Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Krievi,to attieksme pret latviešiem

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas!

Tad nu man šodien uznāca pārdomas par krieviem Latvijā.

Gadījās situācija - lai brauktu mājās,stāvu rindā.

Viens busiņš aiziet pilns,es sanāku pirmais cilvēks rindā uz nākamo. Nekas,nolemju piesēst ~1m attālumā no turienes,kur tikko stāvēju,jo tomēr kāds brīdis būs jāgaida.

Pēc laiciņa pienāk busiņš,es jau piecēlos kājās,taisos kāpt pirmā,man pieiet priekšā tā,kas stāvēja aiz manis un krieviski paziņo "jūs kāpsiet tikai pēc manis". Tad nu būdama labā omā,atbildēju - ""nu okay" un šī vēl turpina,saka - "izdomāja līst man priekšā,dāmīte atradusies". Es saglabāju mieru,normālā tonī atbildēju - "es atvainojos,bet jūs labi zināt,ka stāvēju jums priekšā nevis aizmugurē,es tikai uz mirkli biju apsēdusies". Šī man sāk bļaut virsū krievu valodā,ka pati esmu vainīga,ka biju apsēdusies un man vispār vairs neesot vietas rindā. Nu WTF,bet ne jau par to visu ir stāsts.

Tātad,to visu cik varēju,tik laidu gar ausīm,nu iekāpām abas busā,kamēr viņš pildās ar tautu,šī man turpina bļaut virsū kaut ko krieviski,es MIERĪGI atbildēju "es atvainojos,bet es nesaprotu krievu valodu,ja jums kas sakāms,sakiet to valsts valodā" un tajā brīdī man likās,ka šī man tūlīt bezmaz kraus ar kaut ko :D

Turpinājumā dzirdēju frāzes - citēju - "ko vēl ne! Mūžam latviski vārdu neteikšu",
"ja jau tu nesaproti krievu valodu,tu laikam esi debīla",
kā arī kronis visam - "jau jau tu (t.i. latvietis kā tāds) reiz savā valstī ielaidi mūs krievus,tad tagad ciet klusu,maita,runāšu kādā valodā gribēšu" un vēl kaudze nekulturālu teikumu,un viss,saprotams,pa russki.

Es atturējos vispār vairāk ko bilst,bet viens krievu džeks tik no aizmugures viņai pakaļ "praviļna,praviļna govoritje".

Nu viss tas,protams,bija viens liels WTF,bet....

Jums arī ir nācies saskarties ar šādu klaju rupjību?
Neesat ievērojuši,ka tieši krievu tautības cilvēki savos izteikumos un darbībās mēdz būt bezkaunīgāki par latviešiem?
Vai es te viena tāda esmu,kurai to gadījies redzēt?

Galvenais,ka nav jau pirmā reize,ka dzirdu krievu tautības cilvēkus,esam nepieklājīgus tieši pret latviešiem. Turklāt,nu okay,ja tā sieviete būtu bijusi vēl vecā kaluma padomju laika cilvēks,bet viņai bija ap 30-35,ne vairāk!

Ar vienvārdsakot,vēlos tikai vēl piebilst,ka absolūti NEizjūtu nekādu naidu pret krieviem,man pašai ir daudzi šīs tautības paziņas,kuri ir tiešām lieliski cilvēki; Viņi savā starpā runā krieviski,bet arīdzan apzinās,kurā valstī dzīvo un to ciena. Šis viss tikai mani uzvirzīja uz nelielām pārdomām!
16.09.2013 16:00 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nevis meklē kašķi te, bet sāc pelnīt un iegādājies savu braucamo, nebūs jābrauc ar stulbiem, smirdīgiem un kādiem tur vēl krieviem! :D
16.09.2013 16:03 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
nē, šādu es neesmu neko piedzīvojusi.
vienreiz man pie mājas vecene krieviska kaut ko bubināja, ka es vingroju pie sola, kur citi reizēm sēž.
es nobļāvos, lai iemācās latviski vispirms runāt.

ja man kāds krievs ko saka dusmīgi, vienmēr saku, lai runā latviski.

bet ja man šāda situācija būtu, es laikam pašā sākumā būtu viņai parādījusi pie deniņiem un sākusi smieties, lai apkārtējie ar brīnās par to psiho.
16.09.2013 16:04 |

Reitings 1440
becky,es tak nemeklēju kašķi :D Vienkārši padalos redzētajā un pajautāju,kā ir ar jums,vai arī ko tādu sanāk piedzīvot.
16.09.2013 16:04 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Neesat ievērojuši,ka tieši krievu tautības cilvēki savos izteikumos un darbībās mēdz būt bezkaunīgāki par latviešiem?

Nē. Es esmu novērojusi šādas lietas:
1) Ir attiecīgas vietas, kur pulcējas cilvēki (vienalga, kādas tautības), kuriem pietrūkst pieklājības (nav ieaudzināts bērnībā; smags liktenis un gribas uz pārējiem to izlikt utt.). Sabiedriskais ir viens no tiem.
2) Kādu attieksmi dod, tādu arī saņem pretī - tas ir nedaudz pretstatā pirmajam punktam, jo, lai cik daudz es būtu braukusi sabiedriskajos, neatceros īpaši daudz gadījumu, kad man kāds brauktu virsū.
16.09.2013 16:05 |

Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
Par konkrēto gadījumu stāvēšanu rindā - tas laikam ir daudziem krieviem, jo man pašai reiz pasta nodaļā norādīja, ka rindā stāv nevis sēž. Stāvot rindā ir dzirdētas līdzīgas frāzes, ko krievvalodīgas seniores velta citiem pasta klientiem.
16.09.2013 16:07 |

Reitings 1440
Margo - par nr.2,konkrēti transporta līdzeklī šis arī man ir pirmais gadījums. Ne jau par to situāciju ir runa,bet gan par tiem viņas argumentiem,no kuriem izriet,ka latvietis praktiski nav nekas.
16.09.2013 16:07 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
mani krievi vairs kkā neaizķer. kādreiz asāk reaģēju uz šo tēmu, bet kopš ilgu laiku strādāju krievu kolektīvā, esmu apradusi ar viņu temperamentu un izpausmēm. esmu pati labi iemācījusies krieviski, uzksatu to tikai par savu plusu. varu, ja gribu principiāli nerunāt krieviski, bet, ja vajadzēs nolikšu pie vietas arī viņu valodā, tā, ka maz neliksies.
strādāju tādā iestādē, kur esmu samācījuesies arī 3stāvīgos lamuvārdus! :D tos gan neesmu izmantojusi! :D
un vispār pat nu jau varētu iedomāties sevi attiecībās ar krievu tautības vīrieti.. iepriekš likās, ka nekad!! :D
16.09.2013 16:08 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
krievs, tā jau ir diagnoze....
16.09.2013 16:09 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tā saķērusies ar nevienu īsti neesmu, ir gadijies,ka uz ielas nolamā krievu valodā par to,ka uzskrien man virsū, ka es neskatoties kur eju utt.

Man atmiņā ir palicis viens smieklīgs gadijums,kad laikam tas bija GC kaut kādā veikalā, neatceros kurā. Iegājām ar omi, kaut ko skatamies, pienāk pārdevēja un krievu valodā prasa vai var kā palīdzēt, es atbildēju - latviski,lūdzu,varētu? Un uz to pārdevēja dumi pasmaidija, noteica,ka nerunā latviski un aizgāja apsēdās savā stūrītī :D

Es vairāk nesaprotu to, kāpēc latviešus,kas nezin krievu valodu nepieņem darbā, bet krievus,kas nezin latviešu valodu - pieņem? (t)

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Ja tā būtu bijusi latviešu tante un visus apvainojumus būtu izteikusi skaidrā latviešu valodā, ko tas mainītu? Jā, ir atsevišķi dumji krievi, bet tikpat dumji mēdz būt arī mūsu tautieši. Tas, ko psihās krievu tantiņas brēc, ir pilnīgākais bullshits un parāda viņu vājās zināšanas un loģisko domāšanu kā tādu.
Nekad tādas situācijas neņemu par pilnu. Ir tāda cilvēku kategorija un viss, katrā tautā.

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Vispār man tāds pēdējais uzbraucošais gadījums bija, kad sēdēju uz soliņa un šo to darīju. Pienāca mana vectēva vecuma vīrietis (latvietis) un sāka kantēties klāt. Pirms smēķēšanas pavaicāja, vai drīkst, es atteicu, ka nē - un tad sākās manis nolikšana (latviski) gan par to, ka man traucējot dūmi, gan par to, ka (it kā) nepieklājīgi runāju utt. Tā kā.. kaut kāda nepieklājības savilkšana ar tautību nešķiet sakarīga.

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es pretīgu attieksmi esmu piedzīvojusi no dažādu tautību cilvēkiem.

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
MONRO! NĀC ŠURP! Jūtu, ka te būs šodienas ekšens.

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
tik traki starpgadījumi sab. transportā man nebija, bet tie, kas bija, bija ar latviešiem. vienu reizi iekāpa kaut kāda garīgi slima (nu, es tā pie sevis nospriedu) sieviete, kas visu ceļu ļoti skaļi runāja pati ar sevi, sūdzoties par seksu ar savu vīru ļoti netīriem vārdiem, visiem klātesošajiem vīta ausis un šoferis viņu izmeta. tad vienreiz pustukšā autobusā latviešu tantiņa izdomāja mani izmest no sēdvietas jo tā sēdvieta pienākoties viņai, un piedevām nolamāja. es tad arī varēju uzbliezt sašutuma pilnu diskusiju par nekaunīgajiem latviešiem.
tavā vietā es vnk paklusētu, nevis provocētu acīmredzami nelīdzsvarotu sievieti.

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Domāju, ka ne tautība pie vainas , vienkārši, pa lielam jau nav citas tautas kurai mūsu valstī traci celt, bet šeit vietā būtu , kā mana omīte saka:"Dieviņam ir visādi".
Latvieši jau Anglijā arī diez ko pieklājīgi neuzvedas, bet vai tapēc mēs visi būtu zagļi un šmurguļi ? ... ( Viela pārdomām .... ).

Man nav pretenziju, pret kādu nāciju vai tautību, man ir pretenzijas pret nekulturāliem un apkārtējos necienošiem, indivīdiem !
16.09.2013 16:11 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Tā ir, ka ciemiņiem atļauj par daudz!
16.09.2013 16:12 |

Reitings 459
Reģ: 02.11.2011
Man ir tik daudz līdzīgu situāciju bijis, ka vnk vāks, bet man ir talants atpakaļ dot ka nemetas ;D
Patiesībā, nedrīkst teikt, ka tikai krievvalodīgie ir nekauņas, arī latvieši tādi ir. Abās tautībās ir pa kretīnu baram.
Man darba vietā strādā dažas ļoti feinas krievvalodīgās sievietes (dažas ir īstenas krievietes) un viņas ļoti labi komunicē latviešu valodā. Es redzējusi kā latvieši viņām reāli uzbrauc augumā ne par ko. Un tas ir tizli, ka LV ir šī problēma, nerespektēt vienam otru un tā kulūru.

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Vispār jau ir gan saistība ar tautību. Krieviem ir ekspresīvāka daba, tāpēc viņi vairāk izrāda emocijas uz āru, arī negatīvās. Latvieši ir intraverti, tāpēc biežāk noklusēs, izvairīsies no konflikta. Tas tāpēc, ka latviešu gēnos ir vairāk ziemeļnieku, bet krievu - dienvidnieku un visādu citu piejaukumu, kas atbild par straujāku dabu.

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Cilvēki, kas gaida rindās uz sabiedrisko, pie bezmaksas ārsta, pastā utt. parasti ir kašķīgi, jo vienmēr kāds būs, kas gribēs palīst pirmais. Plus tiem diviem pirmiem vēl aktūts līdzekļu trūkums kas nereti iet kopā ar audzināšanas un izglītības trūkumu, tāpēc tā arī sanāk.

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Ance, beidz brēkt !!! Es jau esmu te :D :D
16.09.2013 16:13 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits