juutos nozheelojami

Reitings 80
Reģ: 09.03.2013
esmu resna un riju... visu muuzhu,pusaudzhu gadus un veel tagad (man ir 24 g) mocos... vienmeer esmu bijusi apaljiiga bet peedeejos gadus no apaljiigas esmu kljuvusi par blaakji...nekljuvu taada dienas laikaa, bet visus paardziivojumus "apeedu",peec dabas esmu nosleegta, klusa, neesmu aktiiva,netuseejos,vairaak seezhu maajaas lasu graamatu un skatos kaadas filmas...
dieetas esmu meegjinaajusi,kad biju siikaaka, peedeejos gadus katru dienu censhos pieveersties veseliigam dziivesveidam, visus uztura pamatpricnipus zinu, max.3 dienas esmu notureejusies eesdama normaalaas devaas, bet tad noraujos un atkal paarrijos...un ir sirdsapzinjas paarmetumi... sveru 110kg un ja svarrigi,tad 1.69 gara, bet tas svars ir daudz par daudz... ir pat gruutaak pa trepeem kaapt, aktiivaak kusteeties..arii pie tiem pashiem dietologiem riigaa buuts... esmu dzirdeejusi gan atbalstu, gan kritiku par to,ka nepietiekama man taa veelme notieveet... sagruzos un atkal vieniigais risinaajums ir eediens...
nekaadus ieteikumus un uzmundrinaajumus negaidu..gribeeju izkratiit sirdi..par to,ka ciinos un nav speeciigs raksturs. speeciigs raksturs man nav ne tikai pret eeshanu,bet pret visaam lietaam dziivee cilveekiem arii nemaaku atteikt...
06.09.2013 21:20 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Varbūt psihologs? Nebūs stresu, negatīvās emocijas = par vienu iemeslu mazāk, lai ēstu. Un par to, ka nespēj nevienam atteikt, arī būtu lietderīgi parunāt un izprast, kāpēc tā.

Par pašu ēšanu - uztura speciālists un treneris vai pati patstāvīgi sāc ēst veselīgi un nodarboties ar sportu. Neko citu jau tev te nepateiks svara problēmas risināšanai diemžēl..
06.09.2013 22:53 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Tu saki, ka esi resna, jo pēc jebkuriem pārdzīvojumiem rij. Citi piedzeras. Sāc ar to, ka atrodi citu veidu, kā nomierināties. Tikai, dieva dēļ, ne alkoholu. Man personīgi palīdz šūpoles un vizināšanās ar auto. Viena no manām draudzenēm švīkā papīra lapas, cita iet skriet, vēl kāda sēž putu vannā un klausās simfonisko mūziku.
Kamēr neatradīsi ko citu, ar ko mazināt stresu, tā arī rīsi. Pēc tam, kad esi atradusi ko citu, kas Tev palīdz nomierināties, ķeries pie cormeum ieteiktā linka un viss izdosies :)
06.09.2013 22:55 |

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Es sāktu ar psihologu vai ko taml., ja pati saviem spēkiem netiec galā ar "galvas sakārtošanu". Kādas tieši problēmas tu centies apēst, kādās situācijās tev tas izpaužas? Ļoti piekrītu, Alexxai- ir jāatrod kaut kas, ar ko aizvietot ēšanu stresa brīžos. Es, piemēram, mazgāju traukus, kad esmu nikna/dusmīga/apbēdināta, bet ja sevi žēloju, arī mēdzu aizēst problēmas. Sākumā jāatrod cēlonis. Man arī nav gribasspēka un iet ļoooooooti grūti ar veselīgu ēšanu un sportu. Bet 110 kg... tu tiešām savai veselībai nodari ļoti, ļoti nopietnu ļaunumu. Tev ir jāsaprot, par ko tu sevi tik ļoti nemīli, ka tik ļoti dari sev pāri. Piedod, ja tas skan skarbi, bet.... tā ir.
06.09.2013 23:09 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Te ir jaasaak ar kompleksu izdziishanu, eeshana ir tikai sekas un aisberga redzamaa dalja. Tieshaam ljoti iesaku izlasiit sho graamatu, cerams taa liks autorei kljuut par sevi paarliecinaataakai un liidz ar to paardziivojumu skaits ieveerojami samazinaasies un buus mazaak iemeslu ieliist stuuriitii un sevi zjeelot ar saldeejuma kasti.
06.09.2013 23:12 |

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
krista, kas tas ir, par ko tas ir?
06.09.2013 23:21 |

Reitings 187
Reģ: 11.05.2013
Neiznieko savu jaunību, ēdiens nav tā vērts. Te nu iesaku svara vērotājus, tas nudien nav nekas dārgs un neiespējams. Un nākamvasar būsi skaista un slaida :)
Krista, kur var iegādāties to grāmatu?
06.09.2013 23:25 |

Reitings 858
Reģ: 08.05.2011
06.09.2013 23:26 |

Reitings 858
06.09.2013 23:26 |

Reitings 858
06.09.2013 23:27 |

Reitings 858
beeeeeeeeeidzot man sanāca tas smaidiņs, paldies, tai, kura parādīja, kā un kas :D
06.09.2013 23:27 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Graamata ir paveca, laikam lv tika kaadaa 1998. gadaa izlaista. To var atrast biblioteekaas. Graamata ir par to, kaa kljuut droshaakam, pashpaarliecinaataakam un neatkariigaakam no citu cilveeku viedokljiem.
06.09.2013 23:30 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
1. Atrodi sev kādu interesantu, tiešām aizraujošu nodarbi, lai nav laika domāt par ēšanu.
2. Turi ledusskapi tukšu.
3. Ierobežo sevi naudas līdzekļos, definē, cik naudas mēnesī (nedēļā) tērēsi pārtikai un neļauj to sev pārtērēt. Tas Tev ļaus plānot ēdienkarti uz priekšu.
07.09.2013 01:25 |

Reitings 10
Reģ: 06.09.2013
ir viens veids kā vari samazināt apēstā ēdiena daudzumu, par ko sanāca izlasīt Daily news pirms katras ēdien reizes izdzer 2 glāzes ūdens un arī atturies no sāls majonēzes un kartupeļiem un PROTAMS saldumiem, ja spēsi noturēt šo diētas veidu vismaz 2-
3 nedeļas redzesi jutīsies labāk un arī svars nedaudz samazināsies, zauudēt tev nav ko tapēc pamēģini :)
07.09.2013 01:30 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Tev ir divas iespējas - mainīties vai nē. Un izvēle ir tavās rokās :) pavisam vienkārši
07.09.2013 01:31 |

Reitings 50
Reģ: 19.01.2013
Aina Pats, pats, pats galvenais ar ko vispār sākt - tev ir jāsamazina savs kuņģis! Piemēram, pamēģini pāris dienas ēst ļoti maz un padzert ūdeni kārtīgās devās, garšīgas zāļu tējas. Sāc iet garās pastaigās svaigā gaisā. Neēd pēc sešiem vakarā.
07.09.2013 01:34 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Man bija tava situācija. Nometu vairāk kā 50kg. Galvenais ir sākt, kad nokrīt pirmie 10kg un tas notiek diezgan ātri pie tāda svara, tad rodas tā īstā motivācija turpināt, jo redzi, ka izskaties labāk, vari nopirkt skaistākas drēbes, citi izsaka komplimentus uttt. Man to visu ierosināja smagi pārdzīvojumi attiecībās, kad vienkārši neko ieēst nevarēju diezgan ilgi.

Tagad cīnos ar pēdējiem 10kg un iet daudz grūtāk, pazudusi tā motivācija atkal kaut kur :( Vienīgais, ka zinu, ka nevienu kg plusā gan vairs nekad dzīvē nepieļaušu, svērt tik daudz 100 + ir vienkārši slimi. Kad biju tajā svarā , tad man tā nelikās, tikai tagad to saprotu, cik drausmīga mana dzīve tad bija no daudziem aspektiem un, kā tā vispār ir izmainijusies. Tā milzīgā svara nomešana viennozīmīgi ir labakais , kas ar mani dzīvē noticis. Kopš bērnības neesmu sverusi tik maz, kā tagad, pat skolas laikā svēru vairāk, tāpēc man tas ir kas nebijis un beidzot varu justies laimīga. Nesaprotu, kur biju agrāk, ja tā tagad padomāju, tad saprotu, ka dēļ tā milzīgā svara esmu palaidusi tik daudz garām -pašus jaunības labākos gadus, jo negribēju daudz draudzēties, tusēties aiz saviem kompleksiem, nevarēju piedalīties visādās foršās aktivitātēs. Padomā, ko tu zaudē un sāc rīkoties. Galvenais ir sākt, tālāk jau būs vieglāk.

Un, ja saņemies tam visam, būtisks ieteikums - sporto papildus un rūpējies par ādu. Es to nedarīju un nu rezultāts ir bēdīgs - liekā āda :(
07.09.2013 08:20 |

Reitings 383
Reģ: 27.10.2012
1. Uzskatu, ka tā kaloriju skaitīšana ir garām, cilvēkiem ar lielu lieko svaru, tur tiešām jābūt milzīgam gribasspēkam, lai nenorautos no ķēdes, tev es ieteiktu, vienkārši, izslēgt no uztura junk food, cukuru, baltos miltus, cūkgaļu, cīsiņus, sardeles, desas un visus tos brīnumus, sāls daudzumu samazināt, protams, dzert daudz ūdeni.

2. Ieturēt regulāras ēdienreizes, labāk vairākas reizes ēst, bet nepārēsties. Ja gribas kaut ko uzgrauzt starp ēdienreizēm, ēd dārzeņus, kādu auglīti, izdzer sulas glāzi, kādu svaigo kokteili pagatavo, rieksti. Sākot ēst veselīgu pārtiku, manuprāt, mazāk gribēsies visu taukaino, eļļā cepto un speķaino. Vēl varu ieteikt biežāk mazgāt zobus, tas arī palīdz mazināt estgribu.

3. čipsu, kūciņu un ceptu kartupeļu vietā ēd dārzeņus, man arī tā bija problēm, ka skatoties filmu vai lasot grāmatu prasījās kaut ko grauzt klāt, liku lietā puķkāpostus, burkānus, gurķus, brokoļus da jebko, galetes ar pesto mērci arī garšīgi.

Kā jau iepriekš minēja, tev svarīgi tagad ir saprast, ka jāsāk mainīt savi ēšanas paradumi un tas ir jāievieš kā ikdienas norma-dzīvesveids, nevis diēta, kuru ievērosi pāris mēn. un pēc tam atkal rīsi visu kas pagadās. Nevajag, manuprāt, tev arī pārforsēt ar sportu, jāsāk gluži vienkārši vismaz ar 15 min vingrošanu, ik dienu, izkustēties, pieradināt pamazām sirdi un kaulus pie jelkādas slodzītes, jo cik pēc tevis noprotu ar sportu neesi draugos.

Bet nu jā, tikai tavos spēkos ir kaut ko mainīt, daudz ko jau te var rakstīt un ieteikt. Lai tev veicas, galvenais tev skaidru mērķi acu priekšā un tad jau viss ritēs uz priekšu!
07.09.2013 09:35 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
kad uznāk gruzonis var rīt arī augļus un dārzeņus nevis čipsus,saldējumus utt :) svars kritīsies un jutīsi sevī motivāciju :) uztaisi arbūzu diētu-es vienu dienu nedēļā ēdu tikai arbūzu :)
07.09.2013 09:42 |

Reitings 80
Reģ: 09.03.2013
paldies par ieteikumiemlai arii neluudzu. deriigi bija padomi par kaadu graamatu lasiishanu vai domu novirziishanu,jo saprotu,ka man ir vairaak galvaa tas viss... eeshanas principus es zinu,ko labaak eest,ko ar ko aizvietot, tas man viss ir pilniibaa skaidrs... veseliigu eedienkarti jau varu sastaadiit un citus pamaaciit,bet pashai tas kaut kaa neiet... :D

vienu briidi domaaju,ka vareetu rakstit blogu vai ari fotografet edienu ko apedu,likt bloga...tas butu ka iemesls nerit, edienu izdekoret,lai nav kauns radit citiem,ko edu,bet tai pat laikaa padomaaju,kursh man tadu blogu skatiisies un komentees: "sshiis dienas eedienkarte tev laba", "nu to kuucinju gan vareeji neest" utt. neesmu redzejusi tieveshanas blogus, varetu rakstit savas aktivitates, bet bildes negribas savas likt jau kompkeksu del
07.09.2013 12:27 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Aina, ja Tu vēlies mainīt savu dzīvi un izskatu, tad, Tavuprāt, kas Tev traucē to darīt? Taisniba vien ir, ka visas problēmas ir galva, bet tas ir tik abstrakts jēdziens! Ja Tu saki, ka apzinies visus laba izskata pamatprincipus, tad kas Tev traucē tos ievērot? Gribasspēka un motivācijas trūkums? Sevis nemīlēšana? Sevis pārlieku žēlošana? Citu baudu izņemot ēšana neesamība dzīvē? Nespēja ieverot mēru? Pārāk drastisku diētu uzsākšana? Parāk aktīva sportošana?

Negribu atkārtoties, ko jau ir teikušas seit meitenes, gribu pateikt tikai vienu - Tavā situācijā nekadā gadījumā nedrīkst uzsākt strauji "ievērot veselīgu dzīvesveidu", jo tā Tu nodarīsi sev tikai pāri! Pirmkārt, sāc ar garām pastaigām katru dienu ātrā solī, ne īsākas kā 30 min un labāk pirms brokastīm. Pēc nedēļas jau redzēsi pārmaiņas pat nemainot ēdienkarti!
07.09.2013 12:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits