Sīrija

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Meitenes, kur jūs lasāt ziņas par to, kas notiek Sīrijā? Un vispār varētu sākt diskusiju par un ap to. Pēdējā laikā visās pasēdēšanās, satikšanās, ar dzīvokļbiedriem, visur visur galvenās sarunas riņķo ap to.
02.09.2013 21:25 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Ak, Dievs, Morgan, Tu vēl joprojām nevari rimties? Nu kas ar Tevi ir, ko? Kāpēc tāds naids uz Ameriku?

Starp citu, paturpinot tēmu par labklājību un attīstītajām valstīm, tad Tu minēji, ka ir nepareizi skatīties caur bagāts vs. nabags prizmu. Bet neviens jau to arī nedara. Piemēram, human development index tiek aprēķināts ņemot vērā dzīves ilgumu, izglītību un ienākumu līmeni konkrētajā valstī. Pie tam ir konkrēta formula, kā šis HDI tiek aprēķināts. Un tev par sarūgtinājumu vai par prieku, nezinu, šo formulu piedāvāja divi izcili prāti - pakistānietis Mahbubs Ulhaks un indietis Amartija Sens!

P.S. Es jau teicu, ka ANO būs vidutājs un spēs darboties konstruktīvi. Nevajag celt nevajadzīgu paniku! Tā arī bija, tikai Morgan nerimās, piesaucot Trešo pasaules karu un velkot jaunas sazvērastības teorijas.
16.09.2013 22:27 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Tiem kas seko līdzi Sīrijas notikumiem, šis te interesanti.

ASV karaspēka daļas pie Sīrijas robežas
18.09.2013 00:26 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Kadas ir Jusu domas, saistiba ar Siriju, braukt uz Kipru nedelas beigas atpusties vai labak attureties? Biletes nopirku pirms visiem nemieriem.
18.09.2013 19:32 |

Reitings 3031
Kiprā ir tikai kara bāze ,laikam NATO, teorētiski Sīrijas raķetes var aizsniegt, bet ļoti apšaubu ka tik ātri kaut kas notiks, lai Kipra būtu apdraudēt. Manuprāt var droši braukt. :)
18.09.2013 22:39 |

Reitings 3031
Interesanti vai Šeiham Inrana Hoseinam būs izrādījusies taisnība.

Turcijas parlaments ceturtdien apspriedīs iespējamību uzbrukt Sīrijai. Ziņo Syriareport.net. Uz kāda diplomātiskā aizsega pamata? Vai dēļ tā no kursa nogājušā armijas helikoptera kas iemaldījās Turcijas gaisa telpā un ko rebeļi nošāva?
01.10.2013 00:14 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Sīrijā vienā brīdī būs tracis, tas ir neizbēgami. Tur ekonomiskās intereses jau iet pārāk augstu. Kaut kāds miera līgums būs tikai vēl viens labs iemesls piesieties, jo, tas jau nav nekas jauns, ka jebkuru darbību var interpretēt gan pozitīvi, gan negatīvi. Kamēr ASV gribēs skriet iekšā Sīrijā, tur nekas nav glābjams. Jautājums tikai par to, cik ilgi Putinam sanāks Obamu no tā atturēt.

Morgan, bez tā helikoptera citas izkārtnes nav? Es bikiņ esmu atkal atpalikusi no tēmas, pēdējo nedēļu sanāca padziļināti pētīt dažādus reliģijas jautājumus un visam nepietika laika.
01.10.2013 00:24 |

Reitings 3031
Alexxa
Putins ir noslēdzis labu līgumu ar ASV kas izslēdz jebkādu iespējamo ASV militāro iejaukšanos Sīrija, tā teikt aizpildījis visus caurumus. Tā ka korporāciju un finansu elitei jāmeklē citi ceļi.

Turcijā bija viens terorakts ko centās piešūt Asadam. Man pašlaik nav ideju. Turcija nevar spēlēt pasaules policistu kā ASV , viņiem kaut kas cits jāizdomā tikai kas?

Reliģiju sakarā, ja Tev ir jautājumi par Islāmu, varu palīdzēt, pārzinu to ļoti labi.
01.10.2013 00:41 |

Reitings 7408
Islāma idejām kaut cik esmu izbūrusies cauri. Mani tagad moka jautājums par to, kāpēc kristietība visā pasaulē diezgan lielos tempos zaudē aktualitāti, kamēr citām reliģijām tas nav tik izteikti?
01.10.2013 00:49 |

Reitings 3031
Alexxa
Ortodoksālā kristietība tieši atdzimst, Krievijā.

Tur jau grāmatu es varētu sarakstīt. Iemesli rietumu kristietības pagrimumam ir dažādi. Pirmkārt jau pret Rietmu kristietību ir pazudusi cieņa. Kāpēc lai kāds turētu par svētu ko tik daudzi izsmej?
Otrkārt, plašsaziņas līdzekļu devums morāles degradēšanā.
Treškārt, par rietumu reliģiju ir kļuvusi zinātne, ja reliģija ir pretrunā ar zinātni tad arī visam pārejām ko reliģija māca tiek uzvilkts krusts.

Kā Tev liekas?
01.10.2013 01:01 |

Reitings 7408
Līdz Krievijai pagaidām neesmu tikusi - tā tēma vienkārši tik plaša, ka visu uzreiz apjēgt grūti. Manuprāt lielākā problēma ir tieši morāles degradēšanās. Cilvēkam kaut kur zemapziņā patīk ticēt brīnumam, bet tādā skatā, kā Romas kristīgā baznīca tiek pasniegta tagad, neko vairāk par pagrimumu, izvirtību un pilnīgu morāles trūkumu tur neredz. Ļoti daudzi tagad liek cerības uz jauno pāvestu, ka tas kaut ko mainīs.
Vēl, manuprāt, kristietība nespēj piesaistīt jauniešus. Viens no iemesliem ir Tevis minētais - dzīšanās pakaļ zinātnei. Otrs - kristīgajā baznīcā ir pārāk daudz dogmu, jauniešiem tam jau ir kriminālkodekss, viņiem lieks soģis nav vajadzīgs. Pie kam, kristietībā Dievs primāri parādās kā soģis, lai gan viņu mēģina pozicionēt savādāk.
Šādas nostājas nav austrumu reliģijām, budismam, konfūcismam, ko patiesībā grūti nosaukt par reliģijām, tās ir vairāk kā dzīves mācības - kaut kas uz ētikas kodeksa pusi. Tāpēc liekas patīkamākas. Pieļauju, tieši tāpēc jaunieši, kas vispār izvēlas pievērsties kādai ticībai, vairāk izvēlas tieši šīs.
Kaut kur lasīju, ka plāno mainīt Bībeles interpretāciju, tagadējā esot morāli novecojusi un neatbilst laikmeta vajadzībām. Tikai nesapratu, kā viņi iedomājušies, kā tas strādās, ja gadsimtiem ilgi kultivēta viena un tā pati versija.
01.10.2013 01:15 |

Reitings 554
Reģ: 08.05.2013
Morgan, Tu esi kapitāla sieviete, ja tā var teikt.:)
Man, piemēram, visas šīs lietas interesē ļoti- politika, reliģija utt, bet mani ierastie sarunu partneri pārsvarā aprobežojas ar manis sacītā noklausīšanos...
Prieks, ka kāds ar tādu entuziasmu seko, iedziļinās un izpēta šādus notikumus un norises.
01.10.2013 01:19 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013

Ir jabut aklam, kurlam un ar dauna sindromu, lai ticetu, ka ASV kaut niecigakaja mera uztrauc Sirijas iedzivotaji un ka vinu merkis ir miers. Ja Sirija neieveros kadu no liguma punktiem, ASV bus tiesibas uz militaru iejauksanos. Bet vellsparavis! ka vini doma no Sirjas izvest kimiskos ierocus, ja to plosa teroristi kuriem ierocus turpina piegadat ASV & taas klepja suniishi?

Ance, ko Tu doma?

Es domāju, ka cilvēki par maz par to domā, tāpēc veikli norij visu to, ko mutē lej USA propoganda. Tam viņu nenotikušajam uzbrukumam, manuprāt, vispār pat no pirksta nevar izzīst iemeslu. Pirmajā pasaules karā vismaz bija iemesls iesaistīties, jo nogremdēja Lusitāniju (kaut gan, aizdomīgi ātri tas milzu kuģis nogrima, aizdomīgi iespaidīgs bija tas sprādziens un aizdomīgi ātri nozuda tās zemūdenes kapteinis, kas it kā to vienu torpēdu, ar ko nevarētu "Jūrmalu" nogremdēt, palaida, kas liek domāt, ka tur arī savu pirkstu pielikuši paši amerikāņi), tad te viņiem pat formāla iemesla uzbrukt nebija.

Par tiem turkiem. Man rādās, ka viņi mēģināja izspēlēt to pašu gājienu, ko vācieši izspēlēja ar Poliju 1939. gadā, kad vācieši pārģērbās par poļu robežsargiem un uzbruka paši savam postenim, tikai turkiem neizdevās. Galvenokārt tāpēc, ka Sīrijai patlaban ir pievērsta milzīga uzmanība, krievi arī zīmējās ar saviem spēkiem, lai katram loham ir skaidrs, kas notiks, ja Sīrija cietīs. Jebkurā gadījumā Turcija būs agresors. Interesanti, kas tādā gadījumā notiks ar NATO... Vispār, man šķiet, ka tā organizācija sabruks, jo francūži tad gribēs pievienoties turkiem, USA sēdēs un skatīsies, kā citi izkaro viņiem kārtējo naftas ieguves vietu, bet Vācija pacels rokas un mazgāsies nevainībā. Atvainojos par rupjību, bet liekas nedaudz sap*susies tā visa organizācija.
01.10.2013 01:22 |

Reitings 3031
Ance
Tak USA jau sen pārkāpj starptautiskos likumus. Vakar Bolīvijas prezidents tā arī pateica "karalis ir pliks" un Bushs ar administrāciju būtu jātiesā kara tribunālā. Tikai viens bet- nesen Obama iedeva Bušam ar adminustrāciju imunitāti un kamēr viņi ir uz ASV zemes viņiem nekas nedraud. Tikai ir vēl viens bet- amerikāņi sāk mosties, pie masveida atmošanās Bušam draud linča tiesa. :D
Krievija un Ķīna zina, ka aiz Sīrijas, Irānas un Pakistānas sekos viņas, viņi to ārkārtīgi labi zina.

UK klusiņām gatavojas karam Sīrija un plāno kā to pārdot sabiedrībai, bet sabiedrība nebūs atsaucīga. Ir nogriezts budžets medicīnai (NHS), mančesterā vien izgāja 50 000 protestētāju ielās un tā arī pateica- valdībai vienmēr atrodas nauda spiegošanai un kariem, tad arī medicīnai atradīsiet.

Kerola
Paldies :)
01.10.2013 01:38 |

Reitings 3031
Vaī piedošanu, Bolīvijas prezidents par Obamu runāja lai gan tas ir viens un tas pats būtībā. :D
01.10.2013 01:41 |

Reitings 3031
http://rt.com/news/syria-rebels-talks-lavrov-585/
Russian Foreign Minister Sergey Lavrov has expressed doubts that the West will be successful in getting the Syrian opposition to take part in mid-November’s ‘Geneva-2’ peace conference.

http://rt.com/news/syria-un-foreign-chemical-542/
Sirijas arlietu ministrs atklaj ka nemiernieki nav ko kopuma 83 valstim! Kurs vel saubas par to, ka tas nav civilais kars?
01.10.2013 12:54 |

Reitings 7408
Man šodien kaut kāda domājamā diena. Mēs visu laiku runājam par WW3. Vai tāds vispār ir juridiski iespējams, ja WW2 juridiski nav beidzies, jo nav pamiera līguma starp Krieviju un Japānu?
Jeb es atkal kaut ko nepareizi zinu?
01.10.2013 15:55 |

Reitings 3031
Manuprat de facto ww2 ir beidzies, bet miers nekad nav iestajies. WW3 jau var ari nenotik un cerams, ka nenotiks, bet ka jau ieprieks rakstiju ir pamats domat ka varetu notik.
01.10.2013 16:38 |

Reitings 3031
Saudi black op team behind Damascus chem weapons attack

Vadoties pēc līdzšinējās ASV politiskās darbības plāna vadlīnijām, viņiem vajadzētu pieteikt karu Saūda Arābijai. :D
05.10.2013 13:39 |

Reitings 7408
Morgan, kāpēc es neticu, ka viņi to darīs? :D
05.10.2013 13:45 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
WW3 jau var ari nenotik un cerams, ka nenotiks, bet ka jau ieprieks rakstiju ir pamats domat ka varetu notik.

Es arī ceru. Mani ļoti biedē tā iespējamība, ka varētu iestāties karš. Vēl vairāk tādēļ, ka man ir tā bezplīdzības sajūta, ka ne es, ne mūsu valdība neko nespēj ietekmēt... Un šādā pasaulē es radīju bērnu.
05.10.2013 13:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits