Pie burkāniem parasti lieku krējumu un majonēzi 1:1... Garšīgi ir ar puraviem :) Eļļa vairāk pie kāpostiem piestāv, manā skatījumā :) Bet reizēm arī pie burkāniem..
Es parasti ieleju trauciņā valriekstu eļļu (var arī olīveļļu), iespiežu ķiplokus, pievienoju pētersīļus (kaltētus, bet var arī svaigus). Visu samaisu kopā, lai garšas savelkas. Sarīvēju burkānus un samaisu kopā ar to ķiploku eļļu, pievienoju sēkliņas (ķirbju, saulespuķu). Ņamma :)
veselīgāk būtu noteikti ar olīveļļu
es lieku klāt majonēzi, nevis krējumu, jo tā garšo labāk. bet, ja tās nav, var, protams, likt arī krējumu.
es gan parasti nelieku sēkliņas, jo draugam negaršo. spiežu klāt ķiploku.
Ja burkānu ar ķiplokiem, tad lieku tikai majonēzi. Ja mājās ir, tad citeiz lieku klāt vēl konservētus zaļos zirnīšus vai saulespuķu sēkliņas.
Uzrakstīšu arī citus salātus, kurus taisu ar burkāniem. Varbūt kādai noder.
Burkāns+kāposts+eļļa+citrona sula;
Burkāns+sakņu selerija+ābols+skābais krējums;
Burkāns+melnais rutks+skābais krējums
Un uzkodām sāļajos karotītēs pildu - vārīts burkāns+siers+ķiploks+majonēze. Dekorēju ar pētersīli.