Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

illuminati

Reitings 6
Reģ: 10.09.2013
Sveikas. Veicu nelielu aptauju. Vēlos zināt cik daudz jūs par to zināt, ko jūs zināt, cik daudz no tā visa ticat, cik ļoti tas skar mūs un mūsu valsti utt.? :)
10.09.2013 21:41 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Morgan, latvietis nekad nav bijis liels cīnītājs. Mūsējie runā, bet nedara. Skatoties uz mūsu tautas vēsturi, visos laikos ir bijusi vārīšanās, ka nekas nav labi, bet darīšanas maz ir bijis. Nezinu, kāpēc tā.
Ja iedomājamies situāciju bārā, kad visi kaujās, vienmēr ir tas viens, kas sola visiem sadot, bet, kad uz viņu sāk skatīties, pazūd zem galda. Uz pasaules fona, latvietis ir tas, kas bļaustās, ka darīs, bet nedara.
Tā Tava piebilde par akmeni savā dārziņā, attiecas arī uz mani. Tikai liekas kaut kā bezcerīgi mēģināt kaut ko darīt pa vidu tiem, kas nemaz negrib izlīst no savas (dis)komforta zonas. Var jau kaut ko rakstīt internetā, bet sanāks kā ar Kerolu Sīrijas diskusijā. Noklausās un viss. Ja vispār klausās. Latvietis ir pārāk aizņemts ar savām mietpilsoniskajām problēmām, lai skatītos, kas notiek pasaulē un mēģinātu ko mainīt. Ar nožēlu jāatzīst, ka neesmu daudz labāka par visiem pārējiem tautiešiem, jo viena arī īsti darītāja neesmu.
01.10.2013 02:33 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Bet vai vispār ir iespējams ko mainīt? Pieņemsim, visi tie sazvērestību teoriju autori kaut ko dara lietas labā, lai mainītu pasaules sistēmu? Man izskatās, ka viņi tikai raksta to, ko redz, varbūt pakontaktējas ar saviem domu biedriem un tas arī viss.
01.10.2013 02:58 |

Reitings 7408
Kumeliņš, to nav tik viegli mainīt. Vienīgais veids, kā to darīt, ir masu sacelšanās, kas arī nemainīs pasauli vienā dienā.
Tāpat paliek vēl viens neatbildēts jautājums. Ja mums nepatīk šī sistēma un mēs to gāžam, kas nāks vietā? Daudzi neko nemaina, jo baidās no tā nezināmā, kas būs. Protams, ir scenāriji arī tādām situācijām manīti, bet pasākumos, kur piedalās lielas tautu masas, rezultāts nav pilnīgi viennozīmīgi prognozējams. Tāpat šādi masu nemieri paņem daudzas dzīvības. Daudzi arī no tā baidās. Kamēr tauta karo pret sistēmu, nekas nav viennozīmīgi. Mums var būt entuziasms un masas, viņiem būs ieroči un "likums". Bonusā visam vēl ir bari, kas uzskata, ka viņi cīnās par vēl kādu savu taisnību. Kā jau Morgan minēja - pasaule jau vārās. Rezultāts neizpaliks.
01.10.2013 03:14 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Alexxa
Daudz kas no Tevis uzrakstita piemit ari citam tautam.
Ja amerikani nebutu tik loti paredusies (ari varda tiesa nozime), aiznemti ar pateretaju un slavenibu kultiem, nedz vini nedz pasaule nebutu tur kur tagad ir. ASV founding fathers , konkreti Jefersons, Dzeksons un Linkolns amerikanus bridinaja ar ko parak lielas privato bankieru privilegijas var novest. Lielakajai dalai amerikanu nav ne mazakas nojausmas kas notiek un tapat lielaka dala Eiropas un visa pasaule. Viena "gulj", otra jut ka kaut kas nav kartiba, tresa saprot ka ir nopietnas problemas un ceturta zina ka esama paka$ā.
Latviesiem manuprat trauce atmosties aklais naids pret Krieviju un akla un kurla milestiba pret ASV un Rietumeiropu, sis radikalas jutas nelauj saredzet ienaidnieka atzinigas izpasibas un dievinata- sliktas.
Otrs ir cilveku nespeja paskaties uz sodienu un ritdienu nevelkot burtiskas paraleles ar vesturi un tas trauce redzet sodienas notikumus. Latviesi tik loti baidas no krievu komunisma un represijam, ka neredz ko vinu pielugsmes objekts dara. Komunistiski totalitars rezims Latvijai draud no Rietumiem nevis no Austrumiem par spiti tam, ka Rietumi cinas par "demokratiju un cilvektiesibam". Austrumos komunisms ir miris uz neadzimsanu, Krievija tagad ciena ir Baznica. Latvija nedoma par saturu, bet par noformejumu. Mums ir iedots karogs, himna un starptautiska valsts suverenitates atziniba, bet ista neatkariba Latvijai nav.

viņiem būs ieroči un "likums"

Tapec policija un armija ir arkartigi svarigas. Ja elitei zud kontrole par policiju un armiju, viniem ir kirdik ka Egipte Musulmanu bralibas valdiba tika gazta militara apversuma. Ja kads doma, ka Musulmanu braliba gribeja ieviest sariatu tad loti kludas. MB ir Vashingtonas rokas puisi. Egipties mil Islamu tadejadi sludinot Islama vertibas var iegut tautas atbalstu un valdiba var istenot banksteru eltei draudzigu politiku, kurai nerup zem kadiem likumiem dzivo tauta kamer vien viniem ir kontrole par naudu, amiju un resursiem. Egipte ar kaju pa pakalu tika izsviests ara Obama nevis Sariats.
01.10.2013 12:33 |

Reitings 7408
Morgan,
nav jau tā, ka latvietim tikai pret krievu naids. Latvietim ir naids pret jebkuru. Es par tautu, nevis valdību. Valdība ar siekalainu ģīmi skatās uz jeņķiem, kamēr latvietim jau dusmas uz krievu - gaida nākamo okupāciju, tāpat latvietis ir dusmīgs uz ES, jo mums vairs nav cukurfabriku un vispār nekā nav. Uz ASV tauta arī īpaši necer. Patiesībā ir tāda bezcerība, ka pieļauju, ka tas arī ir tas, kas attur mūsējos no kaut kādas darbības.

Es šorīt kaut ko nesapratu.
http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/480847-baltais_nams_uzdod_valdibas_agenturam_slegt_savas_durvis
Cik nu var secināt no tā, ko es izlasīju, tūlīt būs tracis. Tad nu man īsti nepielec - ja viņi zināja, ka viņiem nepietiek naudas, uz kādiem līdzekļiem viņi bija ieplānojuši to karu Sīrijā?
01.10.2013 12:47 |

Reitings 3031
Alexxa
Baltais nam un kongress visu zina, vini tikai tautai puderes smadzes. Ko vini daris? Nu protams, ka pacels sava astronomiska pie 17 triljoniem esosa iedomata parada griestus. Dolars bruk.
10 ways govt shutdown will hurt America

Tad nu man īsti nepielec - ja viņi zināja, ka viņiem nepietiek naudas, uz kādiem līdzekļiem viņi bija ieplānojuši to karu Sīrijā?

Vini jau nemaz nav nomaksajusi ieprieksejo karu paradus :D viniem karu paradi velkas jau no civil kara gadiem no 19 gas otras puses. :D
Ko vini daris? Printes vairak naudas, viniem jau IMF CEO teica ka jaturpina printet. :D Tas nozime tikai to ka vairak cilveku saks saprast, ka dolaram ir vertiba tikai tapec, ka mes domajam ka tas ir vertigs.
01.10.2013 13:04 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Tad nu man īsti nepielec - ja viņi zināja, ka viņiem nepietiek naudas, uz kādiem līdzekļiem viņi bija ieplānojuši to karu Sīrijā?

Tāpēc jau gribēja karot, lai cilvēkiem mālētu ciet acis un novērstu uzmanību no lietām, kas ir aktuālas.
01.10.2013 13:12 |

Reitings 7408
Vai nu man šodien galva iet šreijā no darba, vai kā, bet vai tad tādai papīrīšu printēšanai nebija jābūt vienlīdzīgai ar valsts zelta rezervēm? No tā sanāk, ka dolārs tūliņ būs tik pat vērtīgs kā rublis. Ja nu vienīgi, rēķinot, ka likumi uz ASV neattiecas un viņi tur dara, kā grib, sadrukās jaunus papīrus un paziņos, ka tiem ir tā pati vērtība, kas bija vakar un turpinās dzīvot, itkā nekas nebūtu noticis. Šāda rīcība no ASV puses, nebūtu nekas pārsteidzošs :D
01.10.2013 13:26 |

Reitings 3031
Vai nu man šodien galva iet šreijā no darba, vai kā, bet vai tad tādai papīrīšu printēšanai nebija jābūt vienlīdzīgai ar valsts zelta rezervēm?

Man to pasu skola macija. :D Pec otra pasaules kara Bretonvudas konference 44 sabiedrotas valstis (iznemot Krieviju) piekrita jaunai monetarajai sitemai, kas paredzetu visas valutas pakartot dolaram jeb par valutas "aizmugure" kluva dolars. Tas notika, jo Eiropa pirka no ASV brunojumu un materialus karam, maksajot ar zeltu, tadejadi Eiropa palika bez zelta.
Tas darbojas piemera Krievija ta. Krievijas valsts savus rublus noperk no centralas bankas par dolariem. Cik Krievija starptautiskaja tirgu nopelna dolarus pardodod savus resursu, tik rublus ta var nopirkt. Rublu segums- dolari vnk stav centralaja banka un datoros citas valstis. Krievija Bretonvudas sistemai pievienojas prezidenta Gorbaceva laika, pasas 80 gadu beigas vai 1990 gada.
ASV dolaru perk ar valsts paradzimem, tas nozime ka vini kar nopirkt tik dolaru cik velas.
Lidz 1971 gadam USD bija daleji balstits uz zeltu un saja gada no zelta standarta atteicas. 1973 gada ASV panaca vienosanos ar arabu naftas valstim, ka vini tirgos naftu tikai par dolariem preti sanemot militaru aizsardzibu (auksta kara laiks).
No tā sanāk, ka dolārs tūliņ būs tik pat vērtīgs kā rublis.
Butu ja Gorbacevs nebutu savu valsti nodevis. Bez ta ka krievijas CB glabajas dolari, tapat ka visam valstim ir jaievero valutas paritate jeb lidzsvars starp dolaru un parejam valutam. Pasaule ir vien paris valstis kas neietilps petrodolara sistema un ta ir Sirija un ZKoreja, nesen vel bija Libija, be libajas lideri ka zinam publiski sarava gabalos un centralo banku reformeja.
01.10.2013 13:55 |

Reitings 7408
Man to pasu skola macija.

Sistēma mani ir apšmaukusi - līdz šai dienai es svēti ticēju, ka tā tas ir :D
Vispār man patīk ar Tevi parunāt - daudz ko jaunu var uzzināt, tāpat arī saprast, ka daļa manu iepriekšējo uzskatu ir nepareizi, lai gan, kā tie var būt pareizi, ja balstās uz aplamām zināšanām? :D
Tātad tagad sanāk, ja es pareizi sapratu, ka ASV var dabūt tik dolāru, cik tai nepieciešams, kamēr pārējās valstis ir atkarīgas no tā, vai ASV būs gana dolāru. Kaut kā tā?
01.10.2013 14:49 |

Reitings 3031
Alexxa
Mēs visi esam piedrāzti un sen. :D

Zini, skolā mums visiem mācīja par 2 PK un Bretonvudas konferenci. Cik daudzi mums to ir sapratuši kā tas dzīvē darbojas? Neviens. :D

Tātad tagad sanāk, ja es pareizi sapratu, ka ASV var dabūt tik dolāru, cik tai nepieciešams, kamēr pārējās valstis ir atkarīgas no tā, vai ASV būs gana dolāru. Kaut kā tā?

Tieši tā. ASV var celt sava parādus kaut līdz 70 triljoniem un visa pārējā pasaules ekonomika ies līdzi purvā. Kas notika Veimāras republikā ( Vācija 1923) pie hiperinflācijas. Naudu pat neprintēja bet puerakstīja uz naudas zīmēm klāt nullites, algas maksāja 2x dienā lieliem maisiem papīra. Šodien Veimāras republikā datorā ierakstītu tik nullītes cik vajadzētu.

Finansu elitei noteikti ir plāns ko darīt kad dolārs sabruks, protams viņi dolāru vilks cik ilgi varēs. Zeltu uzkrājošajai Krievijai un Ķīnai noteikti ir plāns valūtas sakarā.
Es neņemos spriest kas notiks visā pasaulē kad dolārs sabruks, imho valdības var izdot valstij piederošu "Fiat" vai vislabāk uz materiālām vērtībām balstitu valūtu , tikai jautājums vai viņi to darīs un ko gribēs darīt finansu elite. Nezinu kā tad rezultēsies kurā valsti, bet manuprāt ASV kā lielvara sabruks un tās vietā nāks Izraēla, jo pasaules finansu elitei pieder pārāk lieli resursi lai viņi samierinātos ar sakāvi. Cerams nebūs tik drūmi kā rādās.
01.10.2013 15:19 |

Reitings 7408
Morgan, tagad es tā sēžu, visu apdomāju. Klau, bet uz kādas bāzes tad lata vērtība vispār ir radusies? Nu, pēc PSRS sabrukšanas?
Tu man šodien esi sagriezusi visu ar kājām gaisā, man sāk likties, ka es vairs neko nezinu :)
01.10.2013 15:53 |

Reitings 3031
Alexxa
Neesmu dzili petijusi lata emisiju par cik tam tapat tulit bus gals. Ja var tice wikipedijai ,par latu maksa ar vertspapiriem un valutu, neesmu drosa ka tiesi tas darbojas .
01.10.2013 16:13 |

Reitings 7408
Nu, tas ir tas, ko es par to zinu - vērtspapīri. Bet, kad Tu man pagriez visu šādi, man jau sāk palikt interesanti :)
01.10.2013 16:16 |

Reitings 3031
Man pasai interese ka tiesi darbojas lata pirksana, bet pasai petit ir slinkums.

Klausies, ja tev ir laiks ieej Latvijas Banka uzprasit. Nezinu ko vini teiks, bet varu deret ka ta butu hohma. :D Atceries sarunu ierakstit telefona. :D
01.10.2013 16:34 |

Reitings 7408
Klausies, ja tev ir laiks ieej Latvijas Banka uzprasit. Nezinu ko vini teiks, bet varu deret ka ta butu hohma. Atceries sarunu ierakstit telefona.

Kad sanāks darba laikā būt kaut kur tur - ieiešu un uzprasīšu :D Paskatīsimies, kādus makaronus tur dod :D
01.10.2013 17:13 |

Reitings 3031
Paskatīsimies, kādus makaronus tur dod

Ha haā! :D

Ja lîdz 17 oktobrim valdība "neatradīs risinājumu" parāda griestiem viņiem būs atlikuši mazāk par 30 biljoniem uz ķepas bet tikmēr jeņķu poliči pērk miltāras mašīnas.
Nah policijai ir vajadzīgs tāds monstrs?
Tas protams nav pirmais militāra tipa policijas pirkums. Militāras mašīnas jau agrāk ir pirktas, tāpat policija ir iepirkusi pāri par biljonu lodes un bonusā valdība cenšas saviem pilsoņiem atņemt ieročus. Iedomājieties kaut kas tāds risinātos Krievijā. Jums bikses pillas nebūtu. Man bûtu. Labi ka tā valsts ir aiz okeāna.
01.10.2013 23:08 |

Reitings 3031
Just think outside the box
http://youtu.be/pKe1FE-CuQU
20.10.2013 20:59 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits