augstākā izglītība - obligāta?

10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
Šodien satiku sen neredzētu paziņu, pie tējas tases sākām pļāpāt par dzīvi un darbu, un biju pārsteigta cik daudz viņa sasniegusi pa šiem pāris gadiem. Viņai tikai nesen palika 24 gadi, bet jau bija iekārtojusies dzīvē, ar stabilu darbu, labu atalgojumu, laimīga un tas viss - bez augstākās izglītības.
Tas man lika domāt, ka augstākās izglītības nozīme mūsdienās ir nedaudz pārspīlēta. Mans kaimiņš strādā mašīnas servisā, kaut ieguvis 2 augstākās izglītības. Protams, ka prestižā darbā tevi bez ''papīra'' nepieņems, bet ja ar laiku vari izsisties uz augšu arī bez tā, tad kāpēc mācīties?
Kādas ir jūsu domas? ir kāda, kas strādā bez augstākās izglītības, kā veicas vai neveicas? Man kā esošajai studentei interesē paklausīties kā iet tālāk dzīvē :D
14.09.2013 16:52 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
dorothea, tāpēc, ka bieži vajag pieredzi nevis pliku diplomu, nereti ir tā - kamēr vieni apgūst teorētiski, citi apgūst praktiski strādājot, ideāli, ja ir abi. Parasti, ne vienmēr, svarīgāka ir pieredze, lai nav jāmāca viss no jauna darbiniekam.
16.09.2013 19:07 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man šķiet, ka šī diskusija ir iegājusi galējībās. Protams, ir cilvēki, kuriem arī bez augstākās izglītības labi veicas, es tādus pazīstu, bet te jau izklausās, ka tādi ir vairākums, kamēr Rimi kasēs vieni vienīgi universitāšu absolventi sēž.
Manu paziņu lokā ir viens spilgts piemērs, kad puisis ir izsities un pieprasīts savā jomā, lai arī vēl ļoti jauns un bez augstākās izglītības. Bet tā ir viņa sirdslieta.
Citi paziņas ar vidusskolas izglītību strādā veikalos un kafejnīcās. TAS ir vairākums.
16.09.2013 21:25 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
57days, protams, ka šur tur ir tiešām labas un interesantas programmas, es vienkārši tā virspusēji skatos uz to, ko man, kā potenciālam augstskolas studentam, piedāvā. Tas smieklīgais vārdiņš `profesionālais` bakalaurs no akadēmiskā atšķiras ar viena mēneša praksi un tas NAV profesionāls bakalaura absolvents, manuprāt!

Un neapšaubāmi vislabākie ir tie, kuri mācās to, kas ir viņu sirdslieta, vienalga - augstskola, profesija vai tikai vidusskolas iegūts profesijas diploms.

Mani personīgi šokē vairākuma (in general cilvēki, mūsu sabiedrība) nostāja pret profesiju apguvējiem, ka tie tādi laika notrallinātāji vien ir un liekami vienā plauktā ar tiem, kuriem bijis slinkums pabeigt vidusskolu, zemāki par bakalaura dējējiem.

Jā, man patīk šī diskusija un man ir interesanti. Nē, es nenoniecinu nevienu, kuram sava augstskola un programma ir otrās mājas, neuztveriet personiski!
17.09.2013 19:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits