshu savu,jo visu taisu uz aci :D
25.09.2013 21:57 |
 
Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Es labprāt padalītos ar savu recepti, bet slinkums gari rakstīt :D
25.09.2013 22:02 |
 
Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Es labprāt padalītos ar savu recepti, bet slinkums gari rakstīt


Nē, nu labi, ka nebija slinkums šo ierakstīt :D
25.09.2013 22:11 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Manas favorītes ir Kikas siera kūkas: http://kikasvirtuve.blogspot.com/
25.09.2013 22:13 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
Paldies Zakjis* par linku. Uzgāju recepti cielaviņai. Sestdien rosīšos pa virtuvi :))

http://kikasvirtuve.blogspot.co.uk/2011/12/torte-cielavina.html
25.09.2013 22:25 |
 
Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Īsumā būtu tā...
Vajadzēs:
* 2 Selgas cepumu paciņas (es ņemu šokolādes un banānu, bet var ņemt klasiskos vai pēc izvēles)
* Sviests - viena paciņa, apm. 200g
* Saldais krējums - divi laikam 200ml iepakojumi (laikam Lāses, putojamais, 35%)
* Vaniļas cukurs
* Cukurs (nav konkrēts daudzums, uz aci)
* Svaigais siers, 2 paciņas. Tas pēc izvēles, mascarpone, filedelfijas u.t.t., bet man parasti ir kkāds interesantais, apaļā zilganā traukā, virsū attēlots tiramisū un zem vāciņa ir recepte :)
* želantīns x1 (parastā paciņa, nez, cik tur iekšā)

Gatavoju tā...
Vispirms sasmalcinu cepumus (blenderī vai kafijas dzirnaviņās) un paralēli ūdens peldē izkausēju sviestu... Masu veidoju tādu, lai ir drupena un var labi sapresēt formā (man ir cepamforma, 24cm diametrs), nav obligāti jāizmanto viss sviests un visi cepumi... Skaties pati :) Formā pirms tam ieklāju cepampapīru vai pārtikas plēvi, pēc tam kūkas pamatni (arī gar maliņām) - sākumā šokolādes un pēc tam banānu masu. Kamēr viņi tur atpūšas, sakuļu putukrējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs (pirms tam samalti kafijas dzirnaviņās, tātad pūdercukurs). Kad putukrējums gatavs, uzbriedinu želantīnu un ielieku ūdens peldē, lai kūst. Tad ķeros klāt atkal putukrējumam un pievienoju viņam sieru... Sakuļu (veidojas forša masa). Pēc tam pievienoju želantīnu un vieglītēm iemaisu (bet nedrīkst kult ar mikseri, jo tad veidosies tādas kā cīpslas :D ). Gatavo virskārtu lieku virsū cepumu masai, uzklāju pārtikas plēvi un lieku ledusskapī, lai iesūcas :)
Pēc pāris h var ēst... Es pasniedzu kopā ar ogu mērci, bet droši var arī kūkā vai uz kūkas likt ogas (un ne tikai) un dekorēt pēc sirds patikas.
Sastāvdaļas īpaši neskatos pa gramiem, tāpēc grūti tā konkrēti uzrakstīt. Un droši var likt klāt kanēli un visu, ko sirds vēlas :).Tāda ir mana siera kūka.

P.S. Pirmo reiz rakstu recepti, tāpēc vrbt kko esmu aizmirsusi vai sapērusies :D
25.09.2013 22:32 |
 
Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
tiešām 400 ml saldā krējuma?
25.09.2013 22:35 |
 
Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Jā, apm. tā...


Nez, izklausās daudz, bet reāli nav nemaz tik traki :)
25.09.2013 22:49 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!