Latvija

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Nesen sanāca aprunāties ar vienu dāni. Loģiski, cilvēks uzdeva jautājumus par Latviju. Jāsaka, ka man nedaudz nācās sarkt, jo knapi atcerējos savas valsts iedzīvotāju skaitu.
Gribēju apjautāties, kas ir tās lietas, ko jūs stāstāt ārzemniekiem par Latviju un kas, jūsuprāt, latvietim par Latviju jāzina un bez kā var iztikt?
13.09.2013 17:00 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Bet Rīga ir atpazīstamāks apzīmējums nekā Latvija, cik esmu mazliet novērojusi.

Tam es piekrītu, visiem, kam pasaku, ka esmu no Latvijas uzreiz- oh Riga, I know. Nice girls! :D:D:D
13.09.2013 19:25 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
A mani vietējie jokojoties sauc par Bratislavu. Tipa Austrumeiropa

Mani darbā klienti mēdz saukt par Latvia vai Miss Latvia :D
13.09.2013 19:26 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Tam es piekrītu, visiem, kam pasaku, ka esmu no Latvijas uzreiz- oh Riga, I know. Nice girls!

Man gan te vairāk Latviju nekā Rīgu atpazīst! Citreiz saku, ka esmu no Rīgas, bet pretī saņemu tādu what? sejas izteiksmi. Tad pasaku, ka from Latvia un tad seko aaaaa, yes yes i know. Bet tas vairāk no āziešiem.
13.09.2013 19:30 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Interesanta tēma! Ir apceļotas daudzas valstis un ir dažnedažādi kuriozi piedzīvoti.

Daži no spilgtākajiem:
* Saruna ar spāni. Šis prasa no kurienes esmu, saku - Latvija. Redzu, ka tumša bilde, tad piebilstu - a country in the Baltics. Šis: "Aaa, skaidrs. Vairākas reizes esmu bijis Balkānos, bet tieši Latviju neesmu apciemojis, bet Horvātijā man ļoti patīka" :D

*Daudzi jauc Lietuvu ar Latviju. It īpaši skandināvi, jo kā noprotu, tad viņu valodā Latvija un Lietuva skan ļoti līdzīgi. Stāsts iz dzīves no cilvēka, kurš dzīvo Lielbritānijā. Viņai jautā "Where are you from?" Šī "Latvia" Tas otrs "Oh, right - Lithuania" Šī "No, Latvia" Tas otrs "Well, in your language it is called Latvia, in English - it is Lithiania" :D

*Pirms Latvija bija ES dalībvalsts, tad latvieši = krievi, tagad esot ES latvieši =poļi.
*Sen, sen atpakaļ (varētu būt 1999.gads), kad biju skolas apmaiņas programmā Dānijā, tad man arī jautāja, vai mums vispār ir elektrība, datori un vai mēs nemirstam badā.
13.09.2013 19:30 |

Reitings 314
zviedri, kas nezin, kur ir Latvija... Galugalā esam bezmaz kaimiņi, tikvien, cik Baltijas jūra pa vidu.. Bet vispār lielākoties viņi visi mūs uztver par krieviem

Karinjo, cik ir piedzīvots, tad zviedri ir baigie snobi. Pat savus kaimiņus, norvēģus noniecina un apceļ, ko tad tur teikt par latviešiem.
13.09.2013 19:35 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Man reizēm liekas, ka tā ir mazo valstu priekšrocība, nesēdēt savā kastē, bet patiešām apgūt arī citu valstu vēsturi, ģeogrāfiju, tiešām jau pamatskolā mācīties kartē parādīt jebko.

Šo mans tētis nemitīgi saka, un es tam pilnīgi piekrītu. Ja tāds vidusmēra amerikānis ( bez ironijas un negatīvas konotācijas) zinās to savu dzimto angļu valodu, jo nav viņam īstas motivācijas mācīties ko vairāk, allažiņ viscaur pasaulē atradīsies kāds, kas runās viņu valodā, tad mēs lielākoties runājam vismaz divās trijās svešvalodās. Tā ir mūsu izdzīvošanas stratēģija un nepieciešamība, lai dzīvotu labāk. Un vienlaikus sevi bagātinām:)
13.09.2013 19:48 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Nu, vispār, ja tā padomā, kauns par tiem ārzemniekiem. Es jau pamatskolā zināju visu Eiropas valstu galvaspilsētas.
13.09.2013 19:57 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
luiizeluiize-godiigi sakot,daudzi nezin loti labi arii to anglu valodu...!Tavam teetim taisniiba.:)
13.09.2013 20:07 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Nerea, tiešām visu? Nejauci nekad Maķedonijas, Moldovas, Melnkalnes galvaspilsētas? Varēji visu parādīt kartē utt.? Man šķiet tāda kā... iedomīga vēlme, ka visiem jāzina, kur un kas ir Latvija. Nu kāpēc?
13.09.2013 20:11 |

Reitings 314
Ai, meitenes, kāpēc ir jādusmojas un jāuztver to kā "nezglītotie un aprobežotie ārzemnieki". Es uztveru ar smaidu, ja kāds nezin, kur ir Latvija. Jā, ja kāds nepamatoti aizvaino Latviju vai latviešus, tad varu aizsvilties, bet savādak - nav vērts.

Vēl esmu pamanījusi, ka nav vērts skaidrot Latvijas vēsturi, kultūru, valodu, sasniegumus utt cilvēkiem, kuriem nav nemazākas intereses par šo valsti vai par mūsu reģionu. Lieki iztērēts laiks.
13.09.2013 20:18 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Britu salās daudzi domā, ka latvieši = poļi vai krievi.
Vienmēr ārzemniekiem stāstu to labāko par Latviju, par mūsu neskarto dabu, Dziesmu svētkiem, sīksto tautu, garšīgajiem ēdieniem, ņipro hokeja izlasi un senajām tradīcijām.
Katram latvietim, manuprāt, būtu jāzin vismaz pamatlietas par Latviju - svarīgākie vēstures un ģeogrāfijas fakti, galvenās kultūras iezīmes un spilgtākās personības.
13.09.2013 20:23 |

Reitings 314
Arī nesaprotu, kāpēc daudzi tā lepojas, ka Latvijā dzīvo daudz skaistu sieviešu. Apšaubāms apgalvojums un ja pat arī tā, tad tas ir dabīgs process, nevis sasniegums, kur ir nepieciešama attiecīga smadzeņu piepūle. Ja mēs būtu izgudrojuši savu "nokia", "ikea" vai "skype", tad jā, ar lepnumu varētu teikt - MĒS, LATVIEŠI, to paveicām, bet savādāk neredzu jēgu būt lepnai, ka šeit dzīvo daudz skaistu sieviešu.
13.09.2013 20:24 |

Reitings 925
Arī nesaprotu, kāpēc daudzi tā lepojas, ka Latvijā dzīvo daudz skaistu sieviešu.

Esmu dzirdējusi no daudziem ārzemniekiem šādu apgalvojumu. Un arī diezgan daudz sanācis ceļot, protams, skaistas sievietes ir sastopamas visās valstīs, bet Latvijas sievietes tomēr izceļas ar sevis kopšanu un gaumi, kā arī vizuālo pievilcību. Tas tāds novērojums.
13.09.2013 20:29 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ārzemnieki bieži ir pārsteigti par to, ka esam tik maz. Kad vasarā biju Ņujorkā, katra pārdevēja jautāja, no kurienes esmu, kāda mums valsts. Visi vienmēr brīnījās, kā mēs varam būt tikai 2 miljoni. Vienā Ņujorkā ir 17 miljoni, mēs esam kā viens viņu rajoniņš. Viesnīcā iepzinos ar pāri no Čikāgas - viņus ļoti interesēja, kas tā par tik mazu valsti, kur atrodas, kāds pie mums laiks, kādi cilvēki. Parasti visi brīnījās, ka esam atbraukuši no tik tālas vietas. Patīkami bija, ka divos veikalos pārdevēji pat zināja, ka ir tāda Latvija. Tad bija tāds - woow, jūs gan tālu ceļu uz šejieni esat mērojuši.
Vispār, nekur neesmu satapusies ar negatīvu attieksmi pret mūsu valsti.
13.09.2013 20:32 |

Reitings 314
Latvijas sievietes tomēr izceļas ar sevis kopšanu un gaumi, kā arī vizuālo pievilcību.

Ok, lai tā būtu, bet vai tā ir tā lieta, kur ievilkt ķeksīti pie sasniegumiem?
13.09.2013 20:33 |

Reitings 925
Sasniegums tas nav, bet gan iezīme.
13.09.2013 20:35 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Nesprotu, kāpēc gan nelepoties ar skaistām sievietēm!
13.09.2013 20:35 |

Reitings 314
Nesprotu, kāpēc gan nelepoties ar skaistām sievietēm!

Twiddy, jo tas ir ļoti subjektīvi. Vienam kas ir skaists, otram var sķist neglīts un atbaidošs. Vispār arī visi skaistumkonkursi man šķiet mulķīgi, nevajadzīgi un sevi izdzīvojuši pasākumi.
13.09.2013 20:40 |

Reitings 255
Reģ: 04.06.2013
Briesmīgi ir tad, kad tava ģeogrāfijas skolotāja (anglju) nezin kur ir Latvija :D

Vēl atceros gadījumu, kad bijām vairākas meitenes no atšķirīgām valstīm un bija viena krievu tautības meitene (augusi Latvijā). Un tad nu viņai jautāja lai pasaka kā latviešu valodā ir sveiki protams viņa atbildēja ''priviet''. Par to patiesībā biju ļoti dusmīga un uzreiz iejaucos, lieki piebilst ka es viņai nepatīku vēl šodien :D

Patiesībā ļoti daudzi Amerikāņi zin kur ir Latvija, jo reiz man jautāja no kurienes esmu teicu, ka no Latvijas pēc viņa sejas neizskatījās īpaši zinošs, tad pajautāju vai viņš zin kur tas ir un tad protams sekoja atbilde, ka zin un vai es uzskatu viņu par stulbu :D Diezgan neveikli :D
13.09.2013 22:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)