Īsumā būtu tā...
Vajadzēs:
* 2 Selgas cepumu paciņas (es ņemu šokolādes un banānu, bet var ņemt klasiskos vai pēc izvēles)
* Sviests - viena paciņa, apm. 200g
* Saldais krējums - divi laikam 200ml iepakojumi (laikam Lāses, putojamais, 35%)
* Vaniļas cukurs
* Cukurs (nav konkrēts daudzums, uz aci)
* Svaigais siers, 2 paciņas. Tas pēc izvēles, mascarpone, filedelfijas u.t.t., bet man parasti ir kkāds interesantais, apaļā zilganā traukā, virsū attēlots tiramisū un zem vāciņa ir recepte :)
* želantīns x1 (parastā paciņa, nez, cik tur iekšā)
Gatavoju tā...
Vispirms sasmalcinu cepumus (blenderī vai kafijas dzirnaviņās) un paralēli ūdens peldē izkausēju sviestu... Masu veidoju tādu, lai ir drupena un var labi sapresēt formā (man ir cepamforma, 24cm diametrs), nav obligāti jāizmanto viss sviests un visi cepumi... Skaties pati :) Formā pirms tam ieklāju cepampapīru vai pārtikas plēvi, pēc tam kūkas pamatni (arī gar maliņām) - sākumā šokolādes un pēc tam banānu masu. Kamēr viņi tur atpūšas, sakuļu putukrējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs (pirms tam samalti kafijas dzirnaviņās, tātad pūdercukurs). Kad putukrējums gatavs, uzbriedinu želantīnu un ielieku ūdens peldē, lai kūst. Tad ķeros klāt atkal putukrējumam un pievienoju viņam sieru... Sakuļu (veidojas forša masa). Pēc tam pievienoju želantīnu un vieglītēm iemaisu (bet nedrīkst kult ar mikseri, jo tad veidosies tādas kā cīpslas :D ). Gatavo virskārtu lieku virsū cepumu masai, uzklāju pārtikas plēvi un lieku ledusskapī, lai iesūcas :)
Pēc pāris h var ēst... Es pasniedzu kopā ar ogu mērci, bet droši var arī kūkā vai uz kūkas likt ogas (un ne tikai) un dekorēt pēc sirds patikas.
Sastāvdaļas īpaši neskatos pa gramiem, tāpēc grūti tā konkrēti uzrakstīt. Un droši var likt klāt kanēli un visu, ko sirds vēlas :).Tāda ir mana siera kūka.
P.S. Pirmo reiz rakstu recepti, tāpēc vrbt kko esmu aizmirsusi vai sapērusies :D