Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā māmiņas izpaužas internetā! JŪSU VIEDOKLIS

 
Reitings 558
Reģ: 22.08.2012
Minu kā piemērus 3 dažādus izpausmes veidus internetā
1) Blogs http://fotballfrue.no/ veidots kā modes un dzīvesstila,bet kopš autore ir stāvoklī, viņa labprāt izrāda bērniņa drēbes, rotaļlietas un apraksta notikumus,kas saistīti ar grūtniecību.
2) Vlogs(šobrīd nevaru atrast), tas ir video blogs,kur pārītis filmē savu ikdienas dzīvi,ko sadara kopā ar mazo meitiņu. Šobrīd gaida otro bērnu,filmē un fotorgrāfē arī punci, šos cilvēkus atradu, jo noskatījos dzemdību video. Vīrietis filmē jauno māmiņu,kura dalās dzemdību izjūtās.
3. Vietējais "Māmiņu kluba" superbēbis, kuru katru nedēļu rāda TV, šobrīd superbēbis ir sabiedrībā zināmas sievietes bērns. Katru nedē;ku ir ~ 5min.neliels sižetiņš par bērna gaidībām un gaidām pēc dzimšanas.
________________________________
Jūsu viedokļi par to!
1. Vai skatāties šādus video, lasāt blogus?
2. Saprotams,ka tas ir arī interesanti,bet kas jums ir sakāms,ka vecāki, pieauguši cilvēki,izliek apskatei savu bērnu visai pasaulei? Gan dzimušu, gan vēl nedzimušu bērnu.
3. Vai pašas veidotu blogu vai piedalītos māmiņu klubā, ja būtu tāda iespēja un māka veidot un skaisti pasniegt blogu? Kāpēc jā, kāpēc nē?
4.Vai jums neliekas,ka cilvēki,kas izliek apskatei visu savu dzīvi, sākot jau ar to kā bērns puncī aug, beidzot ar to,ko ēda pusdienās, patiesībā nedzīvo reālo dzīvi, bet dzīvo kaut kur internetā. Tu nevis priecājies par brīžiem, ko ieraugi, bet jau automātiski ķer pēc fotoaparāta,lai to iemūžinātu. Nevis izbaudi ar sirdi, bet knipsē,lai rādītu citiem...

Brīvā tēma! Laižam vaļā! Vai tas jums pieņemami vai tomēr nē.

Citam ir uzskats,ka grūtniecība un bērns ir kas skaists un gribas jau to izstāstīt visai pasaulei, citam atkal ir viedoklis,ka tā ir maza dzīvībiņa,kuru tu rādi visai pasaulei un nekad nevari zināt ar kādiem nodomiem katrs pēta Tavas ikdienas gaitas.
25.09.2013 15:11 |
 
Reitings 558
Reģ: 22.08.2012
2)Šeit ir dzemdību video, bet var atrast arī pārējos video!
http://www.youtube.com/watch?v=uLrNulUx7xc
3) Māmiņu klubs http://www.tv3play.lv/program/maminuklubs
25.09.2013 15:14 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Ja kāds izliek publiskai apskatei savu bērnu, to pašu Superbēbi, jā - paskatos, pasekoju līdzi, savu dzīvi nekad neesmu vēlējusies tā publiskot un to arī nedaru.

Veidot blogus, piedalīties Māminu klubā, gan ar foto, gan pieteikties uz filmēšanām, ir iespēja katram. Saprotu, ka tā pati bērna mācīšana iet uz podiņa tomēr ir apspriešanas vērta, jo tas nav tik viegli kā liekas, un dažus vecākus iedzen izmisumā. Ko es nesaprotu - jēgu likt publiskai apskatei savu bērnu uz poda, pie poda, bez poda, rādīt, stāstīt, kā un cik reizes pieslapinājis bikses. Reizēm saku pie sevis paldies, ka nekas tāds nebija, kad es augu, laimīga nebūtu, ieraugot savu pliko dupsi un mammas sīku aprakstu, cik reizes kārtojos uz podiņa, cik reizes pie podiņa vai biksēs.

Ne nosodu, ne atbalstu - ja kāds grib - lai stāsta, rāda. :)
25.09.2013 15:20 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
1. nē
2. katrs dara kā grib. es personīgi no ļaunas acs un lāstiem nebaidos, bet uzkatu, ka mana persnīgā dzīve apskatei nav jāizliek. varbūt tāpēc, ka klusībā domāju, ka citus tā nespētu ieinteresēt :D
3. nē. neesmu no cilvēkiem, kam patīk daudz runāt par ļoti personiskām lietām.
4. dzīvo arī reālo. tāpat kā mētelīša virinātājam arī ir sekss ar sievu. bet redz gribas pazīmēties, padalīties, dabūt kādu "Like". varbūt tāpēc, ka pietrūkst ikdienā draugu blakus, kam savus priekus un emocijas izpaust.

es neatbalstu, un arī nenosodu. katra brīva izvēle. mani šis "žanrs" neaizrauj.
25.09.2013 15:21 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Reizēm saku pie sevis paldies, ka nekas tāds nebija, kad es augu, laimīga nebūtu, ieraugot savu pliko dupsi un mammas sīku aprakstu, cik reizes kārtojos uz podiņa, cik reizes pie podiņa vai biksēs.


Gribēju rakstīt ko līdzīgu, bet nezināju, kā noformulēt.
25.09.2013 15:23 |
 
Reitings 1852
Reģ: 21.02.2010
nevienu blogu nezinaaju par taadaam lietaam, bet, paldies, tgd zinaashu un noteikti paskatiishos.Man tas viss ir interesanti un es labpraat par to lasu, skatos un intereseejos. Prieks, ka ir taadi vecaaki, kas to dara - tieshi taa iemesla deelj, ka citi var redzet, smelties idejas vai tieshi preteeji.
Pati gan es neko taadu nedaru un nedariitu. Tas viss man tomeer liekas paaraak privaati. Ir lietas, kam ir jaapaliek gimenee. Es veel vareetu kkaadus video taisiit, kad beerninam buutu kaadi 5 gadi, aatraak nee. Esmu ,laikam, tomeer maanjticiiga un uzskatu, ka mazs beernins nu nav jaaraada sveshaa aciim. tik daudz nelabveelju un skaudiigu cilveeku apkaart. Bet es saprotu, nenosotu - vecaaki ir lepni par savu beerninju un grib visiem paraadiit.
25.09.2013 15:24 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
1. neskatos video un nelasu blogus. It īpaši nepatīk tas superbēbis.

2. ļoti nepatīk, ka paziņo par grūtniecību tikko knapi 2 svītras testā redzamas, bet vēl nemaz pie ārsta nav būts, uzskatu, ka pirmie 3 mēneši nav jākladzina apkārt, ka stāvoklī.

Tāpat nepatīk, ka tikko dzimušus mazuļus liek apskatei visos sociālajos portālos, nu kā minimums 3-6 mēn savējo neliktu un negribētu, ka kāds cits ieliek kādu bildi.

3.pati blogu neveidotu, man ātri apniktu un viss panīktu tas blogs. :)

4.nu katrs jau dara kā grib, tāpat neko nevaru tur ietekmēt un izmainīt.
25.09.2013 15:26 |
 
Reitings 1852
Reģ: 21.02.2010
bet latvieshi jau vispaar taadi kautri. Skatijos youtubee daudz video ar maajas dzmediibaam. Viirs filmee un sieva kliedz. Redz, es laikam kautreejos tomeer, negribeetu, lai mans viirs ar kameru staav tur un filmee. :D
25.09.2013 15:27 |
 
Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
1. es skatos superbebi, jo man ir aktualas sadas temas. tada veida es macos, piemeram, k. hela bija pie lienes un radija mazula hendlingu. jasaka, ka ik menesi iztereju pietiekosi lielu summu mazula veselibas aprupei pie darga arsta un man nav tadas naudas, lai apmekletu visas tas n-tas lekcijas par berniem.tas ir veids ka es izglitojos. esmu loti prieciga, ka jaunajam maminam ir iespeja musdieniga veida(nelasot zinatnisko literaturu, kas nereti ir garlaiciga) izglitoties!
2. no vienas puses man ir interesanti paskatities, palasit ka citam berni attistas konkretaja vecuma, no otras puses es neatbalstu zidainu bildes , piemeram, draugiem.lv lidz gada vecumam.
3.ne, jo es esmu intraverts cilveks un stasanas kameras prieksa sevi paraditu no sliktas puses, jo nervi uzdarbotos:D
4. sada vai lidziga veida doma man radas pec tas fotbal bla bla bloga apskates. ta vien skiet, ka vina to vien dara ka bilde edienu un skaisto interjeru un mantas, kuras iegadajusies. visos citos gadijumos es ta nedomaju.


pietam ja nebutu cilveku, kas liek publiskai apskatei sadas temas, butu ka psrs laikos, ka seksa nav, bet berni dzimst!:D
25.09.2013 15:29 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
4. Patiesībā, nē - es domāju, ka viņi dzīvo tikpat reālu vai pat reālāku dzīvi nekā mēs un ķer brīdi bildēs, video, nevis ar domu visiem atrādīt, bet tieši priekš sevis un labprāt padalās notiekošajā arī ar citiem. Visi vecāki taču ir lepni par saviem bērniem, vieni sajūsminās piezvanot otrai pusītei un lepojas divatā, citi ieliek internetā - lūk, mana bērna pirmie soļi.

Personīgi man visi šāda veida blogi un ieraksti dalās divās daļās - vecāki, kuri labprāt dalās pieredzē, nav nekā slēpjama, godīgi pastāsta visu, kas un ka bijis, ar tādām neviltotām emocijām, kur pat patīkami lasīt kā mamma grib galvu pret sienu dauzīt, jo tās ir pazīstamas emocijas. Otra veida logi ir tādi ar pieskaņu, nu, ja jau visi liek, tad es arī - še, bilde, divi teikumi, es arī esmu kruta blogotāja, apjūsmojiet arī mani. Tādos blogos pat patīkamas emocijas neizsauc raksts, bilde par bērna pirmajiem solīšiem, vairāk pie sevis nodomāju ''nabaga bērns''. Varbūt vienkārši ir cilvēki ar dabīgu talantu un cilvēki bez talanta to visu iznest un pasniegt pasaulei. Nemaz nerunājot par cilvēka dabu kā tādu - ekstravertie un intravertie. Es vairāk pie intravertajiem piederu, tādēļ šādas vēlmes noteikti nav, jo savu bērnu uztveru par daļu no sevis, kaut ko svētu un pus pasaulei neizbazūnējamu. Ja kādreiz ar kaut ko pa pus pasauli zīmēšos, tad tie būs mani sasniegumi nevis bērni.
25.09.2013 15:38 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Superbēbīti kādreiz skatījos, kad nebija sabiedrībā pazīstama sieviete..patika..bet vai es pati gribētu piedalīties? noteikti nē. Es esmu es,bet tikko dzimis bēbis ir tikko dzimis bēbis.
Mazs neaizsargāts bērniņš plašajā neta pasaulē man tomēr liekas nepieņemami. tāpat kā dr.lv saliek punča bildes speciāli utt.. nu man tas nav pieņemami. jā, ja kāds pasākums un bildes, bēbis vai punčaina mamma nobildēta- jā okej, bet nejau speciāli punča un jaundzimušā bērniņa foto visiem jāliek apskatei. Īsti neticu visiem lāstiem un ļaunajām acīm, bet tomēr labāk neizaicināt likteni.:D Gribētos pasargāt savu mazo knibucīti no visiem un visa.
Bet nu katrs dara kā grib..cilvēki ir tik dažādi.
25.09.2013 15:39 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
1. Neskatos video un nelasu tādus blogus - neinteresē.
2. Man šķiet, ka tas nav vajadzīgs. Ok, ja paziņo vēl kko tādu, piemēram, sava bloga lasītājiem, ka lūk, tāpēc būs mazāk rakstu, jo citas prioritātes parādās utt...tas vēēēēl man liekas pieciešami. Bet tas, ka pēc tam blogā, kurš vispār sākotnēji bijis par citu tēmu, 9 mēnešus bez maz notiek atskaite par bērnu un tiek iemūžināts viss, viss, viss, kas ar to saistās, tad dzemdības pašas un pēc tam katra bērna kustība, atrauga piemēram, tajos pašos dr.lv uzreiz salikta albumā utt - nu man tas liekas pilnīgi nevajadzīgi. Kamdēļ visai pasaulei tas būtu tik detalizēti jārāda un jāstāsta?
3. Nē. Tieši jau iepriekš minētā dēļ - man neliekas vajadzīgs visai valstij vai pasaulei atspoguļot kaut ko tik intīmu pārim kā bērna gaidīšana vai bērna piedzimšana. Tā ir mana privātā dzīve un manas ģimenes privātais, intīmais brīdis/laiks.
4. Nu...tad man liekas, ka par prioritāti ir kļuvis nevis pats notikums, bet tā atrādīšana citiem(pie tam, kaut kādiem tūkstošiem svešinieku internetā).
25.09.2013 15:40 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Uz pirmajiem 3 jautajumiem nevaresu atbildet, jo nav tv majas un nesekoju nevienam bogam, pat ne maminu.

2. Mani noteikti neuztrauc, ja kads izliek savu punci/bebi publiskai apskatei. Ta ir katra darisana. Protams, ja to daritu kads man tuvs cilveks, noteikti izteiktos, ka man tas nav pienemami. Pati neliku ne grutniecibas bildes, ne mazula bildes neviena portala un netaisos likt.
3. Neveidotu un nepiedalitos, jo man tas nav vajadzigs un ir tik daudz citu gribetaju.
4.Ne, man tas neliekas divaini. Mani vsp maz kas parsteidz saja pasaule.
25.09.2013 15:47 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Man patīk ... Patīk lasīt par reāliem cilvēkiem un reālu pieredzi :) Arī pati labprāt piedalītos kādā projektā , neesmu kautrīga esmu atvērta , neliegšos man patīk uzmanība ... Dalīta bēda ir pusbēda un dalīts prieks dubultsprieks ...
No šādiem video/blogiem/ pārraidēm mēs varam mācīties un smelties daudz noderīgas informācijas... Ja nu es , piemēram, galīgi nezinu , kā man , kādā situācijā rīkoties , es vienmēr varu meklēt atbildes i-netā ...
Runājot par cilvēkiem , kas publisko savu dzīvi. Nē, nedomāju, ka viņi nedzīvo savu dzīvi .... Tieši pretēji, viņi daudz ko dara līdz ar to ir ko fotogrāfēt un publicēt, ja Tu visu dienu sēdi mājās pie tv , ar ko tad Tu vari padalīties un parādīt citiem !?

Tā kā kaķu lāstiem u.c šāda veida lietām es neticu, tad neredzu iemeslu kapēc nevarētu rādīt bērna bildes !? Cita lieta , ka es nelaistu svešus pavisam maziņam klāt, dēļ baciļiem un vīrusiem, bet uzskatu ka virtuālā vide nevar kaitēt, vienīgi, mani bieži pārsteidz lielais negāciju daudzums ap šāda tipa bildēm/video, nepatīk nelasi/neskaties...
25.09.2013 15:47 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Neatbalstu intīmu brīžu publikācijas , kā katrs kakā un čurā , kā arī pilnīgi pliku bērnu fotogrāfēšanu, kājstarpe ir jāpiesedz jebkurā vecumā un vienīgā lieta, kas mani tiešām kaitina ir pliki bērni pludmalē , man tas nešķiet ētiski bērns ir tāds pats cilvēks , kā mēs. Kas būs ja visi veči sāks Majoros ar plikiem krāniņiem drasēt apkārt !?
25.09.2013 15:53 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Uzskatu, ka sava ģimene, bērns it īpaši, ir jāsargā. No liekas uzmanības, nezināmu cilvēku domām tajā skaitā, tāpēc man, piemēram, vispār nav saprotama vēlme izrādīt savus mazos, grūtniecības bildes un tamlīdzīgi.
25.09.2013 15:58 |
 
Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Grūtniecības laikā reti kuram teicu, ka esmu stāvoklī, visus šos 9 mēnešus par mūsu ģimenes pieaugumu zināja tikai paši tuvākie draugi un radi, darba kolēģi.

Visu 9 mēnešu laikā nevienā no sociālajiem tīkliem neparādījās neviena punčbilde. Kāpēc? Jo mūsu ceļš līdz šim mazajam brīnumam bija smags, nevēlējāmies, lai svešas acis skatās un domā nezkādas domas.. Dikti, dikti sargājām to pašu dārgāko!
Arī tagad, kad viss jau aiz muguras - lielākā daļa cilvēku nemaz nezin, ka nu jau esam trīs :)

Tagad, kad Mazā jau guļ ratiņos, varu dalīties pieredzē par grūtnieču štellēm.

Par zīdaiņa bilžu publiskošanu internetā - pat neizteikšos! Savu bērnu sargāju no svešām acīm un vismaz līdz gada vecumam nekur šādas bildes neparādīsies.. Katrā ziņā katra māmiņa rīkojas tā, kā uzskata par pareizu, ne man tiesāt un nosodīt!
25.09.2013 15:59 |
 
Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
1., 2. punktam līdzi nesekoju :)

Māmiņu klubā gan šad tad paviesojos, pat vīram tagad svētdienu rītos ir rituāls skatīties šo pārraidi no rītiem :D
25.09.2013 16:00 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Man arī labāk patīk, ka Superbēbis ir nezināmu cilvēku bērns, jo tagad, kad ir Liene, man reāli tracina, jo pirms tam izkladzina delfos un citur, ka depresija pēc bērna, bet pēc tam superpozitīva atkal, vēl vairāk tracina, ka viņai viens bērns jau ir, bet redz depresija, jo neko nemāk, saprotu, ka var aizmirst, bet ne jau visu un ko tad lai dara tie, kam pirmais bērns.
25.09.2013 16:02 |
 
Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Neskatos un nelasu neko par šo tēmu. Man rodas iespaids, ka cilvēkiem ir kaut kāds uzmanības deficīts, ka vienalga kādā veidā visu laiku jāpievērš sev uzmanība un jāgaida uzslavas no anonīmiem cilvēkiem. Ja nevar savādāk, tad iebāzīs kameru starp kājām, lai var youtubē parādīt, kā dzemdēja. Saliek tās bildes vai video, kas rāda pilnīgi visu, ko vien bērns ir darījis un tad gaida, ka visi pūtīs un elsīs, cik Jānītis smuks pie poda ar pliku dibenu izskatās, un ja kāds pasaka, ka varbūt nevajadzēja rādīt, tad sacepās un sāk braukt virsū par to, kā var nesajūsmināties par ko tādu. Man liekas, ka 99% no visiem tiem mirkļiem kaut ko nozīmē un kā kaut kas satriecošs šķiet tikai mātei pašai. Rodas iespaids, ka mūsdienās cilvēkiem vārds ''privāts'' ir svešvārds - viss ir visiem jāparāda. Ja pati gaidītu bērnu vai kādreiz vispār plānotu gaidīt bērnu, neko tamlīdzīgu nedarītu, jo uzskatu, ka šis notikums skar mani un manu vīrieti, jo tas būtu mūsu bērns. Pat saviem radiem neietu atstāstīt katru sekundi no gaidību laika. Protams, slavenībām neizdodas nosargāt savu privātumu un es negribētu būt Midltones vietā, kad viņa gaidīja bērnu vai taisījās dzemdēt.
25.09.2013 16:10 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Liliii, man liekas, ka panika ar mazu bēbīti ir iespējama, vienalga - pirmais vai piektais bērns, tomēr nav jau visi vienādi un pēcdzemdību depresija var būt neatkarīgi no tā vai visu māki un zini vai neko nemāki un nezini. Es jau tagad vairākas lietas par tikko dzimušu mazuli esmu aizmirsusi, jo tās man nav kādu laiku aktuālas bijušas. Un par Superbēbja video MK - ja sižets tiek filmēts, piemēram, par pārtiku, ko drīkst ēst māmiņa barojot ar krūti, tad par to arī jābūt, par pēcdzemdību depresiju būtu cits video. Un arī - cik tad ilgi filmē, uz to brīdi jau var/vajag saņemties. Bet jā - piekrītu, ka pārāk salkani tas viss mēdz būt. Uzsvars uz paniku, manuprāt, tiek uzlikts, lai mierinātu citus vecākus - ka - lūk, arī šajā ģimenē ar superbēbi var iestāties panika, mamma tāda pati vien ir kā jūs citi utt. Ja tikai tos pozitīvākos un ideālākos kadrus, notikumus savāktu vienkopus, puse jauno vecāku ieslīgtu vēl dziļākā depresijā, jo liktos, ka visiem citiem viss notiek ideāli, tikai viņi tādi nejēgas.
25.09.2013 16:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits