"kaķi ir dumji. Kaķi skrāpē mēbeles, aizkarus, čurā un kakā pa stūriem. Kaķiem vajag uzmanību un nevar atstāt vienu uz dienu, divām."
Daļa taisnības ir :D Piemēram, mūsējai ar to čurāšanu vien vesela epopeja bija - piemīza man slotu un šaupeli, regulāri aizmīza kastītei garām. Tad nopirkām slēgto kastīti - jā, kā tad, kaķis padomāja ''challenge accepted'' un izmīza ārā pa durtiņām :D Turklat, brīžiem skatoties uz viņu liekas, ka arī īpaši gudra viņa nav :D Vnk tie izgājieni ir vnk vāks.
Turklāt, rēķinies, ka pastāv iespēja par naktsmiegu vispār aizmirst. Tas, protams, no kaķa atkarīgs - varbūt tas, ko paņemsi būs jauks un kluss. Vismaz mūsu kaķis naktīs uzvedas nenormāli - staigā bļaudams, trokšņo utt. Pirmo mēnesi ilgākais laiks, ko naktī gulēju bija 3-4h. Tagad guļam ar ausu aizbāžņiem un es vēl dzeru tabletes, jo citādi gulēt nav iespējams.
Kā izvēlēties "īsto" minku?
Ņem to, kurš uz tevi skatās. Nopietni. Nu,vismaz tā mēs pie sava tikām. Draugs atnesa mūsu vienaci, jo ''nevarējis tur atstāt''. Un es nekad neesmu gribējusi kaķi. Man vispār nepatīk kaķi(esmu suņu cilvēks). Jā, un tagad man ir kaķis, kurš mani vnk dievina. Mani, nevis draugu, kurš vispār viņu no patversmes paņēma un atnesa. Kā dadzis pielipa pirmajā dienā un neatkāpjas ne soli. Un tas ir īpaši besīgi, kad atrodies dušā(jo aiz vannasistabas durvīm sēž raudošs kaķis). Arī tagad - pielīdis dīvānā blakus, piezvēlies un guļ.
Attiecībā uz raksturu - man liekas, ka var izaudzināt. Vismaz es mūsējo audzinu un viņa ļooooti labi saprot, ko var atļauties ar mani un ko ar manu draugu. Atnāca kā ratiņš - iedomājās, ka nu tikai visur kāps un visu darīs. Nebūs tā. Problēmas parādās vien tad, kad drauga māte pieskata, jo viņa ļauj visu un tad vēlāk kaķis negrib ieiet sliedēs :D
vai ir iespējamība viņu pieradināt pie nagu neasināšanas pret tapetēm un dīvānu un nerāpošanu pa aizkariem?
Vari mēģināt. Mums ir tā, ka kaķis asina nagus pret paklāju, dīvānu un speciālo asināšanas mantiņu. Tā vnk iegājās un viss. Mums paveicies, ka uz paklāja un dīvāna vispār nepaliek nekādas pēdas. Vienkārši neļauj kaķim plēst tapetes vai aizkarus. Es mūsējai arī diezgan daudz lietas neļauju un viņa ir pieradusi. Uznāk melnie, tad mēs parunājam zem trijām acīm un ir miers kādu laiku :D
Tā jau viņa ir jauka. Atsaucas uz vārdu Kaķis, laiza duškabīni, karājas atvilkņu rokturos, guļ man cieši blakus.
Es nenormāli gribu suni. Labi, ka draugs saprotošs un atbalsta manu gribēšanu :)