Saldās bumbiņas ar augļiem (25 gab.)
• 120 g mazo rozīņu,
• 140 g dateļu bez kauliņiem,
• 120 g vīģu,
• 75 g kokosa skaidiņu,
• 180 g brūnā cukura,
• 120 g sasmalcinātu Indijas riekstu vai mandeļu,
• ½ tējkarotes malta muskatrieksta,
• šķipsniņa maltu krustnagliņu,
• 150 g zirņu miltu.
Žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni, nomazgā un sagriež mazos gabaliņos. Tad pārlej ar puslitru ūdens, pievieno cukuru, maltu muskatriekstu, maltas krustnagliņas un vāra uz mazas uguns, līdz augļi kļūst mīksti, un masa atgādina biezu mērci (lai bumbiņas neiznāktu tik saldas, vīģu vietā var izmantot kaltētas dzērvenes). Noslēdz uguni un atdzesē masu.
Zirņu miltus izsijā, sajauc ar 130 – 140 gramiem ūdens un izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Mīklai jābūt tik saturīgai, lai no tās starp pirkstiem izstiepti pilieniņi neizjuktu. Katliņā uzkarsē eļļu, liek mīklu uz putu karotes un ļauj tai pilēt eļļā, veidojot pilieniņus. Kad mīklas pilieniņi pārklāj visu virsmu, tos izcep viegli brūnus, noliek caurdurī notecināties un cep nākamo kārtu.
Pēc tam bļodā samaisa atdzesēto žāvēto augļu mērci kopā ar kokosa skaidiņām, sadrupinātiem riekstiem un zirņu miltu pilieniņiem. Ar mitrām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas. Masa sākumā ir nedaudz mīksta, bet jau pēc stundas bumbiņas ir sacietējušas. Ļoti garšo bērniem, tik daudz dažādu garšas nianšu! Šīs bumbiņas ir sātīgas un veselīgas, tas ir brīnišķīgs variants, kā ar žāvētiem augļiem un riekstiem papildināt ēdienkarti.