Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vistas zupa

 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Tā kā receptes.lv nestrādā, tad jautāju palīdzību jums. Izlēmu, ka gribu šodien uztaisīt. Bet ko bez vistas vēl tur vajag? Esmu aizmirsusi. :D
14.09.2013 14:18 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
up
14.09.2013 14:37 |
 
Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
nūdeles, burkānus, cik atminos.
14.09.2013 14:40 |
 
Reitings 101
Reģ: 09.01.2010
Ieliec vārīt vistu, pieliec vienu kubiņu.. kad izvārījusies, ņem laukā.. ieliec kartupeli, burkānu.. es vēl pielieku mazliet makaronus.. nu, un ja vajag, pieliec vēl vienu kubiņu.. ja ir kāds saldēt zaļums, to pieliec) āā, un beigās tad visam pieliec to vistu klāt)
Es daru tā, parasti sanāk garšīgi)
14.09.2013 14:41 |
 
Reitings 2329
Reģ: 25.02.2011
Taisu pēc Sabīne- receptes. Garšīgi!
14.09.2013 14:53 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Divām personām:
Lieku vārīties divas nomazgātas vēsā ūdenī vistu kājiņas. Vāru līdz gatavs, laika gaitā pievienojot lauru lapu un pāris veselos piparus. Kad gaļa gatava, izņemu kājiņas, atkauloju, turpinu buljonā vārīt kartupeli smalki sagrieztu, burkānu ripiņās, seleriju, var variēt ar puķkāpostu, kāpostu, brokoli. Un beigās pievienoju vēl atkauloto vistu kā arī sāli. Pasniedz ar daudz zaļumiem. Voilā.
14.09.2013 14:54 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Es ielieku vārīties svaigu vistiņu. Kad vistiņa gatava - izņemu no katla, salieku burkānus, zirnīšus (bieži vien saldētos burkānus-zirnīšus no paciņām), kartupeļus, rīsus (kādu pus sauju), kādu lauru lapu, sāli. Vistiņu atkauloju. Kad viss izvārījies, pielieku klāt vistiņu, ja ir - arī kādu zaļumu. Protams, ar sastāvdaļām var variēt, citreiz lieku makaronus, nelieku burkānus, pielieku kons. zirnīšus utt.
14.09.2013 14:54 |
 
Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Es vēl lieku kausēto sieru kādas divas ēdamkarotes nobeigumā.
14.09.2013 14:58 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Līdzīgi ka mineja meitenes. taču es lieku svaigus rīvētus burkanus ko mazliet apscepu, ari sīpolus apcepu. Varot buljonu ielieku sarkano sīpolu ar mizu, iko velak iznemu ārā, lai dzidrs buljons būtu.
14.09.2013 15:13 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
A UN pasniedzu terīnē ar zaļumiem un atseviski krejumu trauciņā. Bez krejuma mūsmājās zupu neviens neēd. Izņemums siera zupa.
14.09.2013 15:14 |
 
Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Daru tāpat kā DIO
Ja taisu ar kausēto sieru, tad ņemu vistas fileju, sagriežu maziņos gabaliņos, nedaudz 1min pacepju uz pannas, lai paliek bāli. Lieku katlā mazos kubiciņos sagrieztus kartupeļus ar buljona kubiciņu un iemetu peldēties veselu sīpolu (nesagriežu un vēlāk izņemu āra). Kad kartupeļi nedaudz pavārās, pielieku klāt fileju un saldētos dārzeņus (mans favorīts ir Vici Mix special). Kad saldētie dārzeņi gatavi, pielieku klāt kausēto sieru apm pusi iepakojuma uz lielo katlu.
14.09.2013 15:16 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
A kam vistas labai zupai māksligais buljons?
14.09.2013 15:22 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
A kam vistas labai zupai māksligais buljons?

Katrs pēc savas gaumes gatavo. :) Es arī nesaprotu, jo man garšas pietiek no sastāvdaļām, bet nu - redz, ka cilvēkiem garšo.
14.09.2013 15:24 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Man no lētām vistu mugurām sanak daudz gaļa un trekns buljons. Citreiz perku atseviski muguras, biezāk sapērku vairaks veselas vistas. sadalu un uz muguram pietiekami gaļa paliek. I fileja paliek daudz, i sparni,kajas un sķiņķi. Un lēti iznak.
14.09.2013 15:26 |
 
Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Esmu ēdusi "bez mākslīgo garšvielu" zupas - man negaršo. Jo es vispār neciešu vārītas vistas garšu, līdz ar to man tā ir ar kko jānosit. :)
14.09.2013 15:29 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
garšvielas ir dažādas. Ja lieku tad tikai santa marijas . Tikai padargs prieks kad sakraj visas.
14.09.2013 15:30 |
 
Reitings 46
Reģ: 05.09.2013
Es taisu tā -
Paņemu noskaloju vistas stilbiņus. Ielieku katlā. Apleju ar verdošu ūdeni un vāru.
Piegriežu klāt burkānus un labi daudz kāpostus. Gaidu, kamēr mājās parādās garšīgas kāpostu zupas smarža.
Tad piegriežu klāt kartupeļus.
Sagriežu un pievienoju papriku.
Nomizoju tomātu, sagriežu un pievienoju.
Pielieku klāt sāli pēc garšas.

Ar tomātu un papriku var ļoti labi dabūt garšīgu zupu bez buljona kubiciņa :)
14.09.2013 16:18 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Paldies, paldies! Vista jau vārās. Kāpostus gan es klāt negribu. Pagaidām man plānā vista, makaroni un burkāni. Pamaz, jāizdomā, ko vēl lai ieliek.
14.09.2013 16:48 |
 
Reitings 847
Reģ: 29.01.2009
a man patīk arī vistas zupa meksikāņu gaumē ņam ņam viņa līdzīga gulašzupai kaut kas, un beigās izkausēt sieru kat zupa gatava, tumīga un sātīga un var pārkaisīt ar kadu načo (čipšiem) pirms pasniegšanas un protams bagātīgi krējumu. :)
14.09.2013 16:53 |
 
Reitings 847
Reģ: 29.01.2009
tikai lūk, recepti precīzu nezināšu, jo es mājā nekad neesmu tā arī mēģinājusi taisīt, pārāk laikietilpīgi būs es domāju.
14.09.2013 16:54 |
 
Reitings 847
Reģ: 29.01.2009
uz atro parakājoties netā uzgāju šādai receptei tas varētu būt kaut kas līdzīgs bet ne īsti tā meksikāņu zupa ko es ēdu.
http://www.fotoreceptes.lv/tomatzupa.html var jau visādi variēt, un tie načo čipsi kraukšķīgie piedod to asumiņu tai zupai.
14.09.2013 16:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits