Apsver ideju pacelt biļesu cenu tiem,kas nav deklarējušies Rīgā:(

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
http://www.apollo.lv/zinas/tiesibsargam-ir-iebildumi-pret-ieceri-neridziniekiem-noteikt-augstaku-biletes-maksu/613039

Iecere nerīdziniekiem noteikt biļetes maksu 84 santīmu jeb 1,20 eiro.

Interesanti,cik būs jāmaksā par mēnesbiļeti?

Tāpat ir daudzi,kas dzīvo, strādā Rīgā un nākas izmantot sabiedrisko transportu katru darba dienu,ja arī nav deklarējušies Rīgā.
25.09.2013 18:40 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nu tev pat santims nepilns nav:D :D :D Es rēcu sen par tevi:D A tu dumiķe uzvilkies.:D
26.09.2013 16:12 |

Reitings 27552
Alexxa, bet ka, Tavuprāt, ir valsts? Kas ir valsts drošība? Terorisms ir noziedzīgs nodarījums pret ko? Klau ko Tu dzer? Es gar zem no taviem tekstiem.Paldies par jautrību.:D
26.09.2013 16:13 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Tas ir kā - jāsponsorē? Līdz šim nedeklarētajiem e-talonus vai biļetes pirkt nevajadzēja?

Ja Tu domā, ka Tavs nopirktais e-talons sedz visus Rīgas Satiksmes izdevumus, tad Tu esi ļoti slikti informēta, jo pasažieru e-taloni sedz tikai nelielu daļu no visām izmaksām.

Ok, skaidroju tām, kam patīk "kliegt" par netaisnību:
1. Rīgas Satiksmes izdevumus sedz pasažieru nopirktie e-taloni + Rīgas Domes finansējums no Domes budžeta. Ja Rīgas Dome nepiešķirtu finansējumu (jeb pareizi būtu, laikam, dotācijas), tad biļete sabiedriskajā transportā maksātu nevis tik, cik maksā, bet vismaz 5 riezes dārgāk. Plus vēl visas atlaides un bezmaksas braucieni, ko sedz tieši Rīgas Dome.
2. Rīgas Domes budžetu veido deklarēto iedzīvotāju nodokļi u.c. ienākumi.

Tātad - kāpēc Rīgas Domei vajadzētu segt sabiedriskā transporta izmaksas nedeklarētajiem iedzīvotājiem, ja tie Rīgas Domes budžetā neko nemaksā?
26.09.2013 16:19 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
ctn, man šķiet, Tu jauc terminus "valsts" un "indivīds"
Drošības policija pilda preventīvas funkcijas pret draudiem valsts sistēmai un lielām ļaužu masām. Tā vaktē, vai kaut kur netiek plānots apvērsums (Kas no vienas puses nenāktu par skādi, no otras - tāpat neko nedos), vaktē lielos spridzinātājus un valsts iekārtai izteiktus draudus.

Indivīdiem ir kriminālpolicija, diemžēl tauta nav apjēgusi, ka preventīvas funkcijas tā nespēj veikt, tāpēc katram sava personīgā drošība iesākumā jāsargā pašam. Kas lika tai meitenei ar tiem vīriešiem braukt? (Nē, es neattaisnoju ne vīriešus, ne glābšanas dienesta neizdarību, vienkārši jautājumu pēc būtības). Brīdī, kad viņa kāpa mašīnā, kas tad bija jādara policijai? Jānāk klāt un jāprasa, vai bail nav?
26.09.2013 16:19 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Kubiete, paspīdi ar intelektu, atbildi uz jautājumiem. :)
26.09.2013 16:20 |

Reitings 27552
kapec man kas deklareta centra jasadz dala tiem aks brauc no citiem rajoniem uz centru ko? Un kapec jadzes dala pensionariem un skoleniem no maniem nodokliem? ESMU PRET.
26.09.2013 16:20 |

Reitings 2342
Alexxa, valsts nav nošķirta no cilvēka. Secīgi, valsts drošība ir cieši saistīta ar katra cilvēka drošību, jā, krimināllikums pilda prevencijas funkciju, bet, ja valsts pārvaldei ir iespējas izsekot personas mobilā telefona atrašanās vietu, tad viena indivīda dzīvība un 1000 cilvēku dzīvības nedrīkst būt atsevišķos svaru kausos. Visiem ir tiesības uz dzīvību un veselību, un valstij, kas ir uzņēmusies to sargāt (Satversme) ir jāizmanto visi savā rīcībā esošie resursi, lai to darītu. Nedalot iekšlietu nodaļas.

Un meitene varēja būt tikpat labi ievilkta. Viņa piekrita pasažieru pārvadājumam, nevis kaut kam citam.
26.09.2013 16:25 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Vispār, ar šito "kurš kuram ko sponsorē" var diskutēt līdz bezjēgai. Piemēram, es esmu Rīgā deklarēta, nodokļus te maksāju, bet RS pakalpojumus neizmantoju. Nu lūdzu - kāpēc man jāsponsorē braucienus pārējiem, ja es šo pakalpojumu neizmantoju? Gribu maksāt mazākus nodokļus, jo citādi nav godīgi. Un tādu cilvēku, kas Rīgā maksā nodokļus, bet RS pakalpojumus neizmanto, ir ļoti daudz. Kur taisnība, ja viņiem jāsponsorē pārējo rīdzinieku braukāšana?
26.09.2013 16:27 |

Reitings 7408
kapec man kas deklareta centra jasadz dala tiem aks brauc no citiem rajoniem uz centru ko?

Ar šo Tu pārforsēji. Brauksi uz Alfu, es varēšu bļaut to pašu - kāpēc man tad jāmaksā? :D
Un kapec jadzes dala pensionariem un skoleniem no maniem nodokliem?

Mūsu valsts nav tik sena, lai pensionāri būtu paspējuši daudz dot budžetam, bet, kad Tu būsi pensionārs, šodienas skolnieki maksās par Tevi - tik tālu viss ir ok.

Reitings 27552
Vispar penši vareja braukt no11.00-14.00 bezmaksas. Vai ari lai maksa, kapec viniem par velti? Skoleni ar lai maksa. Ja jau, tad jau.

Reitings 728
kapec man kas deklareta centra jasadz dala tiem aks brauc no citiem rajoniem uz centru ko? Un kapec jadzes dala pensionariem un skoleniem no maniem nodokliem? ESMU PRET.

Tāpēc, ka Tu ar viņiem esi vienādā pozīcijā - gan Tu, gan viņi maksā nodokļus. Visiem tiek nodrošināta vienāda pakalpojumu pieejamība, ja Tu kādu pakalpojumu neizmanto, tad tā ir tava izvēle.

Tev ir visas iespējas piedeklarēties kaut kur ārpus Rīgas un Tavi nodokļi nonāks tur. Tava brīva izvēle.
26.09.2013 16:28 |

Reitings 27552
kad Tu būsi pensionārs,
Tagad jau pensijas vecums ir 62 gadi, gan jau bus pec gadiem visi 70. Kada pensija , kadas atlaides. Es par to pat nesapnoju.
26.09.2013 16:28 |

Reitings 27552
Tava brīva izvēle.
Tu saproti ka milzums daudz cilvwekiem nav tas brivas izveles:? Nu nevar vini Riga deklareties. Par to ir runa.
26.09.2013 16:29 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Varam parēķināt, par cik LS mēnesī pieaugs izdevumi, jo elektrības cenas arī paaugstinās. Un kas notiek ar algām? :) Super jauki! Krīze ir cauri! HAHAHAHA.
26.09.2013 16:35 |

Reitings 7408
bet, ja valsts pārvaldei ir iespējas izsekot personas mobilā telefona atrašanās vietu, tad viena indivīda dzīvība un 1000 cilvēku dzīvības nedrīkst būt atsevišķos svaru kausos.

Redz, protams, ka man gribētos, lai mani arī pasargā atsevišķi, diemžēl tas prasa tādus resursus, ka fiziski nav iespējams. Šobrīd datus par Tava mobilā telefona atrašanās vietu ieraksta dators. Vai vari iedomāties, kādi cilvēkresursi nepieciešami, lai ikdienā spētu nokontrolēt 2,5 miljonus cilvēku? Un tā ir tikai Latvija. Katru apskatīt, kur viņš iet un vai viņam kas nedraud? Tas fiziski nav iespējams. Tos draudus 1000 cilvēkiem arī pa lielai daļai izvērtē dators - respektīvi filtrē Tavus zvanus un vietas, kur ej, ko runā pa telefonu un pēc filtriem, ko tam iedevusi drošības policija, izceļ tos, kas ir aizdomīgi - tos tad arī apskatās drošības policija. Neskatoties uz tehnikas progresu, nav iespējams paredzēt draudus konkrētam indivīdam, bet vismaz masai noteikti var.
Satversmes pants, kas paredz, ka ikvienam šajā valstī ir tiesības uz dzīvību un veselību, paredz, ka katrs, kas mēģinās veikt kādus nodarījumus pret šīm lietām, tiks sodīts likumā noteiktajā kārtībā. Tā nesola, ka 100% novērsīs jebkādus draudus tām. Tāpēc Tev ir iespēja vērsties policijā, ja kāds Tev salauž roku, bet piekritīsi, ka nav iespējams, ka valsts nodrošina Tevi ar policistu, kurš 24/7 ir Tev blakus un aizsargā Tevi no jebkādām varbūtībām, ka tas vispār varētu notikt? Par to jau tā ir domāts, tāpēc patrulē pašvaldības policija, kas tad arī skaidrojas ar visādiem aizdomīgiem tipiņiem - alkoholiķiem, narkomāniem, citām aizdomīgām personām, lai mazinātu to varbūtību, ka Tev ejot pa ielu kaut kas notiks.
26.09.2013 16:37 |

Reitings 2342
Alexxa, Tu nesaprati problēmas būtību, bet to vispārināji līdz absurdam.

Ja persona vēršas pēc palīdzības pie valstī noteiktiem dienestiem, tad, pēc teorijas par spēju noteikt mobilā telefona atrašanās vietu, nevajadzētu būt nekādām problēmām sniegt nepieciešamo palīdzību. Iz sērijas, ja Tev iedod pa seju un izrauj rokas somiņu, blakus ceļu policistam, viņš var izlikties to neredzam, jo nav pašvaldībnieks... Tevi tas apmierinātu?
26.09.2013 16:45 |

Reitings 728
Tu saproti ka milzums daudz cilvwekiem nav tas brivas izveles:? Nu nevar vini Riga deklareties. Par to ir runa.

Nestrīdēšos, ir kam izvēles tiešām nav, bet ir vesela virkne kam šī izvēles iespēja tomēr ir, tikai ir kaut kādi principi, kas neļauj deklarēties Rīgā, bet saņemt "labumus" gan gribās.
26.09.2013 16:49 |

Reitings 27552
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/480303-ridziniekiem_plano_atlaides_ari_vilcienos

Es ceru ka atlaidi piemeros visa LV teritorija, un starppilsetu autobusiem ari.:)
26.09.2013 16:50 |

Reitings 27552
bet saņemt "labumus" gan gribās.
Kadi tie labumi? Panemsim pazinu onku kas pensija, Riga deklarejas tikai 2 gadus atpakal. Nodoklus maksaja lidz sim citai mazpilsetai visu muzu. Tagad brauka pa Rigu pa brivu . GodigI? Iznemot to tgransportu kadi labumi ir Rigai? Kada starpiba starp mazpilsetas deklaraciju?
26.09.2013 16:52 |

Reitings 728
ka visas pasažieru kategorijas, kam piešķirtas braukšanas atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā, tās varēs izmantot arī vilcienos Rīgas robežās.

Tikai Rīgā deklarētajiem un Rīgas robežās.
26.09.2013 16:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits