ĀRZEMES

Reitings 131
Reģ: 14.10.2012
Sveikas! Ceru, ka varēsiet palīdzēt!
Mazā māsa, cik nu mazā, 16 gadi, izdomājusi, ka LV vairs nevēlas mācīties, un vidusskolā vēlas iet ārzemēs!
Mērķi viņai dažādi... gan tuvāki, gan tālāki, proti, vēlas gan Vāciju, gan Spāniju, ka tik prom!
Takā neko daudz par to nezini, vēlējos prasīt, vai viņiem arī ir tādas kopmītnes ( nu tikai labākos apstākļos ) kā šeit Latvijā, kur skolnieki var apmesties?
Vai iespēja ir tikai īrēt kādu dzīvokli?
Prasu vispārināti par jebkuru valsti, izņemot Skandināvu! Varbūt kāda kaut ko varētu pastāstīt!
08.09.2013 11:32 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
vai nav jāzin tās valsts valoda, lai mācītos tur vidusskolā? ja nu vienīgi meklē kaut kādas programmas kas ir ārzemniekiem, bet vispār man tas liekas nereāli, nepilngadīgajam vienam kaut kādā valstī vnk dzīvot un mācīties...ja vien tā nav kāda speciāla programma...viņa zin spāņu un vācu valodu??
08.09.2013 14:23 |

Reitings 194
Reģ: 06.08.2013
Vēl par starptautiskajām iespējām runājot ir tāda programma "Au Pair", kur tu dzīvo viesu ģimenē, pāris stundas dienā pieskati mazos, ēšana ir apmaksāta un dzīvošana tāpat, plus vēl saņem kabatas naudu. Ja ļoti, ļoti paveicas, tad to ir iespējams apvienot ar skolu, tādējādi atbrīvojot sevi no jebkādām dzīvošanas izmaksām. Man gan tajā laikā prāts uz mācībām nenesās, jo bija jauni draugi, daudz ceļojumu utt, bet domāju, ka, ja grib, tad to var izdarīt.
08.09.2013 14:31 |

Reitings 1853
lollipop pārsvarā neviens negrib ņemt tik jaunu meiteni tur, un bieži viņiem ir vajadzīgi tādi kas var arī vadīt auto...
08.09.2013 14:36 |

Reitings 194
Pati esmu to darījusi divas reizes, divās dažādās valstīs un neviens man par autovadītāja apliecību nejautāja. Lai gan ir daudz tādu, kam to vajag, jā. (: Un ir nācies satikt diezgan daudz Au Pair 16 gadnieces, lai gan priekšroka, protams, tiek dota vecākām meitenēm.
08.09.2013 14:41 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Kāpēc tiek glorificētas ārzemju skolas? Mana draudzene bija apmaiņas programmā uz Spānijas vidusskolu, kur skolotājas uz stundām atnāca ar 30 min nokavēšanos, neviens nepilda mājasdarbus un ja tu zini reizrēķini tu esi ģēnijs.

Esmu mācījusies 3 skolās tepat Latvijā - neviena no tām nav uzskatāma par sliktu,visas bija standarta valsts skolas - un visās ir bijis iepriekš nosauktais! Nu nenotiek tā tikai ārzemēs,šeit pat Latvijā ir tieši tāpat. Diez vai tur svešumā ir tik jau nu sliktāk .

Vēl man nepatīk,ka Latvijā tu iekal tikai to,kas rakstīts grāmatā un viss,citas zināšanas neveidojas. Skolotāji ir ļoti sausi,bieži vien padara savus priekšmetus gaužām garlaicīgus.
Manā izpratnē - varbūt šeit arī ir augstāks mācību līmenis,toties pašas nodarbības ir garlaicīgas,skolotāji strādā bez atdeves un bieži vien darbojas pēc "I don't give a shit about you" principa. OK,tas viss varbūt ne gluži par tēmu,bet gribējās pateikt.
08.09.2013 14:51 |

Reitings 95
Reģ: 17.06.2013
Es gribētu redzēt, kurā vietā Latvijā ir tas augstais vidusskolu līmenis salīdzot ar citām valstīm? Te maijā par to vien bija diskusijas - ai ai ai, es ceru, ka nokārtoju matemātikas eksāmenu, cik tur punktus vajadzēja, lai noliku? 5? ā nu, ja 5, tad jau es būšu nokārtojusi, paldies, dieviņ', par manu gaišo galvu un 5 punktiem matemātikā.
08.09.2013 15:12 |

Reitings 194
skolotājas uz stundām atnāca ar 30 min nokavēšanos, neviens nepilda mājasdarbus un ja tu zini reizrēķini tu esi ģēnijs.

Esmu mācījusies 3 skolās tepat Latvijā (..) un visās ir bijis iepriekš nosauktais!

Es arī esmu mācījusies trīs dažādās Latvijas skolās un nevienā nav bijis viss iepriekš nosauktais, izņemot to, ka vienā no skolām ar mājasdarbiem bija tā pašvaki, viss pārējais ok
08.09.2013 15:16 |

Reitings 194
Te maijā par to vien bija diskusijas - ai ai ai, es ceru, ka nokārtoju matemātikas eksāmenu,

Pause , diez vai par izglītības līmeni vajadzētu spriest pēc cosmo diskusijām.
08.09.2013 15:19 |

Reitings 149
Reģ: 26.03.2013
cik tur punktus vajadzēja, lai noliku? 5? ā nu, ja 5, tad jau es būšu nokārtojusi, paldies, dieviņ', par manu gaišo galvu un 5 punktiem matemātikā.

Latvijā iemāca daudz, bet katrs pats izvēlas cik no tā viņš vēlas paņemt sev. Nav vēlēšanās mācīties, nav mērķu, nav gribasspēka. Ne jau visi cilvēki tādi ir, un pēc tā nevar spriest par izglītības līmeni, ja vienkārši cilvēks NEGRIB mācīties.
08.09.2013 15:27 |

Reitings 1853
viss atkarīgs no skolotājiem, ir tādi kas tik notie klases priekšā pāris teikumus no grāmatas nodiktē un viss....saproti kā gribi...tā ir diezgan bieža parādība. un šogad matemātikas eksāmena rezultāti bija ļoti zemi....
08.09.2013 15:29 |

Reitings 131
Reģ: 14.10.2012
nu beidzat! LV skolotāji ir briesmīgi, kā jau dažas iepriekš minēja, pliku teorēmu iekaļ, vai arī liek pašam iemācīties! Iziet tikai priekšā un norunā savu runājamo un viss, bez nekādas intereses vai tu to saproti vai nē!
izņemot LV privātskolas, bet tā jau ir cita runāšana, jo tur alga ir sākot no 500ls, tāpēc arī skolotāji māca ar prieku, un viņiem interesē saproti tu vai nē!
08.09.2013 15:39 |

Reitings 95
lollipop, pēc kā tad? Šeit taču apgrozās lielākoties meitenes, kas ir jau pabeigušas vidusskolu un pat mācās universitātē. Viņas taču arī ir daļa no tiem rezultātiem. Vai arī, tu ar to domāji, ka, ja apgrozās cosmo.lv, tad uzreizi ir dumjš kā zābaks un tos nevar ņemt vērā?

Chloe, ļoti vājš arguments. Izglītības sistēma nesastāv tikai no skolotājiem, kas murmina kaut ko klases priekšā un it kā pasniedz ļoti augsta līmeņa priekšmetus. Tā sastāv arī no vispārējās attieksmes pret skolēniem, motivēšanas, ieinteresētības sniegt to labāko un palīdzēt skolēnam saprast, ka ne jau tās formulas viņam ir tik ļoti vajadzīgas, bet gan saprašana, pieredze un augšana kā personībai, darot kaut ko, kas prasīs piepūli un būs izaicinājums. Katrā vidusskolā ir varbūt viens vai divi tādi skolotāji. Tas nav normāli.

Un ne par vidusskolu gan, bet tomēr pieminēšu. Kas tas par murgu ar tām darba burnīcām bija šogad? Pierādīja tikai to, ka pat izglītība Latvijā ir pliks bizness, kur pie tam, korupcija sit augstu vilni. Še tev nu bija augstais līmenis.... Ir vēl ļoti ļoti daudz lietu, ko uzlabot un uz ko tiekties.
08.09.2013 15:47 |

Reitings 95
ķirurģe, gribēju jautāt... Kāpēc Skandināvijas valstis izslēdzāt? Tieši tur vidusskola arī ir par brīvu un 16 gadi ir ideālais vecums, kad sākt International Baccalaureate. Piemēram, Zviedrijā vai Dānijā šo programmu klasēs ir arī daudzi skolēni no citām valstīm un ārzemnieki ar ārzemniekiem ļoti bieži labi iedraudzējas un atrod daudz kopīga, jo būtībā abi ir, tā teikt, vienā laivā :) IB ir labi atzīta Eiropā un citur pasaulē un sasniedzot labus rezultātus nav grūti iekļūt ļoti labās universitātēs. Tur arī daudzām vidusskolām ir kopmītnes, jo skolas bieži vien ir tālu no mājām, tāpēc skolēni var dzīvot blakus skolai. Protams, par tām ir jāmaksā, bet cenā parasti ir iekļauts pilnīgi viss, arī ēdināšana. Un 16 gados var doties viens uz ārzemēm mācīties bez aizbildņa. Nezinu, kur meitenes rāva, ka nevar.
08.09.2013 15:54 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
es arī gribēju teikt, ka drīzāk Skandināvijas valstis šai idejai ir piemērotākas.
08.09.2013 15:56 |

Reitings 1853
vaitad nav skaidrs ka meitene nejau mācības tik ļoti interesē šajā gadījumā? vienkārši gri tikt prom, pārmaiņas, piedzīvojumu....
08.09.2013 15:57 |

Reitings 95
peekaboo, nu ja tā viņa to domā, tad ātri vien aplauzīsies. Bet tajā pašā laikā, lai jau. Nav tādas labas vai sliktas pieredzes, ir tikai pieredze.
08.09.2013 15:59 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Peekaboo-gribaas tev soreiz piekrist!Man arii tiesi tas ienaaca praataa.Es zinu paaris latviesus,kuru meitas,deeli maaciijaas te -manaa pusee!Visi ,kaa viens teica,ka bijis loti viegli ,saliidzinosi ar Latviju-nekas nav taa "loti nopietni"!Tiesi taa to vareetu teikt!
Taa nopietnaa maaciisanas laikam saakas veelaak!
08.09.2013 16:10 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
nu sheit UK arii siikajiem brivlaiks ir vairak un iezhaak,nekaa vinji atrodas skolaa...un izstiepta taa programma cik vien ljoti var izstiept... nu taa,ka liekas,ka LV izglitibas sisteema ir speeciigaaka pamatskolaa/vidusskolaa... par Universitateem veel varetu padomaat :D
08.09.2013 16:23 |

Reitings 95
Atkarīgs no tā, ko tu mācies. IB, A levels un GCSE nav nekādas idiņu programmas, kur vari slinkot. Un, ja slinko, tevi met ārā.
08.09.2013 16:32 |

Reitings 134
Reģ: 10.07.2013
Tiešām iesaku Skandināvijas valstis un Somiju. Izglītības ziņā sūdzības neesmu dzirdējusi.
08.09.2013 16:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits