Sodien tiesi parskatiju savu budzetinu. Bet es nekad ta nenodzivojos, lai butu no algas lidz algai. Tagad domaju ka palielinat ienakumus un samazinat izdevumus. Samazinat varetu atmetot smekesanu, katru dienu viena pacina cigaresu 5,20 eiru.
Makā pašlaik kādi 17 ls, kas skaitās daudz, jo makā nauda īsti nekad nav, jo visa nauda kartē.
Tā kā kartē vairāk kā pietiekoši, tad problēmu līdz algai galīgi nav iztikt, nenodzīvojos nekad līdz pēdējam santīmam un naudu krāju, bet summu gan labāk neminēšu. :)
Makā man ir tikai kādi 50 sant, naudu makā neturu, jo savādāk sanāk iztērēt, tapēc visu pērku ar karti :)
Un uz kartes ir daudz vairāk kā pietiekoši un alga ir nākošnedēļ!
Mūsu kopīgajā ģimenes budžetiņā vēl ir iekrājies paprāvs žūksnītis, kas gan it kā paredzēts ceļojumam, bet daļu no tā mierīgi var novirzīt sadzīvei, ja nu kas. Tomēr tas ja nu kas nepienāks, jo draugam alga rīt, tātad ceļojuma šopingam paliek iekrājumiņi. :D
Makā ir tikai sīcene, zem lata, jo naudu makā neturu. Uz kartes man vienmēr +/- konstanta summa mēneša beigās paliek - apmēram vienas mēneša algas apmērā. Man patīk apzināties, ka ja nu kas, nebūs pa pasauli jāskraida aizņemties.
Man bija atvaļinājums augusta sākumā, tāpēc šī mēneša alga bija krietni mazāka. Jua sāk pamazām iestāties panika par to, kā lai izvelk līdz 10.ajam. Būs uz drauga kakla jāpadzīvo.
Ka saku stradat, ta momenta naudu atliku un neko neterejos. Tgd esmu labi iekrajusi un lidz algai noteikti nav pirksts jasuka:D
Bija laiki, kad dzivoju no algas lidz algai, bet tas tapec, ka nepratu ar naudu apieties.
Man vēl ir pāris simti kontā. Bet līdz algai ar vēl pāris nedēļas. Man kā kuru reizi, citreiz visa nauda beidzas jau nedēļu pēc algas un tad 3 nedēļas pilnīgs tukšums. Dažreiz pirms algas ieskaitīšanas kontā pusštuka, ja neesmu neko tērējusi
Labs. :D Identiski manai situācijai. :D Bet nu, draugam nesen bija alga, man arī vakar sava naudiņa ienāca, bet tā jau teorētiski ir iztērēta, jo sasūtīju sīcim visu ko. Makā man palika apmēram 5ls, jo tikko no veikala atnācām.
Nedēļa līdz algai,kādi 70 Ls ir,bet nu ne ko darīt..apbrīnoju tās,kas māk taupīt,krāt,galīgi nesanāk,viss aiziet pa kredītu,maksājumiem un dzīvošanai. Vienīgais pluss ir bērna konts,kam netieku klāt,vismaz tur ir uzkrājumi :D
Man nebūt nav liela alga, bet nekad nav tā, ka būtu jāknapinās līdz algai. Man vienkārši ir ļoti maz spontānu pirkumu un jau atstrādāta sistēma - par īri apm. tik, par pārtiku apm. tik, transportam tik un pārējais, kas paliek pāri - apģērbam un sīkumiem. Nekad nebūs tā, ka atdošu pus algu par skaistām kurpēm un atlikušo mēnesi grauzīšu sausas maizes garozas :D