Ko darītu tu?

Reitings 84
Reģ: 20.08.2013
Dzīvojam kopā ar draugu un viņa vecākiem privātmājā...viņa mammai ir 4 suņi viens viņas mīlulis vācu aitu suns garspalvainais Kurš pa dienu ir ārā un naktī iekša guļ ar viņu vienā istabā un nesatiek ar pārējiem suņiem... viens kas ārā dzīvo aiz nožogojuma, trešais mazs sunītis... ceturtais kuram ir 19 gadi un nomoka naktīs, jo rej! un pluss viņam ir audzējs :( ,kurš vismaz 2x ned plīst un asiņo pa visu māju... ak meitenes un vienīgā kas šajā mājā tīra esmu es! Pat nemaz nepārspīlējot.. Esmu mēģinājusi līmēt lapiņas visur nomazgā aiz sevis traukus... nenāc iekšā ar apaviem... bet tas viss darbojas uz vienu dienu. :(
Jā zinu varētu iet citur dzīvot, bet finanses vēl pagaidām neļauj...
Man dzīvnieki patīk, bet šis viss spalvas smiltis pluss tagad suns kuram plīst audzējs ir par traku... un atsakās iemidzināt drauga mamma.

Uznāca man bēdīgais...gribas izskratīt sirdi esmu piekususi tīrit visu laiku, bet netīriba arī nevaru...
01.09.2013 13:54 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
Ziile, protams, Tavs ieteikums ir logisks, nemot veeraa to kaadaa staavokli ir suns utt., iespeejams, vet aarsts ieteiktu to pasu. BET lielais BET ir taads, kaa jau te teica, suns ir gimenes loceklis, tas biezi vien ir taa pat kaa tgd izlemt - nu iemidzinasim slimo vecmammu, lai jau nemocas. Taapeec saimniekam pasam ir japienem sis leemums un japienem to sevii, nevis - aa nu nospriceeja, lai jau!
01.09.2013 15:08 |

Reitings 125
Reģ: 29.07.2013
Jā zinu varētu iet citur dzīvot, bet finanses vēl pagaidām neļauj...

Saprotu, ka māja pieder drauga vecākiem. Tad nu gribas jautāt kādas tiesības Tev tur kaut ko mainīt? Īpaši, tad, ja jūs nemaksājat tā kā īri utt. Priecājies, ka Tev ļauj tur dzīvot.
Par suņa iemidzināšanu vai izmešanu neizteikšos, jo arī tur Tev nav nekādas tiesības! Tu neesi mājas saimniece, neesi šī suņa saimniece...
Ja ir tik grūti sadzīvot, tad meklējiet savu mitekli un viss! Tā būs Tava valstība un Tavi noteikumi!
01.09.2013 15:10 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
Saprotu tevi. Vismaz reizi mēnesī es tīru māju raudot! Dzīvoju pie drauga, viņa tēvs arī šeit dzīvo. Citur dzīvot nevaram, jo draugam jāmaksā kredīts par šo māju, nebūs īsti gudri - dzīvot citur un maksāt par divām mājvietām! Viss ir aizdi*sts. Par virtuvi nemaz nerunājot. Reizēm slikti metas.
01.09.2013 15:18 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Viss ir aizdi*sts. Par virtuvi nemaz nerunājot.

Un to visu ļaunais drauga tēvs? Vai arī draugs un tu piedalaties?
01.09.2013 15:20 |

Reitings 84
Protams,mēs pērkam paiku priekš sevis un priekš citiem arī mazgājam savu veļu paši visu kas saisti'ba par mums mēs paši maksājam...
Māja pieder manam draugam un viņa mammai... pati viņa mamma ir pateiksui, ka par saimnieci uzskata mani, lai cik dīvaini tas nebūtu..
Jā esam visi kopā runājuši par sunīti, bet mamma ir pret iemidzināšanu..
ar draugu arī apspriedām.
Operācija sunītim nelīdzēs pirms pāris gadiem bija vests viņš neizdzīvotu tās laikā, jo tur ir galvenā artērija...:( un vēl ir tā ka sunītis pats nevar piecelties pašiem nākas viņu celt..pluss viņš ir kurls... :(
01.09.2013 15:45 |

Reitings 84
Tā nu ir gadījies ka māju tīru es un reizēm draugs palīdz..ja ir agrāk no darba mājās...
dažreiz vienkārši par to visu uznāk nogurums un dusmas ka izdaru un nākamajā dienā tas pats...runa ir par cieņu..
Bet nu es ticu ka ar laiku viss mainīsies..
01.09.2013 15:47 |

Reitings 125
Ko Tu dari ikdienā? Strādā vai esi mājās visu dienu? Ko dara vecāki - strādā vai ir mājās?
01.09.2013 15:50 |

Reitings 217
Reģ: 23.09.2012
Es noteikti runātu vēl un vēl ar drauga mammu, līdz kamēr viņa piekristu. Piesaistītu arī savu draugu, lai viņš parunā ar mammu. Viņa vienkārši ir ļoti pieķērusies šim sunītim, cik nopratu. Tā vienkārši viņa nepadosiesies, jo visus šos gadus rūpējās par viņu un mīlēja. Es arī diez vai tā uzreiz piekristu un sākumā sparotos pretī. Bet vajag skaidrot un vēlreiz skaidrot, ka viņam sāp un ir grūti, ka viņš mokās. Viņam ir bijusi ļoti gara dzīve un ir laiks atpūsties citos medību laukos. Nevajag ļaut sunim mocīties. Runāt, runāt un vēlreiz runāt!
01.09.2013 15:51 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
vasaras_beerns.
To jau es visu ļoti labi saprotu.
Mēs paši esam pa kludo iemidzinājuši slimu ( audzējs ), vecu kaķi. Kurš arī bija mūsu ģimenes loceklis. Taču mazā māsa ar asarām acīs un histēriju bija kategoriski pret. Tā nu kaķis vienā dienā bija aizmidzis mūžīgajā miegā savā miegā.
Un neviens viņai to netaisās nekad teikt!
01.09.2013 15:54 |

Reitings 84
Drupatinja----Es strādāju un mācos
01.09.2013 15:54 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Sāktu , ar to, ka nevis gaidītu jau nez cik ilgi, kamēr suns mocās sāpēs, bet būtu pieaudzis cilvēks un aizvestu pie vet ārsta, lai vismaz zāles izraksta, apsēju uzliek, vai apskatās!
01.09.2013 15:55 |

Reitings 84
Drauga mammas vīrs ir no pulk 16:00 mājās un sēž pie datora :D
Paši mammai ir slīdošais 2dienas strādā divas brīvs un kā sanāk
Un arī mēs abi strādājam
01.09.2013 15:56 |

Reitings 125
Tad vajag runāt! Pasaki, ka Tu arī nogursti un būtu jauki, ja mājas tīrīšanu utt. varētu sadalīt. Bet runāt mierīgi utt., lai nerodas konflikts! Varbūt draugs var parunāt ar mammu? Ķipa, ka Tu esi nogurusi pēc darba un skolas utt. Iesaisti draugu! :) Tā varbūt pat būs labāk, bet lai viņš izsakās mierīgi un maigi, lai mamma neapvainojas.
01.09.2013 15:58 |

Reitings 84
tur tā lieta viņi atsakās, jo tur pateiks ka suni jājiemidzina
viņš tiešam ir nodzīvojis cienīgu mūžu bet sirsniņa stipra..žēl jau man ļoti, pati vienu dienu birdināju asaras par sunīti, jo tieši bija atkal plīsis audzējs,un šie tik saka ka viņam nesāp viņam viss labi..
01.09.2013 15:59 |

Reitings 1062
Tūlīt mani noēdīs, bat ieteiktu uz mājām paicināt vetu un tā pa kluso to suni iemidzināt. Cik saprotu tam sunim tas audzējs ir liels ( suns vecs un operāciju diez vai pārdzīvos ), turklāt viņam viņš vistlamāk sāp, traucē un brūcē var ieklūt infekcija. Pasaki, kad sunīts tats aizgāja uz labākiem medību laikiem.

Labs, bet brutāls ieteikums.

bet ja godīgi, šāda rīcība(neārstēšana, neoperēšana, nevešana iemidzināt u.c. ) ir dzīvnieka mocīšana, tātad tādā gadījumā tas var draudēt ar reālu atbildību likuma priekšā.

Zinot sevi, ja nevarētu pa mierīgo, sarunāt, pa kluso, vismaz atvieglotu dzīvniekam mokas un vai nu iemidzinātu, kā jau minēja zīle, vai izsauktu dzīvnieku labturības dienestu, kas dzīvnieku atņemtu.
01.09.2013 16:00 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Navigator +
Un ieteicams kopā ar saimnieci, jo šaubos, kad vetārsts šajā gadījumā ieteiks ko citu kā iemidzināšanu. Suns jau pats vairs piecelties nevar ( zinot gadījumus, pieļauju, kad tas audzējs ir vismaz 10 cm diametrā ).
01.09.2013 16:01 |

Reitings 1062
tur tā lieta viņi atsakās, jo tur pateiks ka suni jājiemidzina
viņš tiešam ir nodzīvojis cienīgu mūžu bet sirsniņa stipra..žēl jau man ļoti, pati vienu dienu birdināju asaras par sunīti, jo tieši bija atkal plīsis audzējs,un šie tik saka ka viņam nesāp viņam viss labi..

Cienīgs mūžs ir viens, sāpes un audzēju plīsumi(asiņošana) cilvēku nespējas tikt galā ar savām emocijām ir cits.
Man ir bijis suns, kas bija ģimenes loceklis, uzaugām kopā, viņš pat gulēja man blakus, un beigās nācās atvieglot audzeja dēļ dzīvi. Skarbi, sāpīgi, bet noteikti labāk, nekā mocīt.
01.09.2013 16:03 |

Reitings 84
Navigator--- Mēs ar draugu arī par to spriežam atvieglot sunītim sāpes izsaucot pa kluso ārstu viņam... cik diez tagad tas izmaksā?

Jo es domāju, ka ja atnāktu kāds, kas redzētu ka sunītis mokās un mājā ir vēl 3 suņi viņi tak atņemtu visus un viņai lielākasi pārdzivojums būtu par viņas vācu aitu suni, jo tas viņai ir kā bērns
01.09.2013 16:04 |

Reitings 84
oj tas audzējs ir ļoti liels apmēram 15cm diametrā un viņam vēl tādi izaugumi virsū.. nu nav patīkami...
01.09.2013 16:06 |

Reitings 1062
Nu tas gan. Ja viņa labi izturās pret dzīvnieku, tas ir viens, bet jābūt objektivitātei.

Vets, kā kurš, atkarīgs no reģiona kur dzīvo, un kura ir tuvākā vet ambulance, kurai ir tāds pakalpojums pieejams.
+- 15 ls, vismaz bija. Kā ir tagad nezinu.
Pietam, ar vetu var sarunāt, izstāsti situāciju.
01.09.2013 16:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits