Šis tiešām arī mani ļoti kaitina. Man blakus mājai ir jauniešu centrs, kur sīči apmeklē pēcstundu nodarbības dažādos pulciņos + netālu ir skola.
Bet tas kā bērni uzvedās ir neizturami, nav jau nekas pret, ja skraida pa ielu vai blakus esošo pļavu dauzās, bet, kad kaitina kaimiņu suņus, tad riktīgi uzsit dusmas.
Viens ir tas, ka iet garām, suns ierejas un nomierinas, bet kad sīči ar zariem velk pa vāriem, met akmeņus, nostājas pret vārtiem un lēkā, bļauj tie suņi kā traki paliek un es viņus ļoti labi saprotu. Vispār brīnos, kā kaimiņam suņi nav vēl pār žogu pārlekuši, jo ir tādas reizes, ka drausmīgi kaitina viņus. Turklāt, kad kaimiņu suņi āra rej, kad viņus kaitina, tad mūsu suņi istabā arī sāk riet, kā traki. Kad vēl bija lielais suns, ja tajā brīdī bija istabā, tad skrēja no vienas telpas uz otru, rēja, mēģināja uz palodzēm lekt.
Vispār uzskatu, ka vecākiem un skolotājiem būtu bērniem jāskaidro, ka šādi nedrīkst uzvesties un tas var viņus apdraudēt, jo var pienākt reize, ka tas suns būs tā nokaitināts, ka tam žogam pārleks pāri un tad, kas zin, kas no tā bērna paliks pāri.
Tās, kas iesaka istabā turēt uz to laiku, nu padomajiet vai pašas gribētu speciāli suni vilkt istabā, tikai tapēc, ka bērneļiem nav ko darīt un kaitina tavu suni un skriet pēc tam mājās, lai atkal izlaistu suni ārā? Tās ir papildus mocības, gan sunim, gan saimiekam, tikai tādēļ, ka sīkie perdeļi nemāk uzvesties, kā nākas