Kas notiek Latvija?

Reitings 19
Reģ: 03.09.2013
Sveikas! Gribetu padalities savos noverojumos un dzirdet Jusu viedokli. Latvija nedzivoju, bet apmekleju to reizi 3 menesos. Pec pedeja apmeklejuma man skiet, ka Latvija ir palikusi ta teikt - klusaka. Mazak cilveku ielas un publiskas vietas, diez gan padaudz veikalu un restoranu ir aizverti, ka ari zinas lasiju, ka dazi lieli apgerbu veikalu tikli slegs savus veilalus Latvija. Ja pirms gada es tadas ipasas parmainas neredzeju, tad tagad gan - ta lielpilsetas burzma Riga pagaist, nemaz nerunajot par mazajam pilsetam, kas reizem tiesam skiet izmirusas. No otras puses, daudz tiek runats par Latvijas izaugsmi un speju parvaret krizi. Bet ka ir patiesiba? Vai Jus Latvija jutat kadas pozitivas vai negativas parmainas?
14.09.2013 12:11 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Man arī šķiet, ka Rīgā mazāk cilvēku ir palicis. Nezinu, varbūt tās tikai manas iedomas, bet visu laiku domāju, ka galvaspilsētā iedz. sk. ir mazliet virs 700 000, bet nesen lekcijā kāreiz par to pasniedzēja runāju un izrādījās, ka tikai 643,6 tūkst. Agrāk šķita, ka Rīga tāda dzīvāka bija.
14.09.2013 15:53 |

Reitings 19
Reģ: 03.09.2013
Marchixa, tas ir tikai viens piemers. :) Nav Riga bijusi daudz tadu restorani un estuves, kur cilveki butu gatavi stavet rinda, lai tiktu pie galdina. Ta ir viena lieta, ka var merit to cilveku daudzumu pilseta. Un pustukss lielveikals, kas skiet ir otrs lielakais Riga, ari deva pienesumu tiem noverojumiem, kurus mineju sakuma. Varbut cilveki tagad vairak taupa naudu un tadel ir tas klusums publiskas vietas. Vai ari visiem pecatvalinajumu depresija, kad neko negribas darit. :)
14.09.2013 16:28 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Ir, ir tukšāka Latvija.
14.09.2013 16:33 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Es dzīvoju Rīgā, nejūtu, ka te būtu samazinājies cilvēku skaits jūtami.
Domāju, ka jums tā liekas, jo atbraucat no Londonas, Dublinas, Parīzes vai citām lielpilsētām - protams, ka Rīga šķitīs kā tukši lauki.
14.09.2013 17:03 |

Reitings 847
Reģ: 29.01.2009
kad biju atvaļinājumā lv - rīgā likās atkal tāda kņada brr. un tie sastrēgumi, jo man šeit atkal mierīgi, nav pārāk daudz cilvēku un satiksmes intensitāte arī vismaz divas reizes mazāka nekā rīgā bija.
14.09.2013 17:06 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
dan_dan, bet viņa taču neminēja statistikas datus! Viņa minēja ēstuves apmeklētību un rindu lielveikalā. Tavi dati - tie ir deklarētie iedzīvotāji?
14.09.2013 17:21 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Latija(arī Lietuva un Igaunija), vērtējot pēc cilvēku skaita(blīvuma) ir nekas cits kā tukša vieta.

Ja salīdzina ar desmit gadu senu pagātni, tad cilvēku skaits ir samazinājies tik krasi, ka valdošās aprindas BAIDĀS pat minēt, cik tad mūsu ir, aizvelkot šo skaitli līdz 2 miljoniem. Reāli es pats gadu nodzīvoju Londonā un mans secinājums ir tas, ka tur ir vairāk darbspējīgo latviešu kā jebkurā Latvijas pilsētā, izņemot Rīgu. Un tā ir TIKAI Londona.

Secinājums? Latvijā ir krietni ZEM 2 miljoniem iedzīvotāju.

Vēl kāds interesants fakts. Bezdarbnieku skaits tiek rēķināts tikai, ņemot vērā TEORĒTISKO valsts iedzīvotāju skaitu, kas atrodas Latvijā. Reāli, aizbraucēji tur netiek skaitīti, tāpēc nezinu, vai ir ētiski bezdarbniekos skaitīt 11, 12, vai cik nu tur % bezdarbniekus..
14.09.2013 17:39 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Manā pilsētā viss notiek. Tā tiek labiekārtota, līdz ar to siltās dienās, jo īpaši vasarā, bija ļoti, ļoti daudz cilvēku un aktivitātes. Neesmu pamanījusi, ka kaut kas pēdējo gadu laikā būtu aizvēries, manuprāt, tieši veras vaļā. Patiesībā pēdējo gadu laikā pilsēta ļoti plaukst.

Rīgā nevaru salīdzināt, kā bija kaut kad senāk, bet par tukšu pašlaik to nudien neskaitu. Protams, salīdzinot ar kaut kādu Ņujorku, Rīga iedzīvotāju un aktivitāšu ziņā ir pilnīgs nekas, bet tas taču ir pašsaprotami.
14.09.2013 19:50 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Ari, piemeram, Spice vairs nav man bijis jagaida, lai tiktu uz piekaikosanas kabini.

Nezinu, par cik senu pagātni tu runā (tad un tagad), bet pieņemu, ka tas arī tāpēc, ka ir taču atvērušies daudzi citi veikali, tā pati Rīga Plaza utt. Es Spicē jau sazin cik sen neesmu bijusi. Tas pats ar restorāniem, kafejnīcām - ir arī citas vietas, kur cilvēki izvēlas iet, turklāt tā kafejnīču mode (kuros ir it kā stilīgi uzturēties) mainās.
14.09.2013 19:52 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Nu tie statistikas dati arī ir tādi subjektīvi, jo tos veido vadoties no deklarētajiem iedzīvotājiem, bet ne jau visi ir Rīgā deklarēti, kā arī ne jau visi deklarētie tiešām arī Rīgā dzīvo. Paskatoties uz to, kas notiek no rītiem un vakaros ielās - cik daudz ir to, kas Rīgā tikai strādā, bet nedzīvo.

Lielveikali arī nav rādītājs - uz lielveikaliem brauc arī no citām apdzīvotajām vietām ārpus Rīgas.
14.09.2013 20:55 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ja Rīgā piedklarētos visi kas tur dzīvo tad iedzīvotāju būtu tuvu pie 1 milj. Mikorajonā kurā es dzīvoju pēdējos gados ir uzceltas 9 dzīvokļu augstceltnes un vēl divas pabeigs šogad. Tās ir apdzīvotas par~ 80%. Tā kā visi vecie nami arī ir apdzīvoti tad jau šobrīd tas ir vairāk kā PSRS gados.
Protams tas ir uz reģionu rēķina, bet Rīgā iedzīvotāju skaits ir krietni lielēks kā agrāk.
14.09.2013 21:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits