Vārdi paša drošībai

Reitings 870
Reģ: 13.09.2012
Kāda tēvreize jāskaita, lai ar tevi, visticamāk, nekas slikts nenotiktu? Piemēram, ja dodies pa bīstamu rajonu tumsā viens, kādus vārdus skaitīt pie sevis, lai to ļauno no sevis atvairītu?
Domu ceru sapratāt.
11.09.2013 21:30 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
12.09.2013 00:07 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Es gan diezgan labi sapratu Pirmās Sievietes skaidrojumu.

Nu nez, ja katru dienu jāstaigā pa tādu rajonu, noteikti vilktu zemus un ērtus apavus, neuzkrītošas virsdrēbes, vienmēr raitā solī uz priekšu, nepievēršot nekam apkārtējam uzmanību. Protams, var apsvērt piparu vai vēl kādu citu gāzes baloniņu iegādi, kā arī apmeklēt pašaizsardzības pamatkursus. Un kā jau minēts, labas domas.

Tas rajons ir apgaismots un tuvu apdzīvots, aktīvs vakaros?
12.09.2013 00:23 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
1. Tēvreize
2. Sava ištadevas mantra

Bet, ja uzbrūk, vienmēr jāsit pirmajam vai pašam spēcīgajam/galvenajam.
12.09.2013 09:46 |

Reitings 321
Reģ: 22.05.2013
Ar Tēvreizi pietiek, ja vien uztraukumā spēj atcerēties.
12.09.2013 09:51 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Kā jau minēja domām ir spēks, ja visu laiku ejot pa to vietu domāsi, ka man kāds iespējams uzbruks tad tā arī var notikt, ta teikt pati piesauc nelaimi.
Pašai ir bijis viens gadījums, biju maza, ļoti sāpēja zobs, atceros gulēju gultā un, runāju ar Dievu, lai palīdz noņemt sāpes un pēc kāda brīža pārgāja, protams, tik pat labi tā bija sakritība.
Ir vēl vārdi, kurus uzraksta uz lapas un tad tur makā.
Cik lasīju komentārus meitenes ir devušas ļoti labus padomus, tavā situācijā. Varbūt ir kāds, kurš var panākt pretī tev? Pašai arī sanāk pēc darba atrasties sliktā rajonā, blakus ir divas spēļu zāles tur regulāri kautiņi notiek, dzērāji staigā apkārt, čigāni utt. Reiz man skrēja virsū sieviete ar nazi, tas bija Carnikavā uz tilta pār Gauju, atceros, ka toreiz vienīgā doma bija skriet pēc iespējas ātrāk, nekādi svētie vārdi un sarunas ar Dievu nenāca ne prātā.
12.09.2013 12:04 |

Reitings 6
Reģ: 11.01.2013
Vārdi vien nepalīdzēs. Lai palīdzētu, arī jātic. Protams, var arī ar tumsas spēku palīdzību ko panākt ja grib kaut ko skaitīt tikai :D
12.09.2013 12:29 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Es nesaku, ka galīgi nekam tādam neticu, es vienkārši neesmu nonākusi līdz brīdim dzīvē, kad justu sevī vēlmi atdoties kādai ticībai un pieņemt to par savu. Tāpēc es arī neko nelūdzu, jo neuzskatu, ka lūgšana tikai tad, ka man kaut ko vajag, ir godīga. Tu uz Baznīcu ej? Pasakies Dievam par to, kas tev ir dots? Tu ievēro Dieva baušļus? Ja nē, tad man šķiet negodīgi Viņam kaut ko lūgt. Nav jau jāieslīgst Baznīcas dogmās, bet tomēr ir jāatceras, ka Baznīca nav kaut kāds dziedinātāju un burveklīšu kantoris, kas atrisinās visas problēmas, kad tās radīsies.

pilnīgi piekrītu šim.
12.09.2013 12:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits