juutos nozheelojami

Reitings 80
Reģ: 09.03.2013
esmu resna un riju... visu muuzhu,pusaudzhu gadus un veel tagad (man ir 24 g) mocos... vienmeer esmu bijusi apaljiiga bet peedeejos gadus no apaljiigas esmu kljuvusi par blaakji...nekljuvu taada dienas laikaa, bet visus paardziivojumus "apeedu",peec dabas esmu nosleegta, klusa, neesmu aktiiva,netuseejos,vairaak seezhu maajaas lasu graamatu un skatos kaadas filmas...
dieetas esmu meegjinaajusi,kad biju siikaaka, peedeejos gadus katru dienu censhos pieveersties veseliigam dziivesveidam, visus uztura pamatpricnipus zinu, max.3 dienas esmu notureejusies eesdama normaalaas devaas, bet tad noraujos un atkal paarrijos...un ir sirdsapzinjas paarmetumi... sveru 110kg un ja svarrigi,tad 1.69 gara, bet tas svars ir daudz par daudz... ir pat gruutaak pa trepeem kaapt, aktiivaak kusteeties..arii pie tiem pashiem dietologiem riigaa buuts... esmu dzirdeejusi gan atbalstu, gan kritiku par to,ka nepietiekama man taa veelme notieveet... sagruzos un atkal vieniigais risinaajums ir eediens...
nekaadus ieteikumus un uzmundrinaajumus negaidu..gribeeju izkratiit sirdi..par to,ka ciinos un nav speeciigs raksturs. speeciigs raksturs man nav ne tikai pret eeshanu,bet pret visaam lietaam dziivee cilveekiem arii nemaaku atteikt...
06.09.2013 21:20 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Stāvot rindā Rimi vai kur citur un paskatoties, ko cilvēki pērk ar kādam formām, viss kļūst skaidrs, kāpēc ir tieši tā un ne citādi. Pievienojies Tievētāju diskusijai, varbūt sajutīsi lielāku motivāciju.

Izlasi, varbūt noderēs- https://www.facebook.com/AnnijasVirtuve/posts/123867541132845
07.09.2013 12:49 |

10 gadi
Reitings 5929
Pirmkārt, sāc ar garām pastaigām katru dienu ātrā solī, ne īsākas kā 30 min un labāk pirms brokastīm. Pēc nedēļas jau redzēsi pārmaiņas pat nemainot ēdienkarti!

Atļaušos nepiekrist, domāju, ka nemainītos tieši nekas. 30 min pastaiga ir ~2,5 km un ~100 kcal, kas ir nekas, ja ēd daudz un jiftīgi.
07.09.2013 12:50 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
Aina -jēga no tā ka tu sēdēsi,lasīsi grāmatu un rīsi :D :D :D
izteikšos rupji-piecel savu 100kg smago pakaļu un ej pasportot :D
07.09.2013 12:56 |

Reitings 1244
07.09.2013 12:58 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Senāk nespēju sevi motivēt, jo neticēju, ka es tiešām varu izskatīties arī labi, juties viegla. Un traucēja arī pārliecība, ka ēšanas ierobežojumi būs ārkārtīgi traucējoši :)

Mazā Zaļā minēja, ka kaloriju skaitīšana ir garām. Man nebija tik daudz liekā svara kā diskusijas autorei.. bet tik un tā sevi varēju pieskaitīt pie ''negausīgajiem ēdājiem''.
Ja ir tāda problēma, tad ļoti grūti novilkt robežas, kas ir optimums, kas ir daudz, kas ir krienti par daudz?
Tāpēc arī tā kaloriju skaitīšana ir svētīga. Varbūt sākumā mazliet apgrūtina tā elementārā matemātika, bet pie tā ļoti ātri piešaujas :). Grūti sevi būs motivēt uzņemt 600 kcal dienā (tas pat būtu muļķīgi un neprāts) :) Tievēšana būs vieglāka ar 4ciparu skaitli :)
Līdzīgs princips ir arī ''svaru vērotājiem'', kam ir punktu sistēma. Tos skaitot arī notiek sava veida ierobežošana, tur skaidri un gaiši var saprast, ka 5 snickers dienā būs par daudz :)
07.09.2013 12:58 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Ieteikumi par sportošanu nezinu vai ir vietā ala no sērijas "piecel resno pakaļu un sporto". Ar šādu svaru sieviete nepareizi sportojot var sabeigt veselību, šāds svars noteikti spiež uz kājām,potītēm un skriet autorei noteikti nevajadzētu. Vispirms ir jāsamazina svars ar pareizu uzturu un sports,lai pēc tam nāk klāt, nevis otrādi. Vienīgais,ko drīksti ir pastaigas! Cerams,ka nonāksi uz pareizā ceļa! ;)
07.09.2013 13:00 |

Reitings 1244
izdur mēlē pīrsingu-nevarēsi kādu laiku neko nopietnu ieēst :D -tikai jogurtiņus un putriņas :D
07.09.2013 13:07 |

Reitings 612
Reģ: 11.09.2012
Cilvēks bez rokām iemācās spēlēt klavieres. Aklais iemācās gleznot, kurlais radīt skaistus skaņdarbus. Dzīvē ir tik daudz motivācijas un iedvesmas. Piedod, bet man nav ne mazākās cieņas pret tādiem cilvēkiem kā Tu. Dievs Tev devis rokas, kājas un smadzenes , lai kaut ko darītu un sasniegtu.
07.09.2013 13:55 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Pirmkārt, sāc ar garām pastaigām katru dienu ātrā solī, ne īsākas kā 30 min un labāk pirms brokastīm. Pēc nedēļas jau redzēsi pārmaiņas pat nemainot ēdienkarti!

Atļaušos nepiekrist, domāju, ka nemainītos tieši nekas. 30 min pastaiga ir ~2,5 km un ~100 kcal, kas ir nekas, ja ēd daudz un jiftīgi.

Parfait, kļūdies. Ir tā, ka cilvēkiem ar lielu lieko svaru NEDRĪKST uzsākt parāk strauji aktīvu dzīvesveidu, jo tā ir milzīga slodze pirmām kartām uz ceļiem un potītēm. Tieši šīs 30 min pasteigas ātrā solī (kas ir apm. 140 kcal, ja ilgākas pastaigas, tad tās ir jau 200 kcal, kas apaļam cilvēkam iesākumam ir pilnīgi pietiekami), būs ļoti efektīvas iesākumam - ļaus pierast pie aktivāka dzīvesveida un sagatavot organismu aktīvākam sportam, bet to ir jādara katru dienu, kā min. 30 min un vēlams pirms brokastīm.

Ēdienkarti ir arī jāmaina,protams, bet to ir jādara pakāpeniski, nevis strauji, jo tad ir liela varbūtība, ka cilvēks atgriezīsies pie iepriekšējā dzīvesveida.
07.09.2013 14:13 |

Reitings 492
Reģ: 05.07.2013
Liene

Pilnībā piekrītu.
07.09.2013 14:18 |

10 gadi
Reitings 5929
Liene, es taču neteicu, ka viņai jāsāk krosiņš skriet, es saku, ka IR jāsāk ar ĒDIENKARTI. Citādi to pastaigu var iesālīt un arī krosiņš var nedot nekādus rezultātus. Pati esmu dzīvs piemērs.
07.09.2013 14:30 |

10 gadi
Reitings 5929
un ar " jāsāk ar ēdienkarti" es nedomāju drastisku diētu, kefīru, āboliem un knapināšanos.
07.09.2013 14:34 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Visus komentārus neizlasīju, tāpēc, iespējams, atkārtošos:

Man arī nav gribasspēka sevi badināt (lasi - sēdēt uz diētas), taču tas nenozīmē, ka neko nevar darīt lietas labā. Es nevaru neēst (vai pārtikt tikai no griķiem ar kefīru trīs nedēļas no vietas), taču man nesagādā lielas problēmas izvēlēties produktus ar mazāku kaloriju saturu un ēst tos. Un nē, tās ne obligāti ir plikas salātlapas.

Salātus taisi nevis ar krējumu vai majonēzi, bet ar kādu no tiem jogurtiem bez piedevām - nu ir taču starpība 25% tauku vai 5-10%. Garšai pieliec vairāk garšvielu vai bišķi sinepes vai kaut ko. Pienu - 0.5%, sviesta vietā (82% tauku) izvēlies kaut kādu Light margarīnu (ap 35%, ja nemaldos) un tā tālāk. Ja gaļu, tad liesu (aukstās gaļas veikalā ir ar diezgan mazu tauku saturu), ja gribi saldu jogurtiņu, tad paņem parasto bezpiedevu jogurtu un pielej saldinātāju (ir Huxol firmai šķidrais saldinātājs lielajos Rimi) plus kanēli garšai, un tā tālāk un tā joprojām. Esi radoša, atrod veidus, kā gatavot savus iecienītos ēdienus ar mazāk taukiem un bez cukura. Garšvielas un saldinātāji mākslīgie tev palīdzēs.

Es domāju, ja šādi piedomāsi pie ēdienkartes, būs labāk. Pacenties kādu nedēļu kaut vai aptuveni paskaitīt līdzi kalorijas tam, ko ēd (skat. iepakojuma otrajā pusē), ātri vien sapratīsi, kuri garšīgie produkti ir mazāk kalorijaini, un kuri izrādīsies negaidīti kalorijām bagāti.

Nu un protams sāc lēnītēm vairāk kustēties - kaut vai pa vienai pieturai noiet kājām atpakaļceļā no darba.
07.09.2013 14:38 |

Reitings 314
Parfait, tā meitene pati saka, ka par ēdienkarti apzinās, ka tā ir jamaina, bet domāju,ka ar to vien nebūs līdzēts. UN PROBLĒMA NAV TIKAI TAJĀ.
Domāju, ka sākumam šādas pastaigas ne tikai ļaus izkustēties, bet arī izvēdināt galvu, uzlabot elpošanu, stiprināt sirdi un palielināt izturību. Neviens nesaka, ka meitēns no 110 kg samazinās svaru uz 55 nedēļas laikā, bet svars zudīs, tas ir noteikti. BET IR JAIEVERO GALVENIE PAMATPRINCIPI - JĀSTAIGĀ NE MAZĀK KĀ 30 MIN, TO JĀDARA RĪTA PUSĒ UN KATRU DIENU! AS SIMPLE AS THAT! Ja vēl plusā tiks sakārtota ēdienkarte (kaut nedaudz), tad var rēķinaties ar ļoti labiem rezultātiem, bet uzskatu tā, ka neko nevar uzsākt strauji un drastiski! Ir pakāpeniski jānonāk līdz veselīgam dzivesveidam.

Ja cilveks vairākus gadus savā ķermeni indēja ar neveselīgu partiku un vispār nekad nav izkustējies papildus darbam, veikala apmeklējumi utt, tad nevar gaidīt brīnumus un ātrus rezultātus, tad ar savu ķermeni ir jāstrādā gadiem - soli pa solim! Un es uzskatu, ka šādas pastaigas būtu vislabākais pirmais solis uzsākot veselīgu dzīvesveidu!
07.09.2013 15:10 |

Reitings 314
57days, daudzam, ko Tu raksti var piekrist, taču ne vienmēr princips jo mazāk ckal jo labāk strādā. Piemeram, Tavs pieminetais margarīns ir inde, un to ir labāk vispār izslēgt no ēdienkartes! Ja tomēr nevar, tad tādā gadījumā labāk lietot dažreiz un nedaudz labas kvalitātes sviestu nekā margarīnu.

Kā arī, tādi produkti kā rieksti, eļļas, avokado un treknas zivis ir bagāti ar ckal, bet šie produkti ir nepieciešami mūsu organismam un ir neprāts izslēgt tos no ēdienkartes. Protams ir jākontolē šo produktu patēriņš, bet vispār izslēgt tos nedrīkst.

Mans uzskats ir tāds, ka vislabāk lietot uzturā produktus, kuri ir vismazak "parveidoti" un/vai termiski pārstrādāti un vispār atturēties no "gatavās produkcijas" pirkšanas.
07.09.2013 15:22 |

Reitings 383
Reģ: 27.10.2012
Piekrītu Lienei.
07.09.2013 15:24 |

10 gadi
Reitings 5929
Nu šajā jautājumā jau vispār nekādus brīnumus nevajadzētu gaidīt. Viss + - ir vairāk vai mazāk bioloģiski pamatojams. :D

07.09.2013 15:26 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Liene, es tev piekrītu. Bet no otras puses, es tomēr uzskatu, ka 100 kg uz 164 cm (apmēram mans augums uz apmēram 2x vairāk meitenes, ja salīdzina ar mani) - tāds svars organismam ir "neveselīgāk", nekā kārtiņa margarīna uz desmaizes.
07.09.2013 16:21 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Ja es būtu šīs meitenes vietā, mani motivētu Daktera komentārs.
Pilnīgi skudriņas noskrēja.
07.09.2013 16:28 |

Reitings 56
Reģ: 07.05.2009
No tāda svara nevar tikt nost pāris dienās vai mēneša laikā! tam ir vajadzīgs nopietns piegājiens.
Es ar tām diētām ņemos no 25.gadiem.Lai izskatītos vēl tievāka- sāku lietot tievēšanas tēju, lietoju to gadu, apmēram.Pirku un dzēru un jutos ļoti labi,svars arī krita,bet īpaši nepiefiksēju savu svaru.
Tad kādu dienu devos uz balliti,pēc paris dienam man atnesa ballišu bildes!
Es biju šokā no sava izskata :O ...kauli vieni kauli.... pārtaucu dzert tēju. Pa ziemu uzņēmu 25kg, no tāda cipara man palika nelabi. Izmēģinaju -aptiekās visus iespejamos preparatus-galīgi tukšā- augu un pampu.....
Tad avīzē izlasīju par tievētājiem -SVARU VEROTAJI...(nezinu vai tagad tādi ir) Tas bija mans glābiņš,kopš tā laika svars ir kā vajadzīgs,tikai reizēm karoju ar 4-5kg, bet pilnīgi noteikti pirms ēšanas padomāju vai man vajag piesist kuņģi līdz vemšanai :D
Mana draudzene iemīlējās un nometa 30kg 4men laikā :P
07.09.2013 16:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits