Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

vairogdziedzeris un svars.. Kas vēl cīnās?!

Reitings 972
Reģ: 18.02.2011
Sveikas,

Te noteikti ir vēl kāda kas cīnās/ārstējas ar vairogdziedzera problēmu.
Man ir ļoti stipri palielināti rādītāji pie antivielas pret tireoperoksidāzi.

To visu atklāju pirms trim gadiem, kad nokļuvu slimnīcā no ļoti liela vājuma un svara zuduma nedēļas laikā. Sāku ārstēšanās kursu ar TIROZOLU, svars protams atnāca atpakaļ un arī pa virsu, nezinu vai no zalēm, vai vairogdziedzera vai no tā, ka ēdu labi, jo beidzot jutos labi. Zāles dzēru 9.mēn. ik pa laikam dodos uz pārbaudēm pie endokrnologa, kad paliek slikti (parasti uz augustu katru gadu), tad dzeru atkal TIROZOLU. Bet šobrīd ir tā, ka nesen beidzu dzert tirozolu un jūtos labi, dzeru gan vēl cilest (kontracepcijas zāles), tomēr šķiet, ka svars kāpj, kaut arī kā pati uzskatu neēdu daudz, brokastis - tēja+divas maizītes darbā pusdienas vai nu gaļas gabaliņš+svaigi salāti vai vienkārši salāti ar maizīti, vakariņās nu kā kuru reizi. Pa starpai augļi, kādreiz arī kāda gumijas konča vai kāds cepums. Esmu sākusi strādāt, darbs uz kājām, itkā svaram būtu pat jākrītās, jo neguļu visu dienu gultā, bet sajūta ir tāda smaga, nevaru pat pateikt, liekas, ka vēders pilns visu laiku, nav tās viegluma sajūtas kas agrāk. Esmu 174cm gara nu un svars 60-63kg. Varbūt kāda var padalīties un palīdzēt saprast kas man par vainu un ieteikt kaut ko?
08.09.2013 22:43 |

10 gadi
Reitings 466
Reģ: 14.04.2013
Tā nav vaina.
Es esmu 169cm un sveru 89kg
Un varu kaut sisties pret sienu.
Tabletes dzeru katru dienu jau 13 gadus.

Pieriebies ir nereāli, bet mans veids nav ārstējams.
08.09.2013 22:55 |

Reitings 369
Reģ: 29.01.2009
Tavs svars ir pilnībā normāls, es arī esmu 174 un svars 64kg.
08.09.2013 22:57 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Ir kādas pazīmes ,ka vaina ir vairogdziedzerī?

Es vienkārši arī esmu ļoti tieva ,bet tas jau ir kādus 10 gadus, resna nekad neesmu arī bijusi. Bet visi brīnās, ka varu ēst un ēst ,bet svarā nepieņemos. :D It kā smieklīgi ,bet pa retam ienāk prātā- vai tas ir normāli?
08.09.2013 22:58 |

Reitings 431
Sveika!

Man ir vairogdziedzera problēmas jau labu laiku, sākās pusaudžu gados. Jāsaka, ka toreiz bija tā, ka svars (man likās tā) auga, es sev nepatiku, mēģināju visādas diētas utt. Nezinu, vai no vairogdziedzera, bet tomēr svēru vairāk kā tagad. Iespējams, ka tikai pubertāte.

Šobrīd ir tā, ka mana pašsajūta un svars ir ļoti labi. Viss normalizējās līdz ar dzīvesveida un dzīves sakārtošanu (jauns dzīvoklis, vīrietis blakām, darbs, regulāras fiziskas nodarbības, veselīgs dzīvesveids). Varu teikt, ka man tiešām nokārtojās hormonālā sfēra, arī mēnešreizes kļuva regulāras.

Sakārto sevi, it sevišķi savu iekšējo pasauli un emocijas, jo visas slimības sākas tur. Būs labi! :)
08.09.2013 22:58 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
man tavs svars šķiet pilnīgi normāls, ne visiem cilvēkiem ir jābūt grabošām skalu pakaļiņām :) varbūt tieši tagad tas ir tikai normalizējies. vēl jau no svara arī tavs vecums - pēc manas pieredzes meitenēm ap 22 sāk veidoties sievišķīgākas formas, ko tās uzskata par pēkšņu resnumu.
par vairogdziedzeri - māsai pusaudžu vecumā sākās problēmas, bet uz otru pusi. viss tur tika sačakarēts tik tālu, ka šobrīd - pēc 7 gadiem - viņa var ēst, neēst, sportot - lai būtu latvijas standartiem pieņemamā miesas būve - nepieciešams pārcilvēcīgs darbs tikai un vienīgi pie ķermeņa, kam fiziski nav laika, ja ir citas - saistošākas - prioritātes. pozitīvā stāsta nav :/
Tev gan novēlu stipru veselību un neiebraukt nepamatotos kompleksos :)
08.09.2013 22:59 |

Reitings 431
Ā, un es sveru tikpat cik tu, bet esmu 1,67m gara. Bet sev patīku un man diezgan daudz muskuļu, jo intensīvi sportoju :) Tā ka tavs svars normāls (ja vien nav celulīts un ir sportisks augums).
08.09.2013 23:00 |

Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
Es vienkārši arī esmu ļoti tieva ,bet tas jau ir kādus 10 gadus, resna nekad neesmu arī bijusi. Bet visi brīnās, ka varu ēst un ēst ,bet svarā nepieņemos. It kā smieklīgi ,bet pa retam ienāk prātā- vai tas ir normāli? +

Atliek dažas dienas neko neēst katastofāli nokrītos.
08.09.2013 23:03 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Vaaai, es laikam pārpratu?
08.09.2013 23:05 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
zinu puisi kuram vairogdziedzeri pārāk aktīvi. Rezultātā izskatās dikti sīciņš. Var apēst govi, bet labumā neies.neko darīt.
08.09.2013 23:07 |

10 gadi
Reitings 466
Reģ: 14.04.2013
Man klasesbiedrene arī tāda, kurai ir pāatrināta darbība. Ēd ko grib bet ir tik sīciņa.
Man ir tieši pretējā - palēninātā/apstājusies hormonu darbība.
08.09.2013 23:08 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja puncii ir taada sajuuta, varbuut tavs organisms nepanes kaadu no paartikas produktiem ko eed. Visbiezjaak taa ir nespeeja tolereet miltu izstraadaajumus vai pienu.
08.09.2013 23:09 |

Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
Man te radās jautājums tas kuras ir tievas un varbūt ar bērniem, vai pēc dzemdibam arī paliek tāds pats jeb uzresnē? Un ka jūs cinaties ar nogurumu darba,kad nevar pastrādāt,tas ir no dziedzera? Kafiju needzeeru un tejinjas zaljaa arī diezko nelīdz līdz pastaigā bet vislaik staigāt negribas,pēc darba sezhu pie kompja vai arī guljju Jautājums vēl autorei cik ilgi dzēri tirazolu,un cik ilgi jau nedzer? Iespējan arī vinju nems nost,prasiju vai pret strresu var dzerrt zāles vinja teica ka ne sapratu ka tas. Negatīvi ietekmes dzieedzeeri. Vēl dzeeru dzelzi arī palika labāk
09.09.2013 19:18 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Man pēc dzemdībām vairogdziedzeris sagāja ķitē, esmu notievējusi un nevaru pieņemties svarā. Tūliņ, tūliņ jādodas pie ārsta un jāskatās, kādas zāles izrakstīs. Nedaudz baidos lietot tos medikamentus, jo tomēr, kaut tagad esmu par tievu, galīgi izplūst miesās negribās.
09.09.2013 19:22 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits