Esmu ļooti daudz interesējusies, savā laikā par to tiešām "fanoju" - skatījos dokumentālās filmas, meklēju resursus netā, analizēju vēstures grāmatas. Un tad es no tā izaugu. Ir naivi ticēt, ka cilvēki, kam patiesi ir tāda vara, kādu viņiem piedēvē, ļauj par sevi tā uzzināt jebkuram cilvēkam, kas pieprot 2. klases angļu valodu un elementāras prasmes darbā ar google. Ne bildenbergi, ne ilumināti nav tie, kas diriģē šo parādi. Tomēr, lai to saprastu, man nācās ieņemt tos pašus iluminātus kā "slepenu grupējumu", jo tas deva man apjausmu par to, ka kādam tās piramīdas virsotnē ir jābūt. Vairāk ir jādomā, jāanalizē informācija, ko pasniedz TV un interneta lapas, arī "konspiratīvās", jādomā pašiem. Šo atziņu ieguvu vairākkārtīgi noskatoties filmu "Zeitgeist", kas man, kā jau daudziem, bija pirmā iepazīšanās ar "to pasauli". Tajā filmā, ja labi pavēro, ir iekodēts slepenais ziņojums ikvienam skatītājam - DOMĀ. Nevajag būt aitām un domāt, ka pasaulē viss ir tā, kā pa TV rāda, tikai nevajag arī aizmirst, ka konspiratīviķi arī māk cirpt. Tāpēc kopsavilkumā par iluminatiem varu izteikt vien savas atziņas, nevis reālus faktus. Un tā galvenā atziņa man ir tāda, ka ilumināti ir bariņš vecu vīru, kas aiz savas bagātības nezina, ko darīt, tāpēc iesaistās kaut kādās "slepenās" biedrībās, kur teorētiski apspriež visādus darījumus, ietkemes sfēras un savā starpā plēšas. Nedomāju, ka viņiem tiešām piemīt reāla vara. No visa tā bara ir varbūt viens, kas tiešām kaut ko var ietekmēt globāli. Pārējie visdrīzāk ir tikai kauliņu stumdītāji, kas, varbūt, bīda kaut kādas biznesa lietas savā valstī.