Ko darīt? :(

Reitings 7
Reģ: 25.09.2013
Labdien!

Zinu,ka māmiņām ir paredzēti pavisam citi forumi,taču šoreiz es vēlos pajautāt viedokli šeit.

Manam bērnam tūlīt paliks 11 gadi. Laikam vecums pie vainas,taču ļoti maz ēd. No rīta tikai putras tasīti,pusdienas reizēm vispār skolā neēd,mājās atsakās no ļoti daudziem ēdieniem,jo it kā draudzenes pastāstījušas ,ka šis vai tas produkts ir kaitīgs un ka no tā var palikt resns (piemēram,kartupeļi).
Es centos iestāstīt,ka viņas vecumā ir JĀĒD graudu produkti ,arī kartupeļi tajā skaitā,augļi,viss,kas ietilpst veselīga uztura piramīdā..taču mani padomi neatrod dzirdīgas ausis. Es ļoti uztaucos,jo zinu,ar ko var beigties šī neēšana.
25.09.2013 16:08 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ne velti vispār ir tāda lieta kā uztura piramīda. Par taukiem arī +.. Ir tā, ka cilvēki vispirms taukus rij kā maizi, tad saprot, ka nav labi un izslēdz pavisam, bet principā jau vesels cilvēks, kas netievē savus 60g var uzņemt, jautajums tikai ar ko mēs to darām - ar cūkgaļu vai riekstiem. NU principā viss ir sevis izglītošanas jautājums, jo tad ne makaroni nešķitīs pasaules gals, ne eļļa, ne savu reizi arī cepumiņš :) Galvenais vai ir vēlme lasīt, pētīt. Bet nevar noliegt, ka naudas trūkums - nu tas nav vienkārši.. Es esmu tur bijusi un atceros - ieteikt jau ir viegli. Teiksim mēs bijām 3 bērni. Mani brāļi nevarēja paēst no zupām, dārzeņiem, tad mammai bija jācep tā gaļa, kartoškas jāvāra, bet nu resns neviens nav šobrīd. Vispār jābeidz dzīvot visādos mītos par to, ka maize izraisa vēzi, kartupelis resnina u.c.
25.09.2013 22:34 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
nee, nu labak jau likt bernam est kartoshkas ar zivju pirkstiniem un audzinat vel vienu potencialo tievetaju diskusijas veidotaju un neapmierinatu ar sevi meiteni.

neaizmirstiet, ka trekns ediens noved ne tikai pie aptaukosanas, bet ari citam kaitem, jo tauki nogulsnejas uz asinsvadu sieninam, kas noved pie sirds slimibam. Un to es ieteiktu nemt vera matei, ne meitai.

Wow, es nezināju, ka kartupeļi ar zivju pirkstiņiem skaitās trekns ēdiens :O un nezināju, ka TAUKI nogulsnējas uz asinsvadu sieniņām, likās, ka tas ir holesterīns. un likās, ka kartupeļi holesterīnu nesatur, un zivju pirkstiņi nu noteikti nav ar holesterīnu bagātākais produkts, salīdzinot ar tām pašām olām.
26.09.2013 01:59 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Pfff... nav jau tā, ka meitai katru dienu tos zivju pirkstiņus dot. Man mamma arī, kad nebija daudz laika vai liels nogurums bija, cepa zivju pirkstiņus.. un?? Esmu dzīva.

Kartupeļus lieto uzturā jau tūkstošiem gadu ,un man liekas, ka agrāk cilvēki bija tievāki nekā tagad ar to visu runāšanu par to, ka kartupeļi resnina.

Nē, ne no kartupeļiem "TU" paliec resna, bet no tā ka rij bezjēgā un ir mazkustīgs dzīvesveids.

Ja viņa baidās no tā, ka kartupeļos ir ciete, tad saki, ka jaunos kartupeļos cietes ir daudz mazāk.
26.09.2013 02:06 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Problēma jau nav kartupeļos, bet gan tajā, ka mamma izņemot kartupeļus un zivju pirkstiņus neko vairāk nemāk gatavot, un atmazka ir "man nav laika" un "viss ir dārgi". Man arī nav laika un naudas arī nav pilnas kabatas, bet es varu pati gurķus samarinēt nevis pirkt mazās burciņas pa 60 santīmiem, kā te daža laba norādīja, un tad visu ziemu ēst tos gurķus. Man ir rociņas un kājiņas. Varu aiziet uz mežu (ar vilcienu aizbraukt aptuveni 3ls turp atpakaļ) un salasīt divus lielus grozus ar sēnēm, kas veikalā man izmaksātu ap 10 latiem ja ne vairāk. Varu samarinēt un atkal ēst visu ziemu, varu zupas vārīt, varu mērces taisīt.
Var nopirkt kāpostus un uztaisīt skābētus. Tās visas lietas var gatavot pats sezonas laikā un tad ēst uz nebēdu.

Ne, nu apstiprinas mana doma, ka jataisa blogs par to, ka ekonomiski saplanot maltites nedelai ta, lai nav katru dienu jastav pie plits un jaskrien uz veikalu.

Dominika - gaidu ar nepacietību!
26.09.2013 09:30 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Es arī neēstu, ja man ģimenē zivju pirkstiņus ar kartupeļiem piedāvātu.
Vispār man šī diskusija šķiet kārtējais skolnieka fantāzijas lidojums.
Ak, ja cilvēks negrib ēst, lai taču neēd.
26.09.2013 09:38 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Meitai taisnība, bet mani vairāk uztrauktu fakts, ka meitene, kas vēl nav pat 11 gadus veca, uztraucas par to, lai nepaliktu resna.. Skumji.
26.09.2013 09:55 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nē nu nav jau tā, ka es arī neēstu vispār zivju pirkstiņus vai ceptus kartupeļus. starp citu, jā, no lētuma viedokļa, zivju pirkstiņi ir ļoti neizdevīgi. bet pasakiet, kas viņos tur ir labs? nekā. turklāt, lai viņus garšīgi uztaisītu, vajag diezgan lielu daudzumu eļļas.
mēs, piemēram, arī strādājam un lai gan tā, ka naudas šausmīgi trūktu, bet tāpat skatamies, kādi produkti ir uz akcijām, kas tirgū pašlaik ir lētāks un ko no tā var veselīgu pagatavot.
tos pašus kabačus un tomātus šogad gandrīz visi pakaļ meta. labi, ne visiem tā ir, bet tirgū cenas vienu brīdi bija tiešām niecīgas gurķiem, tomātiem, kabačiem u.c. dārzeņiem. un tas nemaz nav tik dārgi, ja pie tā piedomā.
ir jāatrod vidusceļš. ja autore kādu vakaru ir pārgurusi un negrib baigi taisīt ēst, loģiski, ka kko pagatavos uz ātro, bet tam nav jākļūst par ieradumu. nav arī katru dienu jāskrien uz tirgu. bet brīvdienās kopā ar meitu var aiziet uz tirgu un izvēlēties produktus, kas arī pašai mammai garšos, ievērojot to, cik maciņā ir naudas. nav jau jāpērk uzreiz ne-sezonas produkti.
mēreni ēst tos pašus kartupeļus ir labi, BET ne katru dienu vai katru otro.
26.09.2013 11:39 |

Reitings 8272
un ja cilvēks domā par maciņa saturu, tad šādi noteikti ir lētāk. nu, protams, ka ziemā nav jāpērk zemenes, bet kāpēc rudenī nevar nopirkt kabačus un pagatavot tos n-tajos veidos. un ne jau tikai tos vien. ja domā par maciņa saturu, tad, protams, ka tas aizņem laiku, izpētīt, ko nopirkt, kā pagatavot, bet to dara ļoti daudzi cilvēki.
26.09.2013 11:42 |

Reitings 8272
lai gan tā, ka naudas šausmīgi trūktu

lai gan tā nav, ka naudas šausmīgi trūktu
26.09.2013 11:43 |

10 gadi
Reitings 28
Es 11 gadu vecumā arī atteicos normāli ēst,varbūt tikai kādu dārzeni ik pa laikam iegrauzu.Un manā gadījumā pie vainas bija nevis negaršīgais ēdiens,bet gan uzmanības trūkums! Biju savā mazajā prātiņā izštukojusi,ka ja neēdīšu normāli man pievērsīs vairāk uzmanības.Un pievērsa arī!
26.09.2013 12:05 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Laid sportā pie trenera.
Iemācīs gan ko nozīmē pareizi ēst, gan fiziskais bus trenēts.
26.09.2013 12:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits