vajadzīgi padomi

Reitings 9
Reģ: 06.09.2013
Sveikas.

Šobrīd manai meitai ir 15 gadi,ļoti aktīvi trenējas mākslas vingrošanā jau no 6 gadu vecuma. Tagad ir radusies problēma.
Meitene ēd visu,ko dodu - gan kartupeļus,gaļu,zivis,piena produktus u.t.t. Nesen trenere pateica man personīgi,ka manai meitai ir neatbilstošs svars pēc vingrotāju standartiem,un,ja viņa vēlas kļūt par mākslas vingrotāju (kā tas arī patiesībā ir),tad ir mazlietiņ jānomet svars.
Tagad es pati esmu nesapratnē,ko darīt un kā sastādīt ēdienkarti,jo,patiesību sakot,man nav nekādas saprašanas par ''veselīgu ēšanu'',kā to mūsdienās mēdz saukt,jo,kā jau pieminēju - ēdam mēs visu.
Ceru,ka šeit tiks sniegti labi padomi.
06.09.2013 19:18 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Neesmu tuva ar mākslas vingrotāju speciālistiem, tāpēc tikai 1 jautājums - viņi tur ir psihiski slimi? Anoreksiķi? Vai vienkārši idioti, kuri nesaprot neko par svara jautājumiem?

Ja tava meita ar 164cm svers 41kg, viņai būs anoreksiķes cienīgs augums. Es neesmu par visiem masas indeksiem u.tml., kuri kā normālo uzrāda ļoti lielu svaru, man pašai patīk tievi-kaulaini cilvēki, bet 41kg?????? Tas ir slimi! Vai ir vērts sporta dēļ sačakarēt sevi, savu veselību un psihi? Turklāt ņemot vērā to, ka šādi profesionāļi nestrādā ilgi (nu taču 50 gadu vecumā nebūsi profesionāls mākslas vingrotājs?) un, manuprāt, vislielākie panākumi tādiem cilvēkiem kā mākslas vingrotājiem ir tieši bērnībā, jaunības gados. Tagad sevi izkropļot ar cerību, ka vēlāk kaut kad kļūs par profesionālu mākslas vingrotāju, ir stulbi pat no šāda viedokļa.

Es sūtītu to treneri dirst (protams, pieklājīgā formā, bet acīs skatoties), ļautu meitenei turpināt nodarboties, bet vērotu, lai viņa neiedomājās zaudēt savu svaru.
06.09.2013 20:00 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Diez gan nežēlīgi, ka ķermeņa masas indeksam jābūt 15.24, bet normāls skaitās sākot ar 20,6. :-/
Es domāju,ka tie ir muskuļi. Meitene aug un regulāri trenējās, līdz ar to aug arī muskuļi,kas sver vairāk. Un neticu,ka 9 gadus trenējoties uz vēdera un ciskām būs tauki - tā ir āda.

Varbūt pietiktu ar atteikšanos no našķiem un saldumiem.
06.09.2013 20:01 |

Reitings 209
Reģ: 29.11.2011
ir laba grāmatiņa
"kā ēdīsi tā dzīvosi" jaņa rozes grāmatnīca

ļoti praktiska, ar daudziem padomiem un domāju pēc izlasīšanas- tad jau pati spēsi arī meitu pasargāt no liekā svara .
06.09.2013 20:06 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Alizey, šobrīd tur nav no kā sargāt.
Protams, dažuus kilogramus var nomest, neapdraudot veselību, taču 41 kg nebūs normāls svars jaunai meitenei pubertātes vecumā. Meitas veselībai jau nu būtu jābūt svarīgākai par panākumiem vingrošanā.
06.09.2013 22:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits