Visus komentārus neizlasīju, tāpēc, iespējams, atkārtošos:
Man arī nav gribasspēka sevi badināt (lasi - sēdēt uz diētas), taču tas nenozīmē, ka neko nevar darīt lietas labā. Es nevaru neēst (vai pārtikt tikai no griķiem ar kefīru trīs nedēļas no vietas), taču man nesagādā lielas problēmas izvēlēties produktus ar mazāku kaloriju saturu un ēst tos. Un nē, tās ne obligāti ir plikas salātlapas.
Salātus taisi nevis ar krējumu vai majonēzi, bet ar kādu no tiem jogurtiem bez piedevām - nu ir taču starpība 25% tauku vai 5-10%. Garšai pieliec vairāk garšvielu vai bišķi sinepes vai kaut ko. Pienu - 0.5%, sviesta vietā (82% tauku) izvēlies kaut kādu Light margarīnu (ap 35%, ja nemaldos) un tā tālāk. Ja gaļu, tad liesu (aukstās gaļas veikalā ir ar diezgan mazu tauku saturu), ja gribi saldu jogurtiņu, tad paņem parasto bezpiedevu jogurtu un pielej saldinātāju (ir Huxol firmai šķidrais saldinātājs lielajos Rimi) plus kanēli garšai, un tā tālāk un tā joprojām. Esi radoša, atrod veidus, kā gatavot savus iecienītos ēdienus ar mazāk taukiem un bez cukura. Garšvielas un saldinātāji mākslīgie tev palīdzēs.
Es domāju, ja šādi piedomāsi pie ēdienkartes, būs labāk. Pacenties kādu nedēļu kaut vai aptuveni paskaitīt līdzi kalorijas tam, ko ēd (skat. iepakojuma otrajā pusē), ātri vien sapratīsi, kuri garšīgie produkti ir mazāk kalorijaini, un kuri izrādīsies negaidīti kalorijām bagāti.
Nu un protams sāc lēnītēm vairāk kustēties - kaut vai pa vienai pieturai noiet kājām atpakaļceļā no darba.