Citāds ēdiens.

 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Tātad lieta tāda, ka man vajag uztaisīt kūku, bet man nav ideju, kā es varu uztaisīt mīklu aizstājot miltus un olas, pienu? Tas vispār ir iespējams?
13.09.2013 10:34 |
 
Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Par slimību netiek atklāts īsti nevienam radiniekam, visi zin tikai to, ka nav joka lieta.

Izklausās pēc celiakijas.

Reku tur apakšā ir norādīti visi produkti ko var un ko nevar: http://www.partikasdb.lv/veseliga-uztura-forums/partika-un-veseliba/partikas-alergijas-un-nepanesibas/celiakija/
13.09.2013 10:52 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Miltu vietā var iepirkt tādu "Almond flour" kurš ir, cik saprotu, miltos samaltas mandeles (ceru, ka nekļūdos). Redzēju garšvielu veikalā pretim T/C Riga Plaza.
13.09.2013 10:54 |
 
Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Oi, atradu vēl labāku uzskaitījumu par pieļaujamajiem produktiem: http://www.celiakija.org.lv/par-celiakiju.html
13.09.2013 10:54 |
 
Reitings 188
Reģ: 03.07.2012
lūk recepte bez miltiem un piena http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=12825

ir taisīta sanāk, ideāla.

vienīgi, ko ar tām olām....
13.09.2013 11:04 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Paldies 57days par ieteikumiem. :)

6graudi - tā nav celiakija, jo gaļu, olas, piena produktus, saldinātājus, no taukvielām tikai augstākā labuma olīveļļu (ne sviestu, ne margarīnu, ne parasto eļļu) nedrīkst lietot.
13.09.2013 11:05 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
http://www.receptes.lv/receptes/superiga-sokolades-kuka-veganiem/
Bildē tā kūka īsti labi neizskatās, bet, kad cep apaļajā kūku formā, ir smuka. Garšo mazliet citādi, bet ir garšīga. Kviešu miltus jāaizstāj ar speciālajiem miltiem, ko var ēst celiakijas slimnieki, parasti var dabūt gan aptiekās, gan lielākos veikalos, gan jau Rimi vajadzētu būt. Un var atrast putukrējumu bez laktozes, man liekas, ka Halta der, augu tauku putukrējums, tik iepriekš vajag pamēģināt uztaisīt tādu, lai garšo labi, lai saprastu cik daudz cukuru un vaniļu vajag. Svaigas ogas pa virsu un ir pa pirmo! Pašai ir bijušas līdzīgas veselības problēmas un zinu, ka ir grūti, sevišķi citiem, bet nav neiespējami.
13.09.2013 11:05 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
No riekstiem un žāvētiem augļiem sanāk ideālas kūkas. Es gan nesaprotu nepieciešamību uztaisīt it kā normālu kūku, nelietojot "normālus" produktus. Ir taču citas alternatīvas. Painteresējies Raw Garden kaut vai.
13.09.2013 11:06 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
leen, tā kūka izskatas brīnišķīgi, paldies :) Būs jāiepērk rieksti.
13.09.2013 11:07 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
13.09.2013 11:09 |
 
Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Varbūt kādam tuviniekam (ar ko cilvēks kopā dzīvo) var pajautāt padomu? Vismaz, kad recepte atrasta, nosaukt visas sastāvdaļas, lai apstiprina, ka tiešām DRĪKST ēst visu no tā...
13.09.2013 11:11 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
http://www.yummly.com/recipe/Gluten-Free-Carrot-Cake-Food_com-74267?columns=3&position=3%2F15

Šajā receptē nav nekā no tā, ko nedrīkst.


Olas, cukurs, sāls, saulespuķu eļļa.
13.09.2013 11:11 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Varbūt kādam tuviniekam (ar ko cilvēks kopā dzīvo) var pajautāt padomu? Vismaz, kad recepte atrasta, nosaukt visas sastāvdaļas, lai apstiprina, ka tiešām DRĪKST ēst visu no tā...


Pajautāšu, protams, bet gribas uztaisīt pārsteigumu un pamēģināt kaut ko līdzīgu kūkai.
13.09.2013 11:12 |
 
Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Domāju, ka fakts, ka tik ļoti centies būs jau ļoti patīkams, tāpēc neraizējies par to, ka nebūs "aaa kūka!", bet "ooo, kūka Tev ir izdevusies!" :)
13.09.2013 11:14 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Domāju, ka fakts, ka tik ļoti centies būs jau ļoti patīkams, tāpēc neraizējies par to, ka nebūs "aaa kūka!", bet "ooo, kūka Tev ir izdevusies!"


Tavs teksts lika pasmaidīt. :) Es vienkārši saprotu, cik grūti ir tad, kad pēkšņi nevari ēst gandrīz neko no tā, ko parasti cilvēki ēd, un tak apnīk visu laiku pārtikt tikai no augļiem un dārzeņiem, tāpēc gribas pamēģināt ko citu. :)
13.09.2013 11:17 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
http://chefinyou.com/egg-substitutes-cooking/
Parasti izmantoju banānus vai linsēklas, olu vietā. Eļļu var mēģināt ar olīveļļu un cukuru aizvietot ar agaves sīrupu, ja drīkst kaut kādu nebūt saldinātāju. Ja ne, tad veiksmi atrast ko tādu kur nekā no minētā nav..
13.09.2013 11:17 |
 
Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Ja nedrīkst ar saldinātājiem, tad varbūt sāļo kūku? Bērniem diez ko nederēs, bet vīrietim varētu patikt. Tikai atkal, ko drīkst, ko nedrīkst izmantot, bet tad varētu būt vieglāk aizstāt. Žurnāla "Ieva" recepšu grāmatas beigās ir pāris interesantas sāļo kūku receptes.
13.09.2013 11:21 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Bet vispār iesaku to šokolādes kūku, pamainot miltus, olīveļļu izvēlies tādu, kurai nav ļoti spēcīga garša, jo augstas kvalitās eļļa ne vienmēr ir ļoooti spēcīga un izvēlies kādu dabīgo saldinātāju. Veiksmi! :)
13.09.2013 11:21 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ir RIMI laikam redzēti bezglutēna cepumi, tos var mēģināt malt kopā ar... hmm... eļļu? pamatnei. Un pa virsu - želeja, želeja, želeja...


13.09.2013 11:22 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Saldās bumbiņas ar augļiem (25 gab.)
• 120 g mazo rozīņu,
• 140 g dateļu bez kauliņiem,
• 120 g vīģu,
• 75 g kokosa skaidiņu,
• 180 g brūnā cukura,
• 120 g sasmalcinātu Indijas riekstu vai mandeļu,
• ½ tējkarotes malta muskatrieksta,
• šķipsniņa maltu krustnagliņu,
• 150 g zirņu miltu.

Žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni, nomazgā un sagriež mazos gabaliņos. Tad pārlej ar puslitru ūdens, pievieno cukuru, maltu muskatriekstu, maltas krustnagliņas un vāra uz mazas uguns, līdz augļi kļūst mīksti, un masa atgādina biezu mērci (lai bumbiņas neiznāktu tik saldas, vīģu vietā var izmantot kaltētas dzērvenes). Noslēdz uguni un atdzesē masu.
Zirņu miltus izsijā, sajauc ar 130 – 140 gramiem ūdens un izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Mīklai jābūt tik saturīgai, lai no tās starp pirkstiem izstiepti pilieniņi neizjuktu. Katliņā uzkarsē eļļu, liek mīklu uz putu karotes un ļauj tai pilēt eļļā, veidojot pilieniņus. Kad mīklas pilieniņi pārklāj visu virsmu, tos izcep viegli brūnus, noliek caurdurī notecināties un cep nākamo kārtu.
Pēc tam bļodā samaisa atdzesēto žāvēto augļu mērci kopā ar kokosa skaidiņām, sadrupinātiem riekstiem un zirņu miltu pilieniņiem. Ar mitrām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas. Masa sākumā ir nedaudz mīksta, bet jau pēc stundas bumbiņas ir sacietējušas. Ļoti garšo bērniem, tik daudz dažādu garšas nianšu! Šīs bumbiņas ir sātīgas un veselīgas, tas ir brīnišķīgs variants, kā ar žāvētiem augļiem un riekstiem papildināt ēdienkarti.
13.09.2013 11:23 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Cukura vietā sēvija.
Vispār pameklē indiešu saldumus, vai ajūrvēdas receptes.
13.09.2013 11:24 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits