Es zinu daudzus veiksmes stāstus, kur cilvēks ap pliku pamatskolu ir ticis tālāk nekā citi ar augstskolas diplomu. Zinu arī cilvēkus ar augstāko, kuri strādā veikalā. Daudz ir atkarīgs no paša - meitene pēc vidusskolas sāka strādāt nelielā uzņēmumā ar necilu algu, tagad krietni pakāpusies pa karjeras kāpnēm, ar darbu un centību apliecināja sevi, tagad pelna iespaidīgi, vadības labā roka. Daudz nosaka arī veiksmes faktors - būt īstajā laikā un vietā, satikt īstos cilvēkus. Ar pamatsk. izgl. sēdēt stūrī un raudāt, ka nav darba - vai strādāt, uzkrāt pieredzi, zināšanas un izsisties augstāk. Ar augstsk. diplomu var strādāt ne tik izcilus darbus, par kādiem sapņoja, bet tomēr - strādāt, iegūt pieredzi, lai nav ''pliks'' diploms, jo daudzi skatās uz pieredzi, prasmēm, ne diplomu. Nu, var jau iet bravūrīgi pa ielām un kladzināt, ka man, lūk, ir diploms, bet visi maitas, neviens nemaksā miljonu, kas pienākas ar šo diplomu kabatā.
Cilvēks arī bez diploma var sasniegt daudz, tas ir mans uzskats, bet es nenolieku tos, kuriem ir vēlme, vajadzība pēc augstākās, kā arī - nenolieku tos, kuriem tās nav. Dzīve ir gara, mācīties var paspēt vienmēr, ne visiem tā ir vajadzība, kamēr citiem tas ir dzīves mērķis.
Murgaini sanāca.